Tipparade

week 41 (9 oktober 2021)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


22 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
@Pim Ja jij hebt dus ook gelijk :-)
Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
@Robin: Je hebt gelijk, ik ben door voorstukjes van de release op het verkeerde been gezet door Måneskin zelf. Mammamia is inderdaad een eigen nummer, al moet ik zeggen dat ik hun eerste twee nummers veel beter vond. Moet aan deze nog wennen...
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
The Vaccines met Alone Star mag ook wel eens binnenkomen.
Top 40 profiel van Casper Janssen
Casper Janssen  - 
@Rob Ester Wat een klets omdat ABBA nu toevallig een "oudere" band is. Dat heeft niets met een bubbel te maken. De muziek van ABBA leeft nou eenmaal vele malen meer onder de bevolking dan vele "hippe" Top 10 hits. Dat ABBA na 40 jaar een nieuw album uitbrengt is veruit het meest spectaculaire muziek-release van het decennium. We hebben het hier niet over een lullig oldie bandje. ABBA heeft meer betekend voor de popmuziek dan heel Justin Bieber bij elkaar.
Top 40 profiel van Marco Oussoren
Marco Oussoren  - 
Nieuwe alarmschijf: Amsterdam van Flemming
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen  - 
@Erik Rijpstra Ik weet niet waar je dat vandaan haalt maar MAMMAMIA is toch echt pas sinds vandaag voor het eerst te beluisteren en heeft echt 0,0 met Hallelujah te maken. Hoe kom je daar nou weer bij? Als er iets niet lijkt op Hallelujah is het deze plaat wel…
Top 40 profiel van Pim Van Hooren
Pim Van Hooren  - 
@Erik @MrMusicSteijl Hebben jullie al wel naar Mammia Mia geluisterd? Het is helemaal geen cover, het is een nieuwe original song van Måneskin. Een ware opvolger van I Wanna Be Your Slave. Het nummer is dezelfde stijl als IWBYS, maar laten we hopen dat deze dan niet in de Tipparade blijft steken. Verder mogen de Jonas Brothers ook wel door van mij :)
Top 40 profiel van Rob Ester
Rob Ester  - 
@Sander Staan Joling en Dolly Dots in de Top 40 dan?? Daar had ik het over. Niet over de Tipparade. Want daar stond ABBA ook in, duhuh. Dus ik snap je punt niet.
Top 40 profiel van Herman Koers
Herman Koers  - 
@Rob Ester, Ach ja appels met peren vergelijken. Be my guest. Snappen mensen niet dat aan kwaliteit geen jaartal hangt!
Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
@Robin: Heb je gelijk in, maar Mammamia is meedeinen op vergane glorie van Hallelujah (scherp opgemerkt @MrMusicSteijl). Zoiets deden ze al met Beggin'. Ik zou het leuk vinden als ze weer met een eigen nummer komen. Dan vind ik de onwijs leuke vondst van Sanderhalve Vierkante Meter met 'Slechte Isolatie' een veel beter nummer. Dit is gebaseerd op 'Hyperventilatie' van Antoon en wordt gedraaid op 3FM. Overigens zou het ook fijn zijn als Sofi Tukker met het mooie 'Sun came up' komende week in de Tipparade binnenkomt. Wat me ook nog opviel: alweer een plaat van Rolf Sanchez? Heeft hij een voorkeursbehandeling? En in de Spotify Streaming Top 50 staat Bilal Wahib met 'Ibiza' al een paar dagen op #1. Dan komt deze single toch volgende week binnen in de Top 40? Of werkt het toch net weer een tikkeltje anders? Tja het is geen feestnummer, want dan kom je wel in de Top 40; zie recente voorbeelden van Mart Hoogkamer, René Froger & Donnie. Als je die lijn doortrekt zien we dan over enkele weken Gerard Joling en de Snollebollekes terug in de Top 40? Laat het niet zo zijn. Wel graag Rag'n'Bone Man, Tom Grennan en Dