Top 40

week 2 (12 januari 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
6
8
14
Details Nielson - IJskoud
814
4
348
18
19
5
Details Halsey - Without Me
195
18
81
23
25
30
Details 5SOS - Youngblood
2530
8
660
24
32
2
Details Seeb x Bastille - Grip
322
 
24
26
29
37
2
Details Gavin James - Glow
372
29
16
32
24
25
Details George Ezra - Shotgun
2425
 
1
819


84 Reacties


Log in om te reageren.

Ray Willems  - 
in 2000 behaalde : alex party - U gotta be de score van 2 punten
Wesley Steenbergen  - 
@John: Dat zag ik ook in de database, maar Martijn vroeg naar nummers algemeen met minder, dus pakte ik bekendere hits. En Ja @Martijn, ik stond er ook zo van te kijken, maar Believer blijft goed scoren, zelfs nu
Martijn Schipper  - 
Haha @Sander. Ik vraag me af welk genre dat is :p
Sander Hindriks  - 
@Martijn Schipper Nederland wijkt heel vaak af vergeleken met de rest van de wereld.Er is een ander Genre muziek dat hier helemaal hot is.
Martijn Schipper  - 
Wat een slecht scorende ‘hits’ allemaal! Ik verras me helemaal om Believer en Chandelier, die wereldwijd gigantische hits waren. @top40fan *zucht* Wederom een nummer dat DS en AS krijgt dus, hoe saai weer... Betere communicatie nodig tussen 538 en Q want het is wel een beetje vreemd om in dezelfde week dezelfde AS en DS te hebben... @Frank Heb je het over Hij Is Van Mij?
John  - 
Inzake de kleinste Top 40-hits: er zijn in de jaren 60 diverse nummers geweest die slechts een week op 40 hebben gestaan en dus 1 punt hebben gescoord, de laatste was: The Comedy Is Over van The Freddies in 1970.
Wesley Steenbergen  - 
@Nick en Martijn: Over die punten: In 2017 werd Believer slechts beloond met 9 punten (mochten er wel van mij 900 zijn), en vorig jaar haalde Outlaw in 'em slechts 5 punten
top40fan  - 
@Ruud berkvens ds ook naar calvin harris ft rag n bone man
Ruud Berkvens  - 
Wat is de Dancesmash?
Gaatze Wijma  - 
Fijn dat het gedrukte exemplaar is aangepast. Bedankt!!!
Gaatze Wijma  - 
Beste top40fan, Ik denk dat we misschien elkaar niet helemaal goed begrijpen.
Gaatze Wijma  - 
Beste Silento123, Ja dat zijn volgens mij ook een van de slechtst presterende nummers. Al hadden we natuurlijk in de zeroes VEEL platen die 2 weken op 40 stonden. Volgens mij ging het nu over de slechtste prestatie van Ariana Grande. Maar bedankt voor je reactie.
Silento123  - 
@Martijn Schipper en @Gaatze Wijma. Even over slecht scorende hits die ik me herinner. Bitter Taste van 4U scoorde slechts 5 punten eind 2016 en Chandelier (!) van Sia scoorde zelfs maar 4 punten. Over lang genoteerde hits dan, zo lang genoteerd staan en slechts op 8 pieken is inderdaad een unicum. Wat nog enigszins dichtbij komt is de prestatie van Beauty And The Brains van Nielson die 33 weken in de Top 40 stond en slechts op 7 piekte.
Nick de Rooij  - 
@Martijn over die punten, Tiësto stond in 2017 twee weken in de top 40 met Carry You Home. En heeft maar vijf punten gehaald
Frank Zweers  - 
De volgende nr 1 hit wordt weer een Nederlandstalige.
Martijn Schipper  - 
Aha thx @Gaatze Wijma!
