Top 40

week 42 (21 oktober 2017)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
3
4
11
Details The Scr!pt - Ra!n
411
 
3
297
10
5
15
Details Dua Lipa - New rules
515
 
1
442
25
30
3
Details Wulf - Mind made up
303
25
32
35
33
20
Details Rita Ora - Your song
3320
 
18
269


23 Reacties


Log in om te reageren.

Frank Zweers  - 
"zeker weten door zuiver meten." was die slogan.
Frank Zweers  - 
Spotify en single top 100 van dutchcharts (regelrechte kopie) dekt de lading ook niet . Spotify domineert de hele lijst en Chef Special bv met Try again haalt de bovenste 100 daar niet eens. Dat heeft niets met inboeten van populariteit te maken maar omdat radiohits sowieso minder runs op streams hebben en de doelgroep bovenal neder-hop is. De top 40 en ook de Mega top 50 hebben dat beter begrepen. In de jaren 80 was het" zeker meten door zuiver meten."nu zou ik zeggen "Breed meten is beter weten"
Timo Kamst  - 
De downloadknop is mobiel niet zichtbaar. Op een tablet of desktop wel. En Herman, de Alarmschijf komt al sinds 1999 niet meer automatisch binnen op 1 in de Tipparade.
Rene Subke  - 
Mis nog steeds de download pdf. knop bij de lijsten. M.n. de oude interesseren mij en ook wat 192TV weer uitzendt. Zou terug zijn maar zie hem nog steeds niet!
Rene Subke  - 
@Radioiskut. Idd. Je nickname verwoordt het meteen goed. Ben het helemaal met je eens. www.dutcharts.nl staat alles zoals het hoort, maar ook niet mijn muziek. Wel album lijst, Vinyl top 33 (vinyl is back), midprice top 30, etc. Stukken betrouwbaarder
Herman Koers  - 
Lekkere Alarmschijf voor komende week. Nu eens kijken of Pink ft Eminem ook daadwerkelijk op 1 in de Tipparade staan, zoals een Alarmschijf betaamt.
Rene Subke  - 
@Marco Gerritsen. Radioiskut heeft gelijk, niks jankerd ofzo. Airplay is niet wat men graag hoort maar verkoop/streaming en downloads. DAT is wat mensen willen horen. Patser gedrag HELAAS (?) omhoog. Is ook kut, maar is de hele hitlijst bijna. In DutchCharts gaat Pink! van 13 naar 14. Ride Or Die daar op 1 binnen gekomem, naar 2, naar 3. In top 40 nog in tipparade....wordt dus gewoon niet gedraaid, wel grstreamd etc. Zo hoort een hitparade te zijn, niet wat de dj's er doorheen jassen. 60's en 70's en nog gedeelte 80's. "Muziek nu bedroevend, uitzondering daar gelaten. Alles met featuring, with etc. Straks weer 192TV op. Oude Top 40. Toen wel verkoop en sowieso beter dan bagger van nu.
top40fan  - 
lekkere as had hem verleden week al verwacht
top40fan  - 
jmmr lucas en steve ds had op martin garrix gehoopt
Adri  - 
De lijst is vanaf 18:00 uur als PDF te downloaden.
Gaatze Wijma  - 
Redelijke lijst. The Script,CNCO,Avicii en zayn stijgen gelukkig door. Dat geldt ook voor DJ Snake, Wulf,Ed Sheeran & Kygo. Maar valt vies tegen dat deze laatste 2 niet in de Top 10 staan. Helaas ook Patsergedrag flink omhoog. Ook jammer dat Sam Smith verder wegzakt en dat Niall Horan maar 1 plekje stijgt. Ook Thunder had wel langzamer mogen zakken. Despacito is helaas niet de grootste hit van dit jaar geworden. Oudgedienden Charlie Puth, Lucas en Steve, Rita Ora, Major Lazer staan ook nog genoteerd. Deze week goede binnenkomers. Al had de nieuwe van Miss Montreal er ook wel in mogen staan.
Sander Hindriks  - 
Mooie lijst cnco en Little Mix - The Script en Avicii mooie plaatsen in de top 10 Little mix mag wel op 1 komen. Snap niet dat Imagine Dragons met Whatever it takes nergens word opgepakt staat ook niet meer in Spotify laag in Airplay Chart.En Camila Cabello moet nu gewoon omhoog. Alarmschijf Rita Ora - Anywhere Liam Payne - Bedroom floor
Ivar Sip  - 
Ik hoop heel erg op Rita Ora als alarmschijf en op Lucas & Steve als Dance Smash, erg toffe nummers
Kevin de Nooijer  - 
Gokje voor de Alarmschijf: Rita Ora - Anywhere. Dance Smash zal wel Lucas & Steve worden gezien ze met 93% gemaakt zijn.
top40fan  - 
denk as of ds voor martin garrix of kygo andere as kansen taylor swift rita ora en zo zijn er wel meer kanshebbers vindt lastig te voorspellen
Frank Zweers  - 
De binnenkomst van Portugal The Man is verrassend. Afgelopen weekend liepen de streams van de track ook omhoog. Edwin Evers draaide hem maandagochtend ook.
Frank Zweers  - 
De binnenkomst van Portugal The Man is verrassend. Afgelopen weekend liepen de streams van de track ook omhoog. Edwin Evers draaide hem maandagochtend ook.
Marco Gerritsen  - 
Jammer dat Perfect en Stargazing na de dikke winst van vorige week de sprong naar de top10 (nog) niet weten te maken. eigenlijk gebeurt er heel weinig, vind de 3 binnenkomers wel tof
Marco Gerritsen  - 
@Radioiskut Airplay wordt bepaald aan de hand van onderzoeken en is dus wel degelijk een afspiegeling van wat mensen willen horen. Het is natuurlijk niet on-demand maar dat wordt ook meegenomen dus wat loop je nou te huilen.
Peter Hofstra  - 
De punten zijn ook niet bijgewerkt zo te zien.
Top40gebruikersnaam Top40gebruikersnaam  - 
En airplay is zeer oneerlijk in de top 40 aangezien de radio kiest om nummers kapot te draaien terwijl bij streaming de mensen zelf kiezen wat ze luisteren
Top40gebruikersnaam Top40gebruikersnaam  - 
Rockstar was deze week alarmschijf maar heb hem echt nauwelijks gehoord maar more than you know what about us en noem maar op wordt helemaal kapot gedraaid man man man
top40fan  - 
rita ora geen as hebben al een stukje laten horen van het nr dus helaas voor de rita ora fans hier