Coverafbeelding Ariana Grande - 7 Rings
  • Statistieken
  •   11 weken
  •   9 piekpositie
  •   222 punten
  •   2019

Artiestinformatie

Geboortedatum   26-06-1993
Land   Verenigde Staten

De Amerikaanse zangeres Ariana Grande-Butera begint haar loopbaan als actrice in de musical 13 en de serie Victorious. Ondertussen plaatst ze op YouTube verschillende covers, waaronder die van Only Girl (In The World) (Rihanna) en Hurt (Christina Aguilera).

Hoewel er in 2011 al een nummer van haar verschijnt (Put Your Hearts Up) wordt The Way (samen met Mac Miller) in het voorjaar van 2013 haar doorbraak. In de Top 40 komt het nummer op de 28e plaats terecht. De opvolger, Baby I, blijft steken in de Tipparade en is eveneens een voorloper van haar debuutalbum Yours Truly dat eind augustus verschijnt.

Problem en Break Free (met Zedd) zijn hits, afkomstig van haar tweede album, My Everything. Ondertussen maakt ze samen met Jessie J en Nicki Minaj de track Bang Bang. In december verschijnt er, net als in 2013, een kerstnummer van de zangeres, Santa Tell Me. Op dat moment staat de zangeres met vier singles tegelijk in de Top 40 - een prestatie die alleen Dave Berry eerder wist te leveren. Sandra van Nieuwland wist dat te overtreffen met vijf gelijktijdige noteringen.

Terwijl Love Me Harder (met The Weeknd) nog in de Top 40 staat is in februari 2015 One Last Time haar zevende Top 40-hit.

Pas in november komt er een opvolger van die track met Focus. En dat is een track die afkomstig is van haar aanstaande album Moonlight. Ook leent ze, samen met Meghan Trainor, haar stem aan Boys Like You van Who Is Fancy.

In 2016 werkt Ariana Grande samen met Nathan Sykes als ze van één van zijn nummers, Over And Over Again, een duet maken. Op 20 mei verschijnt haar derde album Dangerous Woman, waarvan de titeltrack twee maanden voor die release verschijnt. De opvolger, Into You, wordt haar tiende hit in de Top 40. In augustus wordt Side To Side, haar samenwerking met Nicki Minaj, haar nieuwe single. Voor de film Sing neemt ze met Stevie Wonder het duet Faith op.

In 2017 werkt Ariana Grande, samen met Young Thug en Pharrell Williams, mee aan de nieuwe single van Calvin Harris, Heatstroke. Op 22 mei pleegt een terrorist een aanslag aan het einde van haar concert in Manchester. Daarbij komen 22 mensen om het leven. Grande geeft op 4 juni een benefietconcert ter nagedachtenis aan de slachtoffers en als steun voor de getroffenen. Daarna hervat ze haar Dangerous Woman Tour die eind september wordt besloten na 77 concerten.


Na een half jaar stilte verschijnt er op 20 april 2018 weer een nieuwe track van Ariana Grande, No Tears Left To Cry. Die track wordt door Radio 538 uitgeroepen tot Alarmschijf. Op 17 augustus verschijnt haar vierde studioalbum, Sweetener. Vooruitlopend op dat album verschijnt Bed, een samenwerking met Nicki Minaj. Ook verschijnt een track van Grande die niet op dat album zal staan maar op dat van Troye Sivan: Dance To This. Niet veel later verschijnen twee samenwerkingen met Nicki Minaj: The Light Is Coming en Bed. God Is A Woman is in juli de tweede officiële single van Sweetener. Kort na de release van dat album blijkt Breathin één van de populairste nummers te zijn. Kort voordat ze begin november de video bij die track uitbrengt dropt ze met Thank U, Next al weer een volgende single. In december verschijnt het nummer Imaginem een eerbetoon aan haar overleden ex-vriendje Mac Miller die dat woord op zijn arm had getatoeëerd.


Ariana Grande begint 2019 met de release van een nieuwe track, 7 Rings. Eind februari, kort na de release van haar album Thank U, Next, weet ze in de Verenigde Staten met drie hits de complete top 3 te bezetten. Dat was sinds 1964 met The Beatles niet meer voorgekomen. Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored is de volgende track van het album waarvan een video wordt uitgebracht. Eind maart maakt ze met Victoria Monét, die meeschreef aan onder meer 7 Rings en Thank U, Next, het nummer Monopoly (A Thank U To Them Fans). In augustus, de maand dat ze twee shows in de Amsterdamse Ziggo Dome geeft verschijnt haar volgende track, Boyfriend.