Gaatze Wijma  - 
Beste Martijn Schipper, Ik vind dat Rise & Shotgun nog wel langer dan 30 weken in de lijst hadden mogen staan. In My Mind wordt zo langzamerhand tijd dat die eruit vliegt. Het is trouwens nog niet lang geleden dat we platen hebben gehad die 30 weken of langer in de lijst stonden. Vorig jaar hadden we nog 2: Havana & Zoutelande. Maar kan me persoonlijk (met het meer dan 20 jaar volgen van de lijst) niet herinneren dat een plaat die tot de 8ste plaats kwam het zo lang heeft volgehouden. Volgens mij is dit een unicum.
Gaatze Wijma  - 
Beste Timo Kamst, Ja ik bewaar ze ook. Sterker nog, heb (noodgedwongen) een jaar abonnement genomen via rockart. Zodat ik de exemplaren kan blijven sparen, omdat ze nu niet meer bij de mediamarkt liggen. Maar nu betaal je verdorie 55 euro voor een lijst die niet compleet is.
Gaatze Wijma  - 
Beste Martijn Schipper, Ik heb het ook via een chat berichtje naar q gestuurd. Ook een antwoord gehad. Ze gaan het doorgeven aan hun vormgevers. Weet niet of het helpt, maar dan weten ze hoe ik/we erover denken.
Martijn Schipper  - 
Als Imagine er volgende week uit gaat, wat toch wel zo lijkt, heeft het in totaal maar 7 (!) punten behaald! Ik ken geen nummer dat lager heeft gehaald, iemand anders wel? Verder vind ik het vreemd dat Baby zo langzaam wegzakt, volgens mij heeft die echt geen goeie stats... Happy Now, Where Have You Gone en Zachtjes Zingen lijken de weg omhoog weer een beetje te hebben ingeslagen, waarvan dat voor de eerste twee iets positiefs is. Wel ontzettend vreemd dat Diamond Heart in zijn derde week alweer zakt. Toffe stijgers van High On Life en Be Alright (!). Kunnen die tweede top 10 terug in? Hopelijk samen met Bad Liar. Goeie stijger van Kris Kross en terecht, ik vind het wel een leuk nummer! Wellicht een verrassende daler van Promises, ook echt flink! En natuurlijk tenslotte, gefeliciteerd Davina met je 11e week op nummer 1!
Martijn Schipper  - 
@Gaatze Ja die intro song van de top 40 bij Q frustreert mij ook mateloos. Écht vreselijk
Martijn Schipper  - 
@Robin Ik ben Youngblood vreemd genoeg ook niet zat, ondanks dat ie al zo lang uit is. Hij zal wel iets heel speciaals hebben, want nummers als Rise, Shotgun en In My Mind ben ik onderhand wel zat. Weet iemand wat het vorige nummer was dat de 30 weken haalde?
Timo Kamst  - 
Ja, die Top 3 niet in het gedrukte exemplaar is heel vervelend. Zeker als je het als naslagwerk wil bewaren, zoals ik. En de lijst komt toch pas na de uitzending online.
Martijn Schipper  - 
Wat grappig ook dat Kris Kross, Kraantje en Davina Michelle bij Domien in de studie waren. Vind hem een leuke presentator!
Martijn Schipper  - 
Mijn ideale AS en DS keuzes deze week waren geweest: AS: Gessafelstein, The Weeknd - Lost In The Fire en DS: Calvin Harris & Rag ‘n Bone Man - Giant. Vind dat nieuwe nummer van The Weeknd echt tof, heerlijke vibe
Martijn Schipper  - 
Indrukwekkende voorspelling van I Found You @Nick!
Martijn Schipper  - 
Ik snap niet dat jullie het zo irritant vinden dat de top 3 een geheim bleef. Persoonlijk kijk ik op vrijdag ochtend nooit naar de lijst, ik vind het zelf het leukst om hem tijdens het luisteren pas te horen
Dddddddz  - 
leuk man elke nummer 1 die 298 jaar blijft staan elke keer, frustrerend
Herman Koers  - 
Wij luisteren nu naar QMusic i.p.v. Radio 538 omdat daar de Nederlandse Top 40 op wordt uitgezonden. De enige echte..... Ook al vind ik dat de tracks soms veeeeel te lang in de Top 40 en daardoor niet erg dynamisch is. - - - Er is zoveel goede nieuwe muziek die daardoor nooit de Tipparade en/of Top 40 halen!. Ik ben het trouwens eens met Gaatze Wijma 16:56 ……….
Sander Hindriks  - 
Een vastgeroeste top 3 ben die nummer 1 echt helemaal zat. Ben wel benieuwd naar haar eigen Engelstalige werk.
Gaatze Wijma  - 
Waarom staat op het gedrukte exemplaar de top 3 niet. Belachelijk!!!!!
Gaatze Wijma  - 
Beste top40fan, Ik blijf gewoon de Top 40 volgen. Die van 538 vind ik niet betrouwbaar. Is alleen wat radio 538 luisteraars leuk vinden. Maar mis de manier waarop het op 538 werd gepresenteerd. Is al wat beter vandaag. Maar toch vind ik de huidige begin tune niets met de Top 40 te maken hebben. Is gewoon een beat waar men Top 40 door heen schreeuwt. Hopelijk gaan ze dat nog aanpassen. Maar Domien valt mij verder ERG mee. Hij komt toch van 3fm. Daar heb/had je vooral veel ego trippers.
Lucas  - 
Top40fan ik luister naar de 538 top 50 ook omdat ik op dit moment de lijst erg vreemd vind met bvb davina nog op 1 en dat high on life een paar weken geleden niet de top 40 haalde en nu wel op 15 staat (nu wel verdiend)
Nick de Rooij  - 
Sweet But Psycho gwn op 2, jammer dit
Roy Spijkerboer  - 
Duurt Te Lang 11 weken op 1, geloof ik
Roy Spijkerboer  - 
Duurt Te Lang 11 weken op 1, geloof ik
Roy Spijkerboer  - 
1. Duurt Te Lang
Roy Spijkerboer  - 
2. Sweet But Psycho
Nick de Rooij  - 
High Hopes op 3
Roy Spijkerboer  - 
3. High Hopes
Roy Spijkerboer  - 
Sorry, maar ik vind het wel leuk. Nog wat spanning over de top 3. XD
top40fan  - 
ben wel benieuwd wat jullie nou kiezen aangezien het tegelijk is de 538 top 50 en top 40?
Herman Koers  - 
@top40fan, Snap je nu wat Gaatze Wijma bedoelde met de nieuwe Alarmschijf van Calvin Harris, nr 1 in de Tipparade week 3 of nr 41 zoals je wilt. Deze track staat op nr 44 in de 538 Top 50. Dat scheelt niet zo veel dus, toch?
top40fan  - 
alleen de megahit is weer iets vaags typisch 3fm
top40fan  - 
al topsong as en maybe ds zijn dagen dat ik dat niet me ken herrineren
Nick de Rooij  - 
Jep Giant AS
Roy Spijkerboer  - 
Giant (Calvin Harris) AS
top40fan  - 
as calvin harris ft rag n bone man is wel duidelijk verklapt door domien samenwerking tussen 2 grootheden
Nick de Rooij  - 
Om even een beeld te geven wanneer Youngblood binnenkwam: in de laatste uitzending van Jeroen Nieuwenhuizen
Michael Michael  - 
Eerst je fb koppelen met de top 40 om de lijst te kunnen zien. Nu moet je tot na 18:00 uur wachten tot de top 3 er staat. Heeft Fidel Castro z'n intrede gedaan bij de Top 40?
Roy Spijkerboer  - 
Even een ander dingetje, Wie moet Nederland gaan vertegenwoordigen op het Songfestival, volgens jullie??
top40fan  - 
@gaatze wijma ach ja laat ook maar gaan met jou te discuseren iniedergeval wordt het toch wel een grote hit
Gaatze Wijma  - 
Ik denk dat de Top 3 blijft staan. Maar ik hoop een andere nummer 1. Duurt te lang is leuk maar mag wel van nummer 1 af.
