Top 40

week 25 (19 juni 2021)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
12
8
15
Details Suzan & Freek - Goud
815
 
2
537
19
15
6
Details Coldplay - Higher Power
156
 
15
139
31
33
3
Details OneRepublic - Run
333
31
21
35
26
7
Details Leony - Faded Love
267
26
64
37
34
10
Details Bløf - Horizon
3410
30
67
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


32 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Romee is deze week na 2 weken verdwenen. De streaming is niet bepaald hoog en daarnaast valt 'ie hard en het enige station dat het nummer draaide (SLAM!) heeft het gister van de playlist gehaald; waarschijnlijk testte het niet goed onder de luisteraars.
Top 40 profiel van Romee Dolfing
Romee Dolfing  - 
Jammer dat butter van bts niet in de top 40 zit :( Zo’n leuk nummer voor de zomer. Laten we hopen dat hij nog in de top 40 komt!
Top 40 profiel van Seijmo
Seijmo  - 
Ook maar eens een account aangemaakt zodat ik af en toe mijn mening kan verkondigen op deze site. IK begrijp daadwerkelijk niets van de populariteit van de huidige nummer 1, Good 4 U. Wat een ontzettende schreeuwlelijke plaat is dit eigenlijk, het heeft net zo'n gehalte als Skaterboy van Avril Lavigne wat ik destijds (en tot op heden) ook helemaal niets vond. Soms sneuvelen er nummers in de tipparade waarvan ik denk... werkelijk? Nederland heeft soms echt een wansmaak. Maar ja over smaak valt niet te twisten natuurlijk. Hoop 1 ding, dat Olivia Rodrigo snel van de troon wordt gestoten door wellicht Martin Garrix.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Vernon: Zeker voor nu heb je daarin gelijk, maar de zomer duurt gelukkig nog lang. Wie weet is 'Sunshine' over een paar weken toch nog een re-entry. Overigens als ik in de Spotify chart kijk, dan merk ik dat Måneskin best populair is. In de Top 40 zakt 'Zitta E Buoni' alweer. Onterecht als je kijkt naar de 'streams'. Mooie is dat deze single wel op 1 staat in de Mega Top 30. Benieuwd wanneer 'I Wanna be your Slave' in de Tipparade komt. Van dezelfde groep en deze staat ook hoog in de streaminglijsten. Soms dan denk ik wel eens: hoe worden hitlijsten eigenlijk precies samengesteld...?
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Erik Sunshine is sinds vandaag niet meer te vinden op de playlist van 538 en is de C-rotatie van Q nog niet ontsnapt. Daar zal geen re-entry inzitten (vooral omdat het nummer in totaal 1 dag op #200 in de Spotify chart heeft gestaan en sindsdien nooit meer)
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Ik vind 'Iko Iko' een leuk nummer, maar nu pas verkiezen tot Alarmschijf, terwijl deze plaat al voor de 2e week in de Top 40 staat, is geen Alarmschijf waardig. Dat het nummer vervolgens de komende week toch niet kan worden gedraaid bij Q is natuurlijk geen goed argument. Nee, dit mag gewoon niet meer gebeuren. Dan had de keuze moeten gaan naar Purple Disco Machine met Fireworks, gewoon omdat deze plaat al sinds de winter in de Tipparade staat, het vervolgens niet haalde en daarna toch voor de tweede keer in de Tipparade staat. En dan deze week opnieuw niet door is naar de Top 40. Maar wel 13 weken in totaal in de Tipparade staan. Overigens opvallend dat BTS er naar 2 weken Top 40 er alweer uit is, overigens wat mij betreft helemaal niet erg. Wat ik wel zou willen meegeven is dat Tieks met 'Sunshine' een tweede kans zou moeten verdienen. Deze plaat werd alleen op Q gedraaid, maar is nu ook regelmatig te horen op 3FM. De plaat staat op dit moment zelfs hoog in de Mega Top 30. En het is zo'n lekker nummer. Give me more Sunshine!
Top 40 profiel van Danny Loomans Loomans
Danny Loomans Loomans  - 
Voor volgende week de AS keuze lijkt mij ook al duidelijk want dan komt de nieuwe van Es Sheeran en tja die zal het dan wel gaan worden
Top 40 profiel van Herman Koers Koers
Herman Koers Koers  - 
@Rob, Inderdaad Foute keus! Je kan de Alarmschijf altijd tussendoor draaien. En maak eens een echte herkenbare Alarmschijf tune, zoals vroeger....... Altijd herkenbaar. En draai deze track na het nieuws op het hele uur. Ook de Foute 1500 is echt leuk hoor, maar om een instituut als de Top 40 daarvoor te passeren, Tsjaa!?!?! Maar ja ik ben gevormd door het echte Veronica en RNI gevoel. Helaas zijn die tijden vervlogen.
