Tipparade

week 47 (20 november 2021)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


31 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Eric B
Eric B  - 
de ABBA nummers kunnen dan jaren 70/80 zijn, maar vorig jaar hadden we een enorme hit (Blinding lights) die rechtstreeks te herleiden was naar A-ha (jaren 80 muziek). Het zijn gewoonweg de radiostations die ABBA niet willen. De luisteraars hebben wél voorkeur voor goede muziek.
Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
@Rob: Misschien heb je een bril nodig, maar Di-rect heeft met Nightcrawler al 27K streams op YouTube. Dus er is echt wel streaming. Overigens wil ik alleen dat Di-rect de Tipparade binnenkomt, dan gaan de streams ook harder lopen. Hoe vaak komt er een track in de Tipparade binnen die eerst voldoende streaming en airplay heeft weten te verzamelen? Haha ... Overigens zie ik een ander lichtpuntje: Sem Fender met 'Seventeen going under' is opnieuw uitgebracht en staat op 1 in de streaming Tips van de Dutch Top 100. Zal dit nummer het deze keer wel halen om binnen te komen in de Tipparade? Wie weet.... Fijne avond :-)
Top 40 profiel van Rob Ester
Rob Ester  - 
DI-RECT heeft echt NUL exposure op streams met deze track en de radio-airplay is ook maar minimaal. Zelfde geldt voor Remme. En op dit moment staat er ook letterlijk geen enkele ABBA track in de Spotify Top 200. Stap uit jullie bubbel, jongens! En over format-verbreding gesproken: check onze nieuwe Alarmschijf en onze nieuwe Repeat of Niet. Dan word je nog eens verrast!
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Ik sluit mij in het geheel aan bij zowel Erik als ook Hermann. Het is heel merkwaardig dat Di-Rect niet binnen mag komen en wel weer van dat gebalk op 22. Smaken verschillen, absoluut mee eens en gelukkig maar, echter, het is wel opvallend dat bepaalde platen die zeker weldegelijk exposure hebben op streams en op radiozenders niet binnenkomen. Remme met Popstar is er momenteel ook zo een. En verder de zenders die zo nodig aan hun format moeten voldoen, discrimineren veel goede muziek. Wellicht dat DAT thema eens besproken moet worden. Verder ABBA, ja ik ben en fan en vind ook dat ze in de LdL moeten komen èn dat ze ook hier in de polder genegeerd worden. Dit is ook een mooie voor de format-zenders, waarbinnen het format zich toch weldegelijk ook vele ABBA-fans zitten gezien de samenstelling van de Top 1000 van vorige week. Q heeft in het verleden een veel bredere kijk op de muzieksamenstelling gehad.
Top 40 profiel van Herman Koers
Herman Koers  - 
§Erik, Back to the seventees of niet. Volgens mij is de ABBA muziek tijdloos en kwaliteit behoord altijd een kans te krijgen. Zeker als je wekelijks die ontzettend slechte polder onderklasse rap/hiphop voor bij ziet/hoort komen, die wel de Tipparade in komen! Het gaat ergens fout (te éénzijdig) bij de samenstelling en keuzes die gemaakt worden door de Stichting NL Top 40...... En inderdaad Di-Rect maakt geweldige muziek en komt normaliter wel in de Tipparade. De reden waarom nu niet is mij ook onduidelijk. Wat ik ook vind is dat de radiostation die Top 40 muziek draaien te veel van het zelfde draaien.
Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
@Herman, ABBA is een goede band, maar hun muziek is echt Back to the Seventies. Dat vinden de fans heel leuk natuurlijk, maar echt vernieuwend is het niet meer. De singles die ze nu uitbrengen kunnen niet tippen aan de vele echt hele goede hits van weleer. Nee, ABBA zou met een meer eigentijds nummer moeten komen. Dan maken ze zeker nog kans. Laten we ons eerder sterk maken voor een echt goede plaat: die van Di-recht met Nightcrawler. Waarom die maar niet in de Tipparade komt is mij een groot raadsel. Past ook in het format van 538 of Veronica, wellicht ook wel Q. Je moet de plaat gewoon wat vaker luisteren. Volgens mij het betere product van Hollandse bodem :-)
Top 40 profiel van Herman Koers
Herman Koers  - 
Het ABBA Album Voyage staat (bijna) overal ter wereld op 1, maar de singles floppen, vooral in Nederland worden ze geboycot . Heel vreemd! Of toch niet?