Gaatze Wijma  - 
Ja maar als het DAAR op 44 staat dan is het nog geen Top 40. Dus als je het wilt vergelijken dan zou die plaat hier nog niet in kunnen staan.
top40fan  - 
@gaatze wijma ik heb het niet over de top 40 maar de nieuwe 538 lijst
Gaatze Wijma  - 
Op zich een goede lijst. Mark Ronson, Rita Ora, Nielson, Dean Lewis, Imagine Dragons (Bad Liar), Martin Garrix, Lady Gaga, Halsey, seeb, Lucas & Steve, Blof, Gavin James, Robin Schulz en Kygo stijgen. Jammer dat David Guetta blijft staan, Promises en Shotgun flink zakken, en dat Ellie Goulding, James Arthur, Jonas Blue (Polaroid) en Alan Walker (Diamond Heart) ook naar beneden gaan en dat Suzan & Freek juist weer stijgen. 2 Goede binnenkomers.
Roy Spijkerboer  - 
Waar kun je de 538 top 50 zien?
Gaatze Wijma  - 
Beste Top 40 fan, Nummer 44 is geen Nummer 40 haha. Zou mij niet verbazen als die straks AS wordt
Gaatze Wijma  - 
Beste Marco Gerritsen, Ik vind zelf niet erg als een track zolang als Youngblood in de lijst staat. Zolang het maar een goed nummer is. Persoonlijk had ik Rise van Jonas Blue ook wel 30 weken gegund. Maar ik ben het wel met je eens wat betreft dat ze de Top 3 voor ons als members nog geheim houden. Waarom hebben we dan een account. Het aparte is dat als er iets bijzonders te melden valt zoals een bijzondere nummer 1 dan kun je dat zelfs al lezen op de site van rtl boulevard. Vreemde gang van zaken
top40fan  - 
vindt de 538 top 50 wel vernieuwender bijv op 44 nu al de nieuwe van calvin harris ft rag n bone man
top40fan  - 
wrm draaien ze die nr 1 aan het begin helemaal
Roy Spijkerboer  - 
O, sorry. Ik heb het verkeerd begrepen.
Nick de Rooij  - 
Ehm waar is de top 3?
Nick de Rooij  - 
En zoals voorspeld I Found You binnen! Nice
Nick de Rooij  - 
Top 3 staat bij verdwenen nummers (trends) Is van hetzelfde als vorige week
Harry Denekamp  - 
De top 3 wordt pas vanmiddag onthuld tijdens de uitzending bij Qmusic
Roy Spijkerboer  - 
Inderdaad, I Found You binnen, samen met Frontrowticket. Vind ze allebei wel redelijk. Mooi dat Into The Future nog weer een week langer blijft! En het is echt ongelooflijk: Youngblood pakt alweer 2 plekken!! Alleen Door Jou vanaf plek 26 eruit. Mooie stijgers van Speechless, Glow, Where Have You Gone, Grip, Als Het Avond Is en High On Life. Leuk ook dat Shallow, Be Alright en dat de nummers 5,6 en 8 van vorige week (NBLAH, LYLM en IJskoud) stijgen! Hij Is Van Mij ook goed dat ze de top 10 halen, al ben ik geen fan van dit nummer.
RD  - 
Zoals voorspeld, Alleen Door Jou weg. Leuk dat Wulf ook nog even binnenkomt, al zie ik daar geen grote hit in. Goed dat Chef'Special nog even volhoudt, top 3 wordt dus later onthuld, oke dan. Zit er ook nog wel spanning in! Opvallend dat Diamond Heart de weg terug al weer neemt en dat Dean Lewis weer even richting de top 10 stijgt. Youngblood stijgt ook weer, al hoort hij minimaal bij de top 20 met deze statestieken. Al weet ik nog steeds niet voor welke week de Airplay en Streaming lijst tellen. Maar we zien wel hoe hij het volgende week doet
Wesley Steenbergen  - 
RD en Roy, mee eens, al snap ik youngblood wel. Die heeft nu #1 in airplay, mag ook nog wel blijven. Alleen wij zijn dus member en willen de lijst eerder weten. Waarom houden ze dan ook voor ons de top3 geheim. Ik wilde net kijken of ik Davina weer kon feliciteren via dm
Wesley Steenbergen  - 
Harde knal omlaag ook van shotgun, jammer. In my mind mag er toch veel eerder uit als de meeste nummers eronder, Dua lipa mag wel oppassen als ze Rihanna wilt aanvallen, Glow, Speechless en met name Grip gaan lekker door. Happy now komt idd weer op stoom. Promises zakt nu wat weg, maar kijk eens naar die score, die kan wel eens nog sommige nummers aanvallen als hij lang blijft plakken in de top20. Ook leuk dat Nielson, Cyrus en Hij is van mij stijgen. Dat laatste nummer is voor mijn eens een leuk Nederlands nummer maar dan omdat diverse smaken en stylen gemixt zijn en hij lekker blijft hangen
Wesley Steenbergen  - 
hoogste binnenkomer komende week is nummer 14.000!!!!!
