Coverafbeelding Bløf - Verlaat Me Nu Nog Niet
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   2021

Artiestinformatie

Land   Nederland

In 1992 ontstaat in Zeeland een nieuwe band, Bløf, die in eigen beheer een eerste album uitbrengt, Naakt Onder De Hemel (1995). In 1997 verschijnt het tweede album, Helder, wat voor de grote doorbraak van de groep zou zorgen. In 1998 is Liefs Uit Londen de eerste hit in de Top 40.

In 2004 werkt de band samen met de Counting Crows, waarna de single Holiday In Spain de eerste nummer 1-hit voor de groep wordt. De single voert de Top 40 voor vijf weken aan en is nog steeds het grootste succes van de Zeeuwse band.
Aanzoek Zonder Ringen (2006) en Alles Is Liefde (de titelsong van de gelijknamige film in 2007) worden grote hits en komen tot nummer 2.

In 2013 maakt de groep, bestaande uit Pascal Jakobsen, Peter Slager, Bas Kennis en Norman Bonink, de titelsong voor de film Mannenharten, waar ook Nielson aan meewerkt.

Eind april 2014 verschijnt het elfde volwaardige studioalbum van de groep, In Het Midden Van Alles. Spijt Heb Je Morgen Maar is de 36e notering van de groep. De groep evenaart het aantal hits van The Cats en behoort daarmee tot de vijf Nederlandse bands met de meeste hits in de Top 40. In juni van 2014 is Open Je Ogen de volgende single van de Zeeuwse groep.

In mei 2017 verschijnt het twaalfde studioalbum van Bløf, AAN, met daarop ook de samenwerking met Typhoon. Wereld Van Verschil. Zoutelande blijkt al snel een van de geliefde nummers van het album en in het najaar brengt de groep een versie met de Belgische Geike Arnaert uit. Het wordt de tweede nummer 1-hit van de band, na Holiday In Spain met de Counting Crows. Zoutelande verlaat de Top 40 na 31 weken en staat dan in de top 4 van de grootste Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan.


In juni van 2018 verschijnt Omarm Me, een nieuwe versie van hun top 10-hit uit 2003 waarop ook Ronnie Flex te horen is. Van het album AAN verschijnt in november het nummer Zachtjes Zingen in een remix van Giraff, de samenwerking van Adriaan Persons en Nick Ribbens. Persons scoorde in 2017 zijn eerste Top 40-hit als lid van Rondé, waar hij toetsenist is.
Na een stilte van ruim twee jaar laat Bløf weer van zich horen met het nummer Horizon. Dit nummer is afkomstig van hun nieuwste ep genaamd Polaroids_01 die op 25 juni uitkomt. Er staan in totaal vijf liedjes op. Op die dag verschijnt ook de tweede single van de ep Doe Het Dan. In november komen ze met de single Verlaat Me Nu Nog Niet.


Songtekst

Je bent bij mij
Waarheen ik ook ga
Een leven lang
En nog heel veel daarna
Dus jij bent vrij
En je raakt me niet kwijt
Ik heb
De tijd

Verlaat me nu nog niet
Verlaat me nu nog niet
Verlaat me nu nog niet
't Is gewoon nog veel te vroeg

Je warme arm
Om mijn schouder gelegd
Je heldere stem
Die me waarheden zegt
Je lippen zacht
Op mijn voorhoofd gedrukt
Ik ben
Weer klein

Verlaat me nu nog niet
Verlaat me nu nog niet
Verlaat me nu nog niet

En in mijn droom
Kom je elke nacht terug
Ik zie je staan
Als je wacht bij de brug
Ik draag je mee
Ik omhels je nog vlug

Verlaat me nu nog niet
Verlaat me nu nog niet
Verlaat me nu nog niet

Verlaat me nu nog niet (In het donker ben ik bang voor alles wat nog komt)
Verlaat me nu nog niet (En overdag zie ik niet goed wat er verdwenen is)
Verlaat me nu nog niet
't Is gewoon nog veel te vroeg

Songinformatie

ArtiestBløf
Titel Verlaat Me Nu Nog Niet
Lengte 4:28
Componist(en) Peter Slager · Norman Bonink · Paskal Jakobsen · Bas Kennis
Producer(s) Dries Bijlsma
Mixage Huub Reijnders
Platenlabel Sony Music
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 04-11-2021


Positieverloop