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@ Niels, deze week geen binnenkomers van pre-releases. Heeft vast met het nieuwe Adele-album van deze week te maken
Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
Wat de Alarmschijf betreft. Ik zou kiezen voor Meduza met Hozier. Die plaat ligt mij steeds beter in het gehoor. Of wordt het toch nog Imagine Dragons? De nieuwe van Avril Lavigne vind ik een van de betere nieuwe binnenkomers deze week. Froukje is een mooie plaat, maar of dit de Top 40 haalt...? Fijne avond/dag nog!
Top 40 profiel van Niels Vernooy
Niels Vernooy  - 
Wow op Taylor Swift na komt alles uit de extra tip gebeurt bijna nooit,. Ook bijzonder dat er alweer twee platen drie weken vast staan in de tipparade
Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
Waarom houden de samenstellers Di-rect met Nightcrawler tegen om in de Tipparade nieuw binnen te komen en krijgen Nederlandse hiphop platen wel vaak een notering, terwijl de meeste van dit soort platen, ja die met dezelfde deuntjes, compleet floppen. En Di-rect heeft echt wel veel airplay van grote zender Radio 2 en hoor ik ook regelmatig op 3FM. En wat is er eigenlijk mis met deze plaat. Zou ook zo op Veronica of 538 gedraaid kunnen worden. Alleen niet op Q Music? Wat is dat toch?
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@Bas, i.i.g. een platenlabel die haar single promoot.
Top 40 profiel van Bas van Dijk
Bas van Dijk  - 
@ Frankly nee dat begrijp ik. Ik vraag me alleen af wat er dan nog meer nodig is als de radio haar niet oppakt. Ze heeft onafgebroken in de top 3 gestaan op Spotify de afgelopen weken en heeft een hele week trending 1 gestaan op YouTube en staat daar ook nog erg hoog net zoals op Apple Music. Wat ontbreekt er dan nog behalve de radio?
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@Bas, een echte hit hou je niet tegen. De radio kan een single hoogstens een boost geven. De luisteraar is altijd aan zet.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@Bas , is een beetje als Videoland-programma's die niet in de wekelijkse Top 100 van de kijkcijfers staan of FunX die niet meedoet bij de maandelijkse luistercijfers. Yade Lauren bereikt haar publiek wel maar nog niet in de volle breedte. Haar Top 40 hits heeft ze vooralsnog alleen als featuring artist gescoord.
Top 40 profiel van Henri Veldman
Henri Veldman  - 
Vroeger was Frank Boeijen nooit te verstaan... Maar Yade Lauren is ook onverstaanbaar... Gelukkig geen hit
Top 40 profiel van Henri Veldman
Henri Veldman  - 
Le jardin des larmes van ZAZ & Till Lindeman (die van Rammstein) is inderdaad een heel erg mooi nummer... Maar als Barbara Pravi niet eens een hit kan worden (ES 2021) dan wordt dit het ook helaas niet
Top 40 profiel van Bas van Dijk
Bas van Dijk  - 
@Frankly ik ben het wel eens met Robin; het punt dat jij maakt is ook zeker niet onterecht maar het is wel zo dat een radiohit die minimale streams pakt best een grote hit kan worden, maar hits die geen of minimale AirPlay pakken maar ontiegelijk veel streams op verschillende platformen niet eens een notering kunne vergaren. Tuurlijk moet je het van meerdere factoren hebben maar als een radio dus de macht zou hebben om een plaat te stoppen (door niet te draaien) zoals jij dus redeneert dat zou dus niet goed zijn.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@Robin, dat kun je wel onzin vinden maar dat is het business-model. Streaminghits moeten gedraaid worden, radiohits moeten gestreamd worden. Dat is wel realistisch. Streams kun je niet manipuleren maar wel mobiliseren.
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen  - 
Toch blijft het flinke onzin. Yade Lauren heeft al bewezen door er al meer dan 3 weken te staan dat ze momenteel één van de meest gestreamde singles heeft. Op social media lijkt me dat ook wel snor te zitten, gezien haar recent uitverkochte shows die ze gaf. Nu snap ik dat ze niet ook op #1 in de Top 40 staat vanwege het gebrek aan airplay, maar niet eens een notering? Dus je kunt eigenlijk geen hit meer scoren als de radiostations je niet steunen. Wat een onzin.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
Vorige week hier ook al vermeld. Yade Lauren heeft 0 airplay (alleen FunX) heeft geen (radio) single omdat ze geen platenlabel heeft.
