Top 40

week 13 (30 maart 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
5
4
25
Details Nielson - IJskoud
425
2
765
11
10
21
Details Ava Max - Sweet But Psycho
1021
 
1
774
14
14
8
Details Krezip - Lost Without You
148
 
13
204
15
17
5
Details P!nk - Walk Me Home
175
 
15
91
26
26
4
Details Khalid - Talk
264
26
50
30
38
2
Details Alvaro Soler - Loca
382
30
14
34
29
15
Details Imagine Dragons - Bad Liar
2915
 
11
344
35
33
7
Details Snelle - Scars
337
22
75
37
35
26
Details Rita Ora - Let You Love Me
3526
 
5
671


59 Reacties


Log in om te reageren.

Monique Scheele-Marantika  - 
Waarom zie ik in geen enkele hitlijst Ai van tabitha?? Das zoooo'n lekker nummer!!!!
Roy Spijkerboer  - 
@Martijn, zeker! Dat is heel knap! Ze heeft nog een grote toekomst voor zich!
Martijn Schipper  - 
@Roy Eerlijk gezegd, ik heb echt geen idee wat ik er van vind! Het is zeker een interessant muziekstijl, ook wel heel authentiek, maar ik vind het zo moeilijk om te bedenken wat ik er nou eigenlijk van vind. Maar het is in ieder geval anders dan alles wat tegenwoordig zo populair is en massaal wordt gemaakt. Alleen daarom gun ik Billie Eilish succes en waardeer ik haar muziek. Ik hoop dat ze een plekje in de top 40 krijgt snel. En om te bedenken dat ze maar net 17 is...
Roy Spijkerboer  - 
@Martijn, klopt. Ben wel benieuwd. En ik vind Bad Guy ook weer een geweldig nummer (waarschijnlijk de meeste mensen hier niet)
Martijn Schipper  - 
Bad Guy blijkt wel het populairste nummer van haar nieuwe album @Roy. Bury A Friend kan ook wel
Roy Spijkerboer  - 
Zal Bad Guy van Billie Eilish binnenkort binnenkomen? Of Bury A Friend een RE-Entry?
Roy Spijkerboer  - 
Mijn persoonlijke top 40 lijst van week 13: 1. SOMEONE YOU LOVED (=) 2. SUCKER (+6) 3. POWER OVER ME (-1) 4. ARCADE (=) 5. CON CALMA (-2) 6. DON'T CALL ME UP (=) 7. 365 (=) 8. LOCA (+11) 9. SPEECHLESS (=) 10. GIANT (-5) 11. SKYWARD (+10) 12. SWEET BUT PSYCHO (-2) 13. THINK ABOUT YOU (=) 14. 11 MINUTES (+3) 15. ALWAYS REMEMBER US THIS WAY (-3) 16. WALK ME HOME (-5) 17. HERE WITH ME (+5) 18. DIAMOND HEART (-2) 19. LET ME DOWN SLOWLY (+4) 20 ALS HET AVOND IS (+8) 21. NO SLEEP (-7) 22. 7 RINGS (-4) 23. SAY MY NAME (-3) 24. ROMPE (+3) 25. BAD LIAR (+1) 26. HIJ IS VAN MIJ (-11) 27. BEFORE I GO (-3) 28. SCARED FOR LOVE (Entry) 29. SHALLOW (=) 30. DANCING WITH A STRANGER (=) 31. SCARS (+2) 32. WHO DO YOU LOVE (=) 33. LOST WITHOUT YOU (+1) 34. TALK (+4) 35. DUURT TE LANG (+1) 36. HIGH HOPES (-1) 37. NOTHING BREAKS LIKE A HEART (-6) 38. IJSKOUD (-1) 39. LET YOU LOVE ME (=) 40. REWRITE THE STARS (=) .
Erik  - 
Benieuwd wanneer Calma van Pedro Capó in Nederland wordt opgepakt. Potentiële zomerhit die overslaat naar Europa.
Roy Spijkerboer  - 
Maandagavond rond 19u mijn persoonlijke top 40 lijst.
Martijn Schipper  - 
Ah laat maar, heb het al gevonden @Roy. Goeie DS keuze denk ik, de nieuwe Armin van Buuren en Lucas & Steve
Martijn Schipper  - 
Ja echt gewoon stom van Who Do You Love en 11 Minutes @Nick en @Wesley. Sterker nog, toen het WDYL AS werd, dacht ik: dit wordt gewoon een nieuwe nummer 1. Maar nee dus. @Roy Oh das raar, bij mij staat er iets raars van: we kunnen niet vinden wat je zoekt ofzo
Wesley Steenbergen  - 
@Nick, mee eens, vooral WDYL. @Kay als hij komende week niet zakt echt wel, heb je de daling in de airplay gezien, @Martijn, ach ja, heb je gelijk in, maar van Anouk's nummer werd ik nou niet echt warm van. Werd wel wat gedraaid op de radio maar wss te weinig om voor RTS te staan
Nick de Rooij  - 
@Martijn, 11 Minutes & Who do you love staan (en stonden) veel te laag! Top tracks!!
Kay  - 
De stijging van No Sleep is gewoon vriendjespolitiek.
Roy Spijkerboer  - 
@Martijn, ik zie de DS gewoon elke week op de 538 site staan..?
Martijn Schipper  - 
WAAROM worden 11 Minutes en Who Do You Love zo weinig gewaardeerd hier?! Twee échte topnummers, en dan doe ze het niet eens goed in de lijst... Wulf en Miss Montreal wel leuk nummer, terecht binnen. Leuk dat Loca en Here With Me een stukkie stijgen, volgende week weer graag! Jammer dat Talk niet door stijgt, maar wel tof dat Power Over Mee en Let Me Down Slowly nog even stijgen, evenals Before I Go. Hopelijk lukt het deze laatste nog om de top 10 te halen. Persoonlijk vind ik het ook best raar dat NBLAH zo hard stijgt, staat nog gwn op 1 op AirPlay en levert volgens mij ook niet heel veel in qua streaming. Goeie stijger van Davina Michelle! Ik vind het weer een mooi nummer hoor, Skyward! Hoop ook dat P!nk de top 10 nog haalt, lukt wel denk ik. En wat blijft Krezip de afgelopen paar weken stabiel staan daar op plek 13/14/15! Leuke top 10, lekker verfrissend! Gefeliciteerd aan Suzan en Freek, wat een prestatie! Echter worden ze binnenkort ingehaald door Mabel of Daddy Yankee en Snow. Leuke AS keuze ook, hopelijk komt ie volgende week binnen met Panic!
Martijn Schipper  - 
@ Wesley De vorige die op 40 bleef plakken was inderdaad On The Loose. Jammer dat het ten koste gaat van Anouk, die er eindelijk weer net in stond
Martijn Schipper  - 
@Roy Dat vond ik ook al zo ongelofelijk opvallend, dat No Sleep stijgt. Ik verwachte eerder dat het nummer nog redelijk hard zou zakken door het zakken in de AirPlay lijst
Martijn Schipper  - 
Weet iemand waar je de DS elke week kan vinden? Kan m niet meer op de 538 website vinden :(
Nick de Rooij  - 
@Roy, denk t wel. Hoop dat Ava Max nog wel binnen gaat komen
Wesley Steenbergen  - 
Roy, Ik mag het hopen, ben echt fan van So Am I
Kay  - 
Oké, ik ben oprecht teleurgesteld, zeker in het bovenste rijtje, HIJ IS VAN MIJ NAAR 2??? Hoezo niet naar 3, Mabel is btw veel relevanter aan het worden dan hij is van mij. Leuk voor Susan en Freek dat ze nummer 1 zijn, ben geen fan van het nummer maar toch leuk voor hun. O, en als Billie Eilish volgende week niet in de Top 40 staat is er echt iets mis. Joejoe mensen. (sorry voor deze haat) :)
Roy Spijkerboer  - 
So Am I in Repeat of Niet. Gaat dat helpen voor een binnenkomst in de top 40?
Roy Spijkerboer  - 
Dus de Airplay van afgelopen maandag was van de top 40 week 12, @Nick?
Nick de Rooij  - 
@Roy, Airplay is meestal van week terug he
Erik Smit  - 
Bij Speechless staat om een of andere reden (feat. Erika Sirola) bij de titel ipv bij de artiest. Daarom herkent het systeem het niet als hetzelfde nummer. Je kunt het niet aanklikken (informatie ontbreekt) en hij staat als nieuwe binnenkomer geboekt, en tevens als 'verdwenen uit de lijst'.
Roy Spijkerboer  - 
Hoe kan het eigenlijk dat No Sleep 1 plek stijgt als het erg hard daalt kwa Airplay?
Roy Spijkerboer  - 
@top40fan. Klopt, prima nummer
top40fan  - 
@roy spijkerboer zag ik niet aankomen maar ook prima keuze
Roy Spijkerboer  - 
Jonas Blue AS
top40fan  - 
@roy spijkerboer armin van buuren ft lucas en steve of de nieuwe pink
Roy Spijkerboer  - 
Iemand AS gok?
Roy Spijkerboer  - 
Ookal daalt 7 Rings deze tijd hard, het heeft wel weer de top 10 gehaald @Sander ;)
Gaatze Wijma  - 
