Nieuws
Streaming Top 40

Fortnight sprint de top 10 in

Fortnight sprint de top 10 in
Taylor Swift  Post Malone 

De complete top 6 van de Streaming Top 40 blijft deze week ongewijzigd met Sugar Daddy van Roxy Dekker nog stevig in het zadel aan kop.

Van Frenna’s Pretty Girls is afgelopen weekend ook een remix verschenen, maar dat is vooralsnog te weinig om Roxy lady te verslaan. Volgende week begint dan eindelijk het Eurovisieavontuur voor Joost, het effect hiervan zullen we pas over twee weken in de lijst terug zien. Het verschil tussen de twee Mark Ambor-hits wordt steeds groter. Belong Together klimt in zijn 5e week naar de top 10, terwijl Good To Be deze week uit de lijst valt. Hoe anders is dat op airplay, waar Good To Be torenhoog genoteerd staat en de TikTok-hit Belong Together niet of nauwelijks op de radio te horen is.

Taylor Swift heeft met haar nieuwste album The Tortured Poets Department de Amerikaanse hitlijst weer helemaal op zijn kop gezet door de hele top 14 van de Billboard Top 100 te bezetten: een absoluut record. In ons land doet ze het wat rustiger aan. Fortnight is (vooralsnog) de enige streaminghit van het album. Samen met Post Malone sprint ze van 26 naar nummer 7. Kinderen Voor Kinderen hebben goed Koningsdag gevierd: Daba Die Daba Daa beweegt flink vooruit van 32 naar 16. De laatste van de drie streamingsuperstipstijgers is Espresso van Sabrina Carpenter. De cafeïne begint te werken: de track plust 18 plaatsen vooruit naar nummer 18.

We verwelkomen deze week drie binnenkomers. Tino Martin was met een liedje bezig waar hij een dijk van een stem bij zocht. Zijn vriendin adviseerde hem om Anouk eens te vragen. Tino’s Haagse stadgenoot reageerde enthousiast en heeft er vervolgens aan meegeschreven. Voor Je ’t Weet werd meteen Alarmschijf bij QMusic en de single werd ook bij andere radiostations opgepikt. In de jonge geschiedenis van de Streaming Top 40 (sinds september 2017) is dit, gek genoeg, de allereerste notering voor Anouk. Voor Tino Martin is Voor Je ’t Weet alweer zijn zesde streaminghit en komt deze week als hoogste binnen op nummer 25. Nog meer goed nieuws voor Tino: Hartslag Van De Stad - zijn duet met Mart Hoogkamer - keert (nu in zijn 28e week) terug in de lijst op nummer 35. Een leuk weetje: in zijn eerste hit had Tino Martin ook het woord ‘weet’ in de titel.

De Nederlandse dj, muziekproducent en hockeycoach Job Smeltzer kent het grote publiek inmiddels beter als La Fuente. In 2022 brak hij definitief door met zijn aanstekelijke knaller I Want You, dat de vierde plaats in de Streaming Top 40 haalde en in de Nederlandse Top 40 een top 3-hit werd. Inmiddels heeft I Want You zo’n 45 miljoen Spotifystreams op de teller staan. Met zijn nieuwste track Ratata, uitgebracht op zijn eigen label Full Color Record, wil de dj de vitale energie van I Want You voortzetten. Het begin is al heel positief. Ratata komt binnen op nummer 31 in de Streaming Top 40.

Je 65e Top 40-hit scoren met de titel I Don’t Wanna Wait is wel grappig te noemen. David Guetta behoeft inmiddels geen introductie meer. De Max Verstappen van de EDM slaat zelden een hit over. De nieuwste hitpartner van de 56-jarige dj is de 12 jaar jongere Ryan Tedder van OneRepublic. De mannen hebben al eerder samengewerkt, nl. voor de track STOP van Guetta’s album Listen uit 2021. David en Ryan hebben naast OneRepublic-bandgenoot Brent Kutzle voor Don’t Wanna Wait ook de songwriters Gregory ‘Aldae’ Heinn en Michael Pollack ingeschakeld. Dit duo was ook medeverantwoordelijk voor de wereldhit Flowers van Miley Cyrus. I Don’t Wanna Wait bevat ook nog eens interpolaties van een andere wereldhit ‘Dragostea din Teï’ van O-Zone (9 weken nummer 1 in 2004). De track trapt deze week zijn eerste week af op nummer 39.

De volledige Streaming Top 40 vind je hier.

1 ( 1) SUGARDADDY- Roxy Dekker

25 (--)  VOOR JE 'T WEET- Tino Martin & Anouk

31 (--) RATATA- La Fuente

39 (--) I DON'T WANNA WAIT- David Guetta & OneRepublic

(02/05/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt