Coverafbeelding Ariana Grande - Imagine
  • Statistieken
  •   3 weken
  •   38 piekpositie
  •   7 punten
  •   2018

Artiestinformatie

Geboortedatum   26-06-1993
Land   Verenigde Staten

De Amerikaanse zangeres Ariana Grande-Butera begint haar loopbaan als actrice in de musical 13 en de serie Victorious. Ondertussen plaatst ze op YouTube verschillende covers, waaronder die van Only Girl (In The World) (Rihanna) en Hurt (Christina Aguilera).

Hoewel er in 2011 al een nummer van haar verschijnt (Put Your Hearts Up) wordt The Way (samen met Mac Miller) in het voorjaar van 2013 haar doorbraak. In de Top 40 komt het nummer op de 28e plaats terecht. De opvolger, Baby I, blijft steken in de Tipparade en is eveneens een voorloper van haar debuutalbum Yours Truly dat eind augustus verschijnt.

Problem en Break Free (met Zedd) zijn hits, afkomstig van haar tweede album, My Everything. Ondertussen maakt ze samen met Jessie J en Nicki Minaj de track Bang Bang. In december verschijnt er, net als in 2013, een kerstnummer van de zangeres, Santa Tell Me. Op dat moment staat de zangeres met vier singles tegelijk in de Top 40 - een prestatie die alleen Dave Berry eerder wist te leveren. Sandra van Nieuwland wist dat te overtreffen met vijf gelijktijdige noteringen.

Terwijl Love Me Harder (met The Weeknd) nog in de Top 40 staat is in februari 2015 One Last Time haar zevende Top 40-hit.

Pas in november komt er een opvolger van die track met Focus. En dat is een track die afkomstig is van haar aanstaande album Moonlight. Ook leent ze, samen met Meghan Trainor, haar stem aan Boys Like You van Who Is Fancy.

In 2016 werkt Ariana Grande samen met Nathan Sykes als ze van één van zijn nummers, Over And Over Again, een duet maken. Op 20 mei verschijnt haar derde album Dangerous Woman, waarvan de titeltrack twee maanden voor die release verschijnt. De opvolger, Into You, wordt haar tiende hit in de Top 40. In augustus wordt Side To Side, haar samenwerking met Nicki Minaj, haar nieuwe single. Voor de film Sing neemt ze met Stevie Wonder het duet Faith op.

In 2017 werkt Ariana Grande, samen met Young Thug en Pharrell Williams, mee aan de nieuwe single van Calvin Harris, Heatstroke. Op 22 mei pleegt een terrorist een aanslag aan het einde van haar concert in Manchester. Daarbij komen 22 mensen om het leven. Grande geeft op 4 juni een benefietconcert ter nagedachtenis aan de slachtoffers en als steun voor de getroffenen. Daarna hervat ze haar Dangerous Woman Tour die eind september wordt besloten na 77 concerten.


Na een half jaar stilte verschijnt er op 20 april 2018 weer een nieuwe track van Ariana Grande, No Tears Left To Cry. Die track wordt door Radio 538 uitgeroepen tot Alarmschijf. Op 17 augustus verschijnt haar vierde studioalbum, Sweetener. Vooruitlopend op dat album verschijnt Bed, een samenwerking met Nicki Minaj. Ook verschijnt een track van Grande die niet op dat album zal staan maar op dat van Troye Sivan: Dance To This. Niet veel later verschijnen twee samenwerkingen met Nicki Minaj: The Light Is Coming en Bed. God Is A Woman is in juli de tweede officiële single van Sweetener. Kort na de release van dat album blijkt Breathin één van de populairste nummers te zijn. Kort voordat ze begin november de video bij die track uitbrengt dropt ze met Thank U, Next al weer een volgende single. In december verschijnt het nummer Imaginem een eerbetoon aan haar overleden ex-vriendje Mac Miller die dat woord op zijn arm had getatoeëerd.


Ariana Grande begint 2019 met de release van een nieuwe track, 7 Rings. Eind februari, kort na de release van haar album Thank U, Next, weet ze in de Verenigde Staten met drie hits de complete top 3 te bezetten. Dat was sinds 1964 met The Beatles niet meer voorgekomen. Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored is de volgende track van het album waarvan een video wordt uitgebracht. Eind maart maakt ze met Victoria Monét, die meeschreef aan onder meer 7 Rings en Thank U, Next, het nummer Monopoly (A Thank U To Them Fans). In augustus, de maand dat ze twee shows in de Amsterdamse Ziggo Dome geeft verschijnt haar volgende track, Boyfriend.

In september verschijnt de titeltrack van de film Charlie's Angels die in november in de bioscopen gaat draaien. Ariana maakte dat nummer samen met Lana Del Rey en Miley Cyrus.


Songtekst

Step up the two of us
Nobody knows us
Get in the car like: skrrt
Staying up all night
Order me pad thai
Then we gon' sleep til noon

Me with no make-up
You in the bathtub
Bubbles and bubbly, ooh
This is a pleasure
Feel like we never
Act this regular

Click, click, click and post
Drip, drip, dripped in gold
Quick, quick, quick, let's go
Kiss me and take off your clothes

Imagine a world like that
Imagine a world like that
We got like up til I'm sleep on your chest
Love how my face fits so good in your neck
Why can't you imagine a world like that
Imagine a world

Knew you were perfect
After the first kiss
Took a deep breath like: hoo
Feels like forever
Baby, I never
Thought that it would be you

Tell me your secrets
All of the creep shit
That's how I know it's true
Baby, direct it
Name in the credits
Like the movies do

Click, click, click and post
Drip, drip, dripped in gold
Quick, quick, quick, let's go
Kiss me and take off your clothes

Imagine a world like that
Imagine a world like that
We got like up til I'm sleep on your chest
Love how my face fits so good in your neck
Why can't you imagine a world like that
Imagine a world

Can you imagine it
Can you imagine it
Can you imagine it
Can you imagine it
Can you imagine it
Can you imagine it
Can you imagine it
Imagine it
Imagine it
Imagine it
Imagine it
Imagine it (Can you imagine)
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Songinformatie

ArtiestAriana Grande
 A-kant
Titel Imagine
Lengte 3:32
Componist(en) Nathan Perez · Andrew Wansel · Priscilla Renea · Jameel Roberts · Ariana Grande
Producer(s) Happy Perez, "Pop" Wansel
 B-kant
Platenlabel Republic Records
Catalogusnr digital download
Releasedatum 14-12-2018
Hoogste positie UK 8
Hoogste positie US 24


Positieverloop