Top 40 profiel van Herman Koers Koers
Herman Koers Koers  - 
Schande dat de Top 40 van volgende week moet wijken voor de Foute 1500 op Q. Het voordeel is dat de enige echte wel op zaterdag 26 juni tussen 15:00 en 18:00 uur wordt uitgezonden op Q-Music. De Top 40 (en Tipparade), die ooit begon op de zaterdagmiddag in 1965 bij de commerciële zeezender Radio Veronica. De zaterdag versie bij Q is overigens de beste van de 2 Top 40 uitzendingen met in ieder geval een veel betere DJ. Iemand die wel iets met de Top 40 heeft.
Top 40 profiel van Richard van den Heuvel
Richard van den Heuvel  - 
Op die manier kan je van elke plaat wel een alarmschijf maken. Vroeger was het zo dat de plaat die de meeste hitkansen had alarmschijf werd. Bijv toen Madonna de eerste single van haar nieuwe album uitbracht. (Dan praat ik over decennia geleden...). Of bijv een hitsensatie uit Amerika. Dan kwam de single standaard op 1 binnen in de tipparade. Nu is het allemaal zo vaag... Volgende week Dua Lipa alarmschijf? (Was sarcastisch bedoeld)
Top 40 profiel van Rob Ester Ester
Rob Ester Ester  - 
@Herman Het heeft weinig zin om nu een nieuwe track als AS te kiezen als we m een week lang niet kunnen uitzenden. Want straks om 18u start de Foute 1500 en die eindigt volgende week om dezelfde tijd (ook geen vrijdaguitzending van de Top 40 dus volgende week vrijdag)
Top 40 profiel van Herman Koers Koers
Herman Koers Koers  - 
Het zou verboden moeten worden dat de Alarmschijf al genoteerd staat in de Top 40. Hallo Q, daar is de Alarmschijf niet voor in het leven geroepen zo'n 55 jaar geleden !!!!
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Thijs Some Say had met de remix meer streaming en die was ook op 538 en SLAM! te horen, maar ook het origineel werd gestreamed en had airplay op o.a. Q, Sky, 2, 3FM. Ongeveer gelijk dus, al zal de remix het wel iets beter hebben gedaan. Maar dan snap ik wel dat ze liever bij de versie die ze zelf draaien blijven.
Top 40 profiel van Mark Heemskerk Heemskerk
Mark Heemskerk Heemskerk  - 
Garrix mag heel snel zakken,totaal geen waardig EK anthem,Marea gaat ook niet hard!Super dat Frans en Donnie weer stijgen👌
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
@John daar heb je helemaal gelijk in, maar wat me er vooral aan irriteert is dat ze daar bij Q niet echt consequent mee zijn. De remixen van Some Say en Without You werden bijvoorbeeld compleet genegeerd (terwijl bij die eerste de remix echt de sleutel was tot het succes), en uitgerekend bij deze switchen ze nu wel van versie
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen  - 
@Thijs: of je het leuk vindt of niet, die Leeuwendansversie is wel verantwoordelijk voor de stijging van Frans Duits, dus terecht dat die gedraaid wordt...
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
En nu draaien ze op Q ook nog eens de Leeuwendans-versie van Frans Duits... Ik dacht dat ik nog even van de Top 40 kon genieten en DAARNA pas aan de Foute 1500 kon gaan beginnen...
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
Iko Iko Alarmschijf... Ik weet dat het niet heel veel uitmaakt want hij krijgt toch nauwelijks een airplayboost vanwege de Foute 1500. Maar een track die 7 weken in de tip heeft gestaan en nu al 2 weken in de Top 40 staat Alarmschijf maken vind ik nergens op slaan
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
AS = Iko Iko - Justin Wellington & Small Jam
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
@Tom, dat laatste valt mij ook op en dan zouden CmISs, Peaches, Friday komende week niet safe zijn ondanks hun posities. @Ilbert, wat mij betreft is het niet mijn 1e voorkeur, maar zeker een leuk en goed nummer dat ook nog eens betrokken is in mijn optiek van de beste EK-reclame (want jeetje wat maken de grote merken er dit jaar een puinhoop van met slechte reclames: AH, Jumbo, Lidl, Aldi allemaal niets). Maar FD is dan ook 1000x beter dan die oranje tracks in de tip. Deze blijft tenminste hangen!
Top 40 profiel van Tom
Tom  - 
Helemaal eens met @lbert E. De diversiteit doet de lijst juist goed. Opvallend dat er de laatste tijd zoveel grote hits ineens naar beneden donderden en de week erna de lijst uit vallen. Soms terecht, maar vaak komt het ook uit het niets.
Top 40 profiel van Richard van den Heuvel
Richard van den Heuvel  - 
Verrassende lijst deze week met veel bewegingen! Leuk.
