Top 40

week 24 (12 juni 2021)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
8
6
14
Details Suzan & Freek - Goud
614
 
2
508
15
16
5
Details Coldplay - Higher Power
165
 
15
117
26
26
6
Details Leony - Faded Love
266
26
58
33
38
2
Details OneRepublic - Run
382
33
11
34
30
9
Details Bløf - Horizon
309
30
63
38
35
2
Details BTS - Butter
352
35
9
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


18 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
@Niels Vernooy Dankjewel!
Top 40 profiel van Niels Vernooy
Niels Vernooy  - 
Nour. Bord set free ging de week erop eruit en werd vervangen door de greatest die de officiële opvolger was
Top 40 profiel van Olov Nelissen
Olov Nelissen  - 
Goede lijst weer! Niet verwacht dat Hero zoveel zou stijgen, maar ik vind het een leuk nummer. Leuke binnenkomers! Voor de rest vind ik dit een goede week, ben benieuwd of Garrix volgende week flink gaat stijgen door het EK...
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
Weet iemand waarom Bird Set Free van Sia in 2016 maar 1 week in de tipparade stond, maar de lijst niet heeft gehaald?
Top 40 profiel van Ronald Zweers
Ronald Zweers  - 
De "schijven" komende week: AS = Last train home - John Mayer, FAV = Everytime i cry - Ava Max, DS = Chain my heart - Topic ft. Bebe Rexha, TS = The moment - Remme, GS = Jalebi baby - Tesher & Jason Derulo, SLAMMixTotW = Summer thing - Dragonette ft. Sunnery James & Ryan Marciano. Fijn weekend!
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
AS = Last Train Home - John Mayer
Top 40 profiel van Freek
Freek  - 
@MrMusicSteijl: Binnenkomers Hef je glas en Iko Iko is niet ze vreemd. Hebben veel aandacht gehad bij de verkiezing Foute Anthem 2021. Hef je glas is de winnaar geworden. (vandaar ook de binnenkomst in de Airplaylijst). En de komende weken zal deze nog wel veder doorstijgen.
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen  - 
@Thijs: Het is inderdaad alweer acht jaar geleden dat een nummer slechts één week min de Top 40 stond (Half Moon Run met Full Circle, eenmaal op 38). Volgens wikipedia gelden sinds 2012 geen specifieke regels meer voor de Top 40, het blijft dus vreemd dat een "een-week-hit" al zo lang niet meer is voorgekomen.
Top 40 profiel van Richard van den Heuvel
Richard van den Heuvel  - 
Interessant om te zien dat hardlopers doodlopers zijn en dat singles die maar moeizaam op gang lijken te komen opeens flink doorstijgen. Dat zorgt dan weer voor verrassende effecten. Chef Special na tien weken op #2, Alles wat ik mis al vrij rap onderuit, Wasted love langzaam omhoog. Justin Bieber snel naar beneden. Matige starters als Hero die flink doorknallen. Het maakt de Top 40 in ieder geval niet saai. Maar gelukkig pakt de stabiele Little bit of love nog een week top3 erbij.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Een wel heel interessante lijst met 4 binnenkomers. Een matig begin voor Calvin Harris, Hef je glas (ik zou niet weten waarom met deze binnenkomst!) hopelijk volgende week exit, een verrassing voor Iko Iko, maar eindelijk terecht binnen en weer een leuk plaatje van Pink. Eindelijk Frans-Duits onderuit, had al lang moeten gebeuren Hopelijk komt er binnenkort wel weer eens iets Duits of Franstaligs binnen, want de lijst is toch wel wat eenzijdig. Gelukkig staan er twee Franstaligen in de Tip die het zeker verdienen om in de Lijst der Lijsten te komen. Het prachtige Voilà en het indrukwekkende Tout l'univers. Maar helaas heb ik het gevoel dat ze genegeerd worden door Q en soortgelijken, terwijl deze twee toch zeker een enorme hitpotentie hebben en ook succesvol zijn. Nee, wij zitten 10 weken met Frans opgescheept of met een foute cover van KKA die ook nog eens een superstip heeft. Onwaarschijnlijk en teleurstellend. Over foute covers gesproken: Leony blijft zitten en mag volgende uit de Top-40 "faden". Verder ook succes voor de grote 3 NL-DJs, ze vinden allen de weg omhoog. Blof dan helaas weer niet en hopelijk gloort er nog een succesje aan de Horizon. Te veel Boter voor BTS en die gaat gelukkig onderuit. Waarom stond die überhaupt in de Lijst. Dit sluit aan op mijn eerdere uitspraak. One Republic rent ook omhoog, gelukkig. De airplay neemt eindelijk toe. Opvallend, maar leuk en terecht, dat Fred Again na ene lange Tipparadenotering, de weg omhoog blijft vinden. Maneskin had beter op 9 met superstip kunnen staan dan dat halfbakken KKA. Trouwens heel fijn dat dit genre eens in de Lijst staat. Verder terechte stijgingen voor Imagine Dragons, Lost Frequencies en last but not least voor Chef'Special! Zou leuk zijn als die op 1 komt!
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
@Ton en @John, het valt op dat we dit jaar heel veel kleine hits/ entry->wegzakkers hebben. Lijkt veel meer als de afgelopen jaren, maar toen hadden we ook entry40-40-exit tracks..
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
hmm, interessant, interessant. Chef op 2, hupsakee (mooi hé), Rise, Follow you (kom op, top 5 pls) en KKA en Garrix gaan lekker doorstijgen, maar ook opleving van Wasted love. 4 entries, 2 die mij verrassen dat ze toch binnenkomen maar welkom. Hero en Leave a little love krijgen nieuwe energie, verrassend. DoD staat hoog in airplay in de huidige airplay top40, zit daar meer in?. Gek dat Frans Duits geen Leeuwendans effect krijgt, jammer. Butter omlaag is mooi, en zeker niet de 1e dit jaar.
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
Het zou wat zijn als Leave A Little Love na zo'n matig begin nu alsnog door gaat stijgen richting top 20. Dat had ik echt niet verwacht. Verder denk ik dat Zitti E Buoni over twee weken alweer de lijst uit is (levert alweer in in streaming) en dat DoD niet veel verder gaat stijgen dan dit. Heel mooi dat Afraid of the Dark naar 2 is gestegen, maar nummer 1 gaan ze niet worden, daarvoor is het gat naar Good 4 U veel te groot. Early In The Morning kan nog wel een stuk verder komen dan dit!
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
@John van Bergen ik weet niet 100% zeker of het nog steeds zo is maar volgens mij is er een regel dat een track minstens twee weken in de lijst moet staan. Anders was dit jaar bijvoorbeeld Lockdown Lul zeker na één week al uit de lijst gevallen
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen  - 
@Ton Sprangers: nu is het alleen nog wachten op een single die na binnenkomst zo ver zakt, dat die niet meer in de Top 40 staat.
Top 40 profiel van Ton Sprangers
Ton Sprangers  - 
En Butter direct al gezakt, dat is ook met de vorige single van Marco Borsato gebeurd, maar wel heel uitzonderlijk de laatste jaren!
Top 40 profiel van Harry Denekamp
Harry Denekamp  - 
@Tjeerd - Dua is na 83 weken verdwenen. Rihanna (91 weken) en Lady GaGa (87 weken) zijn de zangeressen die langer aaneengesloten in de lijst stonden.
Top 40 profiel van Tjeerd van Campen
Tjeerd van Campen  - 
Dua Lipa is voor het eerst in lange tijd niet meer in de lijst!