Top 40 profiel van Bas van Dijk
Bas van Dijk  - 
Leuk dat er even wat opgeschoond word (zowel in de tip als de top), al vind ik de binnenkomers hier niet echt overtuigend. Zoals al vaker terecht opgemerkt, waarom Yade Lauren niet door? Als ze deze streams blijft pakken moet dat volgende week toch wel gebeuren??? Verder leuk debuut voor Meau, al is het niet helemaal mijn ding, en verder de artiesten van groot kaliber door. De alarmschijf zal wel naar Meduza gaan of misschien Benson Boone. Hoe dan ook zijn gezien de huidige stijging in airplay Joel Corry en Meduza volgende week sws door, met dus hopelijk ook Yade Lauren.
Top 40 profiel van Aimzique Lazzaranzo
Aimzique Lazzaranzo  - 
Mooi dat er 4 nieuwe binnenkomers zijn morgen in de Top 40! Ben blij dat Silk Sonic door is, past goed bij de tijd van het jaar. @Wesley Steenbergen - Is niet alleen in 2021 zo, je zag altijd al dat er artiesten van vorige decennia nog muziek maken, en die dan soms de Tipparade halen. Als je de Tipparade bekijkt kun je vaak wel een artiest vinden die dus populair was 10-20 jaar terug, en die nu niet veel meer doet, zoals Madonna, Britney Spears, Fergie en Katy Perry hebben gehad recentelijk nog. Alarmschijf is denk ik voor Meduza of OneRepublic.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Eind van het jaar blues en dus wachten met toppers? Van mij mag dit jaar nog binnenkomen van deze lijst: 3,5, 7-10, 12
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Meau door? Mwah, niet mijn smaak. Silk, Ava en Weeknd/Malone wel verwacht. Niet echt fan van de binnenkomers. Tate of Taylor zou alleen met AS door kunnen. Avrila terug? Is 2021 nu echt een mix-up van alle jaren sinds Elton John dat iedereen terug wilt komen dit jaar?
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
Imagine Dragons moet wel volgende of over 2 weken naar de top40 scoort op alle cijfers hoog.
Top 40 profiel van Jonathan Hellenthal
Jonathan Hellenthal  - 
Prima lijst. Hoop dat enemy, titmh en lipstick doorgaan volgende week. @Sven ik denk dat ze te weinig airplay heeft.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Het stroomt deze week iets meer door. De nummers 2-5 en 7-10 zijn allemaal LdL-waardig. Sommige hadden er al in kunnen staan op basis van de cijfers, maar het is dringen geblazen. One Republic zeker ook. Ben groot fan van het prachtige Je Suis Malade, dat veel hoger verdiend. Zo ook Son Mieux, een fantastische band en die stijgt maar 1 plekje. Totaal ondergewaardeerd. En dan komt er weer en bak herrie op 22 binnen. Inderdaad, een Domme Invest. Verder Blof en U2 kunnen (en mogen) ook hoger. Qua binnenkomers ook niet slecht, maar ook geen supertoppers. Ik verwacht toch wel de volgende nummers als binnenkomer in de komende weken: Mellencamp & Springsteen (sterk duet), ZAZ (met Imagine) als ook ZAZ featuring Till Lindeman (buitengewoon prachtig), uiteraard Di-Rect met Nightcrawlers, Remme, Alicia Keys en de nieuwe van PDM. Sommige staan al in de Stemlijst, dus klik er op! :-)
Top 40 profiel van Sven van Vliet van vliet
Sven van Vliet van vliet  - 
Ookal zou het wss een flop worden in de top 40 maar waarom Staat Yade Lauren er nog niet in?? Scoort toch hoog in de streaming
Top 40 profiel van Sun & Snow Top 40
Sun & Snow Top 40  - 
Meau, The Weeknd & Post Malone, Tiesto & Ava Max en Silk Sonic zijn door naar de LdL
Top 40 profiel van Ervé
Ervé  - 
MEAU maakt haar debuut in de Top 40. Ook Froukje krijgt weer een kans om eindelijk door te breken bij het grote publiek