Top 40 profiel van Olov Nelissen
Olov Nelissen  - 
Leuke lijst! Ik weet biet wat er aan de hand is met Hero, de tweede week op rij een flinke stijging. Natuurlijk staat Garrix hoog, misschien wel #1 volgende week? Leuke binnenkomers weer. Ik gok op Love Again van Dua Lipa als alarmschijf, want ze zullen wel geen nieuw nummer alarmschijf maken als dat nummer geen enkele keer gedraaid zal worden volgende week ivm de Foute 1500.
Top 40 profiel van @lbert E.
@lbert E.  - 
Toch jammer dat er zo op het lied van Frans Duits word afgegeven, ook niet mijn favoriet maar best wel aardig, en het komt de diversiteit ten goede in de Top 40, het moet niet een eenheidsworst worden. Verder prima binnenkomers en ik ben benieuwd nu NL naar de tweede ronde gaat in het EK voetbal of dat ook in de Top 40 zijn reactie heeft !
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Een aantal mooie en terechte superstippen, alhoewel Montero van mij niet per se hoeft. Het valt op dat er veel zittenblijvers zijn. Pink valt wel erg hard naar beneden, naar mijn idee te hard. En dan te bedenken dat meuk het weer wint van kwaliteit: Frans Duijts is toch wel het dieptepunt en dan ook nog Antoon binnen, zucht… Had beide niet gehoeven, want er staan in de Tip wel een aantal hits al weken klaar, zoals die van Noizu en PDM. Verder vliegt Voilà helaas uit de Tip, geheel onterecht overigens en hier in de Lijst de Lijsten zakt Maneskin al, ook onterecht. Die scoren met meerdere songs behoorlijk goed op diverse platformen. In de MT30 zelfs op 1. Daar staat gelukkig ook nog Hypnotized in de lijst, terwijl die hier onterecht snel het veld moest ruimen, hetgeen ook SilkSonic en nu Pink ten deel valt. Verder dan wel goede binnenkomers met hitpotentie, behalve dan dat Antoon. Een topband als Blof moet dan toch eigenlijk probleemloos weer kunnen stijgen en dat wanstaltige gemakkelijk achter dan wel onder zich laten.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Blijven Slapen is nu precies de meest succesvolle track van 2021 (617 pt en counting), All we got (616), Friday (538 en counting), goud (537 en counting) en Wellerman (525) vormen de top5, terwijl Your love de enige andere actieve track in deze top10 is op 10. Krijgen we dit jaar nog 800+-pt tracks??? En dan bedoel ik tracks uit 2021, niet een Head&Heart, Business of Blinding Lights die in het jaar ervoor uitkwamen en dan het 2e jaar flink scoren.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Trouwens, waar is de afbeelding bij Frans Duits?
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Opvallende lijst, zeker. Garrix naar 3, als Nl ver komt naar 1? En dan te denken dat de meningen verdeeld zijn. Gaat ten koste van Grennan, jammer want de opvolger die flink stijgt vind ik minder. Montero omhoog verrast me maar heeft de airplay vgm gevonden dus ook logisch. Hero gaat ook ineens superhard, nu was die tijd onderin ook wel te lang. Hef je glas lekker omhoog, maar LBfYLM gaat traag en DoD ook, hup naar de top20 daarmee en Run ook sneller omhoog graag. Mayer, Lipa en Mix binnen. Leuk! Maar die Antoon hoefde niet, lijkt ook wat op Jeugd van Tegenwoordig. Ook veel harde klappers en hoewel er al veel hoge exits waren is die van Sia de hoogste niet Kersttrack qua exitpositie dit jaar. Pink en Iko gaan wel traag omhoog. Voordeel van de twijfel gehad voor niets? Exits wel te verwachten verder maar jammer van Jaap, gelukkig van BTS. Dat Frans Duits overleeft is denk ik toch ook een EK effect dankzij bol.com reclames
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen  - 
Blof 10 weken en niet hoger dan nummer 30, best bijzonder. Verder heeft Wasted Love nu 4x een 16e plaats als hoogste notering, ook best bijzonder. Tot slot de stijging vanaf nummer 40 van Frans Duits.
Top 40 profiel van Ton Sprangers
Ton Sprangers  - 
Toch een opvallende top 40, veel onverwacht grote stijgingen, Montero weer met superstip, indeerdaad frans \duits, jammer dat Maneskin gezakt is, hopelijk komt er wel een opvolger, ik hoop op Torna a Casa.
Top 40 profiel van Sun & Snow top 50
Sun & Snow top 50  - 
Bijzonder dat Frans Duits weer gestegen is
Top 40 profiel van Erik jan vdheuvel
Erik jan vdheuvel  - 
Wat jammer dat stars van Duncan Laurence het niet gehaald heeft We are the people word veel tijdens het EK bij de reclame gedraaid