Eindelijk een nieuwe nummer 1, en ook eindelijk Suzan & Freek. Hebben inderdaad een record. Hebben het langst gedaan om nummer 1 te worden, maar terecht. Ook stijgen gelukkig, Daddy Yankee, Robin Schulz, Duncan Laurence, Guy Sebastian, P!nk, Martin Garrix, Alec Benjamin, Davina Michelle, Lewis Capaldi, Dermot Kennedy, Marshmellow en Alvaro Soler. Nielson zakt gelukkig ook maar 1 plekje. Blijft een erg goed nummer. Natuurlijk ook een paar minpunten: Mabel, Alan Walker, Krezip en Khalid blijven staan ipv te stijgen, helaas zakken Sam Smith, Lady Gaga (Always Remember Us This Way), Kygo & Zedd. Helaas maar 1 binnenkomer. Maar als je gister zag welke nummers uit de tipparade lagen, was dit ook het enige goede nummer. Ik denk dat de nieuwe van Ava Max AS wordt.
Gaatze Wijma  - 
Beste Sander Hindriks, Ik ben het dit keer niet met je eens. Suzan en Freek staan op 10 qua Airplay en 3 op streaming. Mabel, Airplay nummer 18 en streaming 6. Dus die doet het op alle fronten beter. Verbaasd me wel dat Mabel zo weinig wordt gedraaid. Erg goed nummer, wat een terechte nieuwe nummer 1 zou zijn, maar Als het avond is, is een terechte plaat. Ook eindelijk weer eens (na Duurt Te Lang, IJskoud en Hij is van Mij) een goede nederlandse track die ook het grote gedeelte van Nederland leuk vind (ipv die rappers)
Frank Zweers  - 
Suzan & Freek hebben een record. 17 weken over een nr 1 hit doen in 1 chartrun.
Roy Spijkerboer  - 
Jammer, maar 1 binnenkomer. Gebeurt niet zo vaak dat er een nummer op 40 blijft staan. Ook jammer dat 365 naar de laatste 10 daalt. Goed dat Loca en Here With Me stijgen. Ook super dat Power Over Me weer 3 plekjes stijgt. Sucker en Someone You Loved mogen van mij de top 10 in, maar ik denk dat SYL in ieder geval volgende week nog verder stijgt. Maar Sucker is bij mij een twijfel geval. Krijgt wel steeds meer streams op Spotify. Skyward stijgt ook flink! Let Me Down Slowly begint nu eindelijk wat sneller te stijgen dan voorgaande weken op plek 23 en 22. Arcade top 10, heel knap van Duncan! En het klopt niet dat Speechless nieuw is op plek 7. Die stijgt dan alleen 1 plekje vanaf 8 naar 7. Mooi dat Con Calma de top 10 in komt en jawel, Suzan & Freek op 1!! Dat is toch ontzettend knap! Well done!
Frank Zweers  - 
Mabel wordt snel de volgende charttopper.
Nick de Rooij  - 
Als Suzan en Freek deze week niet op 1 kwamen dan kwamen ze er nooit meer. Maar het is gelukt! Gefeliciteerd! Dus ook record @Frank. Ben dan wel benieuwd wat er volgende week met Mabel gebeurt. Duncan top 10 congrats! Jammer dat er maar 1 binnenkomer is. Zittenblijver op 40 gebeurt ook niet vaak!
Nick de Rooij  - 
Armin met Lucas & Steve wordt DS
Menno Heslinga  - 
Wat een prestatie van formaat!! Suzan & Freek toch nog nummer 1 in de top 40. Gefeliciteerd!
Hendrik Ritskes  - 
Het record uit december 1971 van Poppys is gebroken! Destijds deed de Franse jongensgroep er veertien weken over om op 1 te komen. John Legend deed er begin 2014 dertien weken over met All of me. Suzan & Freek hebben het record vandaag verbroken door pas in de zeventiende week naar 1 te stijgen. Gefeliciteerd!!!
Hendrik Ritskes  - 
Dat van Speechless van Robin Schulz zal een vergissing zijn. Die track staat al sinds 5 januari 2019 in de top 40. Maar één binnenkomer, dat is wel heel erg weinig. Volgende week beter zullen we hopen.
Sander Hindriks  - 
Mabel had eigenlijk nu al op 1 moeten staan. ze heeft veel meer airplay en streaming dan Susan en freek.
