Top 4: Grammy Awards

- Top 4

 21 Savage Shawn Mendes Grey Post Malone Drake Maren Morris Zedd
Grammy Awards

Vannacht worden in Los Angeles de Grammy's uitgereikt. Twee van de belangrijkste categorieën zijn 'record of the year' en 'song of the year'. Vier kanshebbers uit deze categorieën zetten we op een rijtje.

"Voor de Grammy's van dit jaar komt muziek in aanmerking die is uitgebracht voor 1 oktober 2018. Tracks van de laatste drie maanden van 2017 tellen ook nog mee. Zodoende is Rockstar van Post Malone feat. 21 Savate ook genomineerd. Dit nummer werd trouwens alleen genomineerd voor 'record of the year'. In deze categorie gaat het om de opname of het totaalplaatje. Hier gaat de prijs naar de uitvoerenden en producers. Bij 'song of the year' ligt de natruk op de compositie en wordt de award uitgereikt aan de componisten en tekstdichters. In My Blood van Shawn Mendes is alleen in deze categorie genomineerd. De twee overige noteringen in deze top 4 hebben een nominatie voor beide awards.

In totaal zijn er tien verschillende nummers genomineerd in de twee genoemde categorieën, acht per categorie. Dat wil zeggen dat er zes songs een nominatie hebben voor beide awards. De vier onderstaande nummer hebben in Nederland allemaal in de top 10 gestaan.

De anderde Top 40-hits die kans maken op een of twee Grammy's in deze hoofdcategorieën zijn Shallow van Lady Gaga & Bradley Cooper, I Like It van Cardi B & Bad Bunny & J Balvin, This Is America van Childish Gambino en All The Stars van Kendrick Lamar &Sza. Kendrick Lamar was de allergrootste kanshebber met 8 nominaties. 

1 THE MIDDLE- zedd & maren morris & grey

2 ROCKSTAR- post malone feat. 21 savage

3 GOD'S PLAN- drake

4 IN MY BLOOD- shawn mendes