top40fan  - 
Zou zomaar kunnen dat calvin harris een we found love na zal doen een ds en as pakken
Lucas  - 
Voorspelling: 1) Sweet But Psycho, 2) Duurt Te Lang, 3) High Hopes
Tim  - 
Leuke lijst deze week met aardig veel verschuiving. Hopen dan Ava Max nu eindelijk op 1 mag staan. Binnenkomers ook wel prima. Wonder dat Imagine nog op 40 blijft staan, maar met de release van 7 Rings volgende week staat er alweer een opvolger klaar. Ook opmerkelijk dat Youngblood in de 30e week nog steeds blijft stijgen!! Alarmschijfkansen voor Giant van Calvin Harris & Rag’n’Bone Man, Dancing with a Stranger van Sam Smith & Normani of misschien wel Lucky Strike van Troye Sivan (met de release van de video)?
Ronald  - 
Top 3 staat wel bij Trends, en dan filteren op Verdwenen uit de lijst. De gehele Top 3 blijft staan zoals ze stonden
Lucas  - 
Verdwenen uit de lijst laat de posities van vorige week zien :x
Marco Gerritsen  - 
Dus je moet al inloggen om vervolgens niet eens de top3 te zijn, ultiem gierig zeg.
Ray Willems  - 
Als het zo doorgaat dan krijgen we de top 40 helemaal niet meer vooraf te zien..slechte zaak
Robin van der Veen  - 
Er is dan maar ook echt niemand die Youngblood (wat ik in eerste instantie al niet eens een heel bijzonder nummer vond) al meer dan zat is? En dan ook nog eens op #1 in de Airplay chart momenteel... die gaat voorlopig nog niet weg. Ik snap het niet... zo bijzonder is het nummer ook weer niet om deze prestaties te verdienen...
Adri  - 
@Robin van der Veen - Het is blijkbaar toch wel een heel bijzonder nummer, omdat ik jouw reactie lees tijdens het horen van het nummer op de radio, d.w.z. de Top 40-uitzending van 12 oktober 2018. ;-)
Frank Zweers  - 
@Robin blijkbaar niet want de hit scoort nog steeds in de breedte . Davina Michelle zou vandaag een record kunnen krijgen in de Top 40 als langstgenoteerde solozangeres op 1. Dat weten dd Stichting en Q Music aardig spannend op te bouwen gezien het persbericht.
Marco Gerritsen  - 
Youngblood is niet stuk te krijgen @Robin zelf irriteert die me nog niet, ondanks dat ik hem sinds April vorig jaar al veel luisterde en nu dus nog steeds veel hoor. Maar geen enkel nummer zou zo lang moeten kunnen scoren. Helpt ook niet dat 538 pas na 3 of 4 maanden top40 een keer aanhaakte...
Erik  - 
Waar komt die Wulf plotseling vandaan in de top 40? Top 200 Spotify nergens te bekennen, nummer 40 in Airplay en op Youtube maar liefst 21.000 views. Daarentegen Huts niet in de top 40. Een plaat op weg naar 10 miljoen views, vorige week 1,3 miljoen streams op Spotify en nog steeds top 15 in Itunes.
Roy Spijkerboer  - 
Beginnen ze nou met nummer 1?