Menno Heslinga  - 
Wees toch ook eens positief hier Sander!! Doe niet altijd zo negatief. Toch fantastisch dat we nog een NL nummer 1 hebben. Mabel staat nog even in de wachtkamer. En ja Ariana is weer iets gezakt. :-)
Hendrik Ritskes  - 
Over het eerste kwartaal staat Kris Kross Amsterdam nu met 492 punten op 1, Nielson met 485 op 2 en Ava Max met 480 op 3.
Sander Hindriks  - 
@Menno Heslinga Heb ook vaak genoeg positiefs te melden in dit geval is het dat Alvaro Soler mooi door stijgt en Daddy yankee in de top 5 staat
Johan Ginderen  - 
Hendrik ritskes, driver's seat van sniff and the tears stond ook pas na 15 weken op 1. Echter wel in 2 chartruns.
Frank Zweers  - 
Unchained Melody deed er ook langer over maar die werden opnieuw uitgebracht. Feit is dat Als Het Avond Is de langzaamste klim naar nr 1 heeft in 1 chartrun. 30-26-22-30-28-25-21-17-13-9-8-7-3-3-2-2-1
RD  - 
Naar mijn mening vind ik Als Het Avond Is weer zo'n verschrikkelijk zeik nummer.
RD  - 
Net als Talk, Shallow en nog heel wat meer
Wesley Steenbergen  - 
Mooie lijst, Met Suzan & Freek nu 4e(!) Top40-debutant direct op 1 (Na Davina, Tabitha en Ava Max). Mabel mag idd ook naar 1, persoonlijk hoop ik ook op Con Calma en Arcade op 1, dus blij met hun verloop nu. Ook blij met stijgingen before I go, power over me, someone you loved, Loca (Hoera!!!) en Here with me en niet te vergeten Skyward. Helaas Rompe omhoog (dan liever Barry hayze of Last man standing), Who do you love, 365, beide Gaga's en NBLAH & High Hopes omlaag. Deze week telde weinig Tipdoorstromers. Er zijn wel veel goede in de tip, maar deze lijken bijna allemaal te falen.
Wesley Steenbergen  - 
Funfact: Als het avond is deed net zoals Zoutelande in het begin entry, stijgen, zakken naar rond entry, stijgen, doorstijgen naar 1
Wesley Steenbergen  - 
Deze airplay telt vgm voor volgende week, dus Mabel dan wss wel op 1 (dan de 5e in de 1e week van april, 2017: 5e nr 1 eind aug, 2018: 5e nr. 1 mid. Aug, 2019. APRIL!!!!)
Wesley Steenbergen  - 
Laatste 40-plakker die ik ken was On the loose voorjaar 2018
Henk Sants  - 
Mooi veur Susan en Freerk dat ze op ain binnen nou. Goud verdaaind jongens!
Marco Gerritsen  - 
Voor zie voor volgende week ook maar weer 1 binnenkomer, dat schiet niet echt op. Leuk voor Suzan en Freek die #1hit al mocht het van mij wat eerder dan na 4 maanden in de Top40, maar goed. Volgende week het jongere Don't Call Me Up er maar over heen dan.
Lazzaranzo  - 
Erg saaie lijst deze week. Ik had Mabel eerder op 1 verwacht of minstens op 2, misschien dat dat volgende week dan maar zal gebeuren. Ik ben het met Marco eens: leuk dat Suzan en Freek op 1 staan, maar dat had dan al wat eerder mogen gebeuren. 1 nieuwe binnenkomer is niet erg, als dat maar 1 á 2 keer per jaar gebeurd maximaal EN dat de week met maar één binnenkomer dan ook wel veel opschudding heeft, maar dat heeft deze week totaal niet. Nummers zoals Ijskoud, Shallow, Sweet But Psycho, Duurt te Lang en Let You Love Me mogen ook flink zakken/de lijst uit. Daarom vind ik dat Q-music een goede keus heeft gemaakt om een Alarmschijf te kiezen die de airplay hulp wel kan gebruiken.
RD  - 
Het nieuwe album van I Prevail is zo goed! Goede rock platen. Hurricane is een van de beste die ik graag in de top 40 wil zien, wat waarschijnlijk niet gaat gebeuren helaas. Moeten we niet allemaal even stilstaan bij het feit dat de laatste keer dat er een rock nummer in de lijst stond met Outlaw In 'Em was? Triest, niet?