Coverafbeelding Billie Eilish - My Future
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   2020

Artiestinformatie

Geboortedatum   18-12-2001
Land   Verenigde Staten

Billie Eilish O’Connell brengt in het najaar van 2015 haar eerste track uit, Ocean Eyes. Haar broer, Finneas O’Connell, schreef het nummer voor zijn band The Slightlys, maar gaf het uiteindelijk aan Billie. Finneas zou uiteindelijk blijven schrijven en produceren voor zijn zus.


In 2017 is het nummer Bored te horen in de serie 13 Reasons Why en niet veel later verschijnt haar eerste ep, Don’t Smile At Me. Met Khalid levert ze via Lovely opnieuw een nummer voor die serie. Van haar debuutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go, dat op 29 maart 2019 verschijnt, worden When The Party’s Over en Bury A Friend Top 40-hits. Kort na de release van het album wordt ook het meer dansbare Bad Guy populair en later haar eerste top 10-hit. Ook verschijnt er een versie van dat nummer waarop Justin Bieber te horen is. Ondertussen is ze te zien op het podium van Lowlands.

Begin september verschijnt er een video bij de volgende track van haar album, All The Good Girls Go To Hell. In november verschijnt er, voor het eerst in 8 maanden tijd, weer nieuwe muziek van Eilish met de track Everything I Wanted. In februari van 2020 verschijnt No Time To Die, de titelsong die ze maakte voor de gelijknamige 25e Bond-film. Vanwege de corona-pandemie worden bioscoopvoorstellingen uitgesteld. Met My Future en Therefore I Am volgen er daarna weer eigen nummers van Eilish.

In januari van 2021 brengt Billie Eilish een verrassende samenwerking met Rosalía, Lo Vas A Olvidar. De track is afkomstig uit de HBO-serie Euphoria. Billie komt eind april 2021 met de single Your Power. Dit is de eerste single dat afkomstig is van het album Happier Than Ever dat in 30 juli zal worden gelanceerd. Begin juni dropt ze de tweede single van haar nieuwe album genaamd Lost Cause. NDA is single nummer drie en dropt ze begin juli. Tegelijkertijd met de release van haar album Happier Than Ever dropt ze ook de gelijknamige single.
Op 21 juli 2022 werd het nummer TV officieel uitgebracht samen met het nummer The 30th , als onderdeel van de twee-track ep Guitar Songs, die als verrassing werd uitgebracht.


Songtekst

I can't seem to focus
And you don't seem to notice
I'm not here
I'm just a mirror

You check your complexion
To find your reflection's
All alone
I had to go

Can't you hear me
I'm not comin' home
Do you understand
I've changed my plans

Cause I
I'm in love
With my future
Can't wait to meet her

And I (I)
I'm in love
But not with anybody else
Just wanna get to know myself

I know supposedly I'm lonely now (Lonely now)
Know I'm supposed to be unhappy without someone (Someone)
But aren't I someone (Aren't I someone, yeah)
I'd (I'd)
Like to be your answer (Be your answer)
Cause you're so handsome (You're so handsome)

But I know better
Than to drive you home
Cause you'd invite me in
And I'd be yours again

But I (I)
I'm in love (Love, love, love, love)
With my future
And you don't know her

And I
I'm in love (Love, love)
But not with anybody here
I'll see you in a couple years

Songinformatie

ArtiestBillie Eilish
Titel My Future
Lengte 3:28
Componist(en) Finneas O'Connell · Billie Eilish O'Connell
Producer(s) Finneas [= Finneas Baird O'Connell]
Platenlabel Darkroom
Catalogusnr digital download
Releasedatum 30-07-2020
Hoogste positie UK 11
Hoogste positie US 6


Positieverloop