In september verschijnt de titeltrack van de film Charlie's Angels die in november in de bioscopen gaat draaien. Ariana maakte dat nummer samen met Lana Del Rey en Miley Cyrus. In oktober werkt ze mee aan een nieuwe versie van Good As Hell, de track waarmee Lizzo op dat moment een top 20-hit te pakken heeft in de Verenigde Staten.Op 8 mei 2020 brengt ze Stuck With U uit, een samenwerking met Justin Bieber. Twee weken later is er de volgende samenwerking, nu met Lady Gaga, op Rain On Me. Het zesde album van Grande is Positions en verschijnt op 30 oktober 2020. Een week voor die release verschijnt de titeltrack als single en wordt 34+35 de tweede single. Die track krijgt later een remix met daarop ook Megan Thee Stallion en Doja Cat. Aan het einde van het jaar is ze te horen op Oh Santa, een samenwerking met Mariah Carey en Jennifer Hudson.
In 2021 werkt ze mee aan het nummer Save Your Tears (Remix) van The Weeknd. Aan het einde van het jaar heeft ze een rol in de Netflix film Don't Look Up, waarin ook acteurs als Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio en Meryl Streep te zien zijn. Samen met tegenspeler Kid Cudi levert ze de gelijknamige soundtrack af.
In februari 2023 brengt ze samen met The Weeknd de single Die For You Remix uit.

Songtekst

Yeah, breakfast at Tiffany's
And bottles of bubbles
Girls with tattoos
Who like getting in trouble
Lashes and diamonds
ATM machines
Buy myself all
Of my favorite things

Been through some bad shit
I should be a sad bitch
Who woulda thought
It'd turn me to a savage
Rather be tied up
With cuffs and not strings
Write my own checks
Like I write what I sing, yeah

My wrist, stop watching
My neck is flossy
Make big deposits
My gloss is poppin'
You like my hair
Gee, thanks, just bought it
I see it, I like it
I want it, I got it, yuh

I want it, I got it
I want it, I got it
I want it, I got it
I want it, I got it
You like my hair
Gee, thanks, just bought it
I see it, I like it
I want it, I got it, yeah

Wearing a ring
But ain't gon' be no mrs
Bought matching diamonds
For six of my bitches
I'd rather spoil
All my friends with my riches
Think retail therapy
My new addiction

Whoever said
Money can't solve your problems
Must not have had
Enough money to solve them
They say: which one
I say: nah, I want all of 'em
Happiness is
The same price as red-bottoms

My smile is beaming
My skin is gleaming
The way it shine
I know you've seen it (You've seen it)
I bought a crib
Just for the closet
Both his and hers
I want it, I got it, yuh

I want it, I got it
I want it, I got it
I want it, I got it
I want it, I got it
You like my hair (Baby)
Gee, thanks, just bought it
I see it, I like it
I want it, I got it, yeah

Yeah, my receipts
Be looking like phone numbers
If it ain't money
Then wrong number
Black card is my business card
The way it be setting the tone for me
I don't mean to brag
But I be like: put it in the bag, yeah
When you see them racks
They stacked up like my ass, yeah

Shoot
Go from the store to the booth
Make it all back in one loop
Gimme the loot
Never mind, I got the juice
Nothing but net when we shoot
Look at my neck
Look at my jet
Ain't got enough money to pay me respect
Ain't no budget when I'm on the set
If I like it, then that's what I get, yuh

I want it, I got it
I want it, I got it
I want it, I got it
I want it, I got it
You like my hair
Gee, thanks, just bought it
I see it, I like it
I want it, I got it, yuh

Songinformatie


Bevat een sample uit Favorites Things een compositie van Oscar Hammerstein II en Richard Rodgers afkomstig uit The Sound of Music

ArtiestAriana Grande
Titel 7 Rings
Lengte 2:58
Componist(en) Ariana Grande · Victoria Monét · Tayla Parx · Njomza Vitia · Kimberly Krysiuk · Tommy Brown · Michael Foster · Charles Anderson
Producer(s) Charles Anderson, Michael Foster, Tommy Brown
Mixage Serban Ghenea / Mix Assistent: John Hanes
Platenlabel Republic Records
Catalogusnr digital download
Releasedatum 17-01-2019
Hoogste positie UK 1
Hoogste positie US 1


Positieverloop