Coverafbeelding Lost Frequencies - Rise
  • Statistieken
  •   20 weken
  •   6 piekpositie
  •   468 punten
  •   2021

Artiestinformatie

Geboortedatum   30-11-1993
Land   België

Lost Frequencies is het project van de Belgische dj en producer Felix De Laet. Hij maakt in 2014 een nieuwe versie van het nummer Are You With Me, origineel van Easton Corbin. Die plaatste het nummer in 2012 op zijn album All Over The Road.

Eind 2014 bereikt het nummer de eerste plaats van de Belgische hitlijst. 538 roept het nummer uit tot Dance Smash en in februari 2015 scoort Lost Frequencies de eerste Top 40-hit. Het nummer zet een bijzondere prestatie neer door de meeste weken ooit op nummer 7 te staan. Daarnaast groeit het nummer uit tot de meest succesvolle single van een Belgische act die ooit in de Top 40 heeft gestaan.

Met de Nederlander Janieck Devy maakt hij in 2015 een opvolger, Reality, dat eind juni zijn tweede nummer 1-hit in België wordt. Later wordt de Lucas & Steve Remix van Eagle Eyes, de track die hij maakte met Felix Jaehn en Linying, ook populair. Voor Beautiful Life werkt Lost Frequencies samen met Sandro Cavazza. Op 21 oktober 2016 verschijnt zijn debuutalbum Less Is More. Twee weken voor de release verschijnt What Is Love 2016, een remake van de nummer 1-hit van Haddaway uit 1993.

Eind juni van 2017 maakt hij met zijn Belgische collega Netsky de track Here With You, dat door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Dance Smash. In oktober komt Lost Frequencies nieuw binnen op nummer 26 in de DJ Mag Top 100. Ook start hij, onder de vlag van Armada, zijn eigen platenlabel Found Frequencies. Daarop is in november Crazy, de samenwerking met Zonderling, de eerste release. Radio 538 roept het nummer uit tot Dance Smash.

In het voorjaar van 2018 verschijnt Melody met de vocalen van James Blunt. Met het Amerikaanse duo The Nghbrs maakt hij in september zijn volgende single, Like I Love You. Voor zijn eerste single van 2019 werkt hij op Recognise samen met de Ierse zanger Flynn.

Na de release van Alive And Feeling Fine, zijn tweede studioalbum, verschijnt er in het voorjaar van 2020 nieuw werk van Lost Frequencies met Love To Go, een track die hij met Zonderling en Kelvin Jones maakt. Die track, maar ook Don't Leave Me Now (met Mathieu Koss), krijgt een plek op de verzameling Cup Of Beats. Halverwege september passeert hij Clouseau in de ranglijst van meest succesvolle Top 40-acts en dat maakt Los Frequencies vanaf dat moment de meest succesvolle Belgische act in de Top 40.

Begin 2021 komt hij met de track Rise. Halverwege het jaar slaat hij de handen ineen met de Britse zanger Calum Scott met als resultaat de track Where Are You Now. In het voorjaar van 2022 levert zijn samenwerking met James Arthur het nummer Questions op. Op de valreep van 2022 werkt hij samen met Ellen Duhé en X Ambassadors aan het nummer Back To You.

Songtekst

It's been a hard year
Feeling awake now
All of the hurt, all of the dirt
All of the shame now
Nothing but closed doors
I'm not gonna break down

See doubt is a strong drug
It gets in your bloodstream
You lose your hope, you lose your soul
You lose the whole thing
And I fought my whole life
To know it won't break me

Ain't no way, no way I'm stopping now
Gonna make my way right through the clouds
I'll rise
I'll rise

I'm gon' break my teeth and bear the pain
Gonna climb this mountain once again
I'll rise
I'll rise

I'll rise
I'll rise

I'm feeling stronger
Stronger than I've been
I'm whether the storm, whether the rain
I am the lightning (Lightning)
Don't need a shelter
I'm done with the hiding

Ain't no way, no way I'm stopping now
Gonna make my way right through the clouds
I'll rise
I'll rise

I'm gon' break my teeth and bear the pain
Gonna climb this mountain once again
I'll rise
I'll rise

I'll rise
I'll rise

Songinformatie

ArtiestLost Frequencies
Titel Rise
Lengte 3:13
Componist(en) Felix de Laet · Martijn van Sonderen · Jeffrey Goldford · Jonas David Kröper · Yoshi L.H. Breen
Producer(s) Lost Frequencies / Co-Producer: Martijn van Sonderen
Platenlabel Found Frequencies
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 19-03-2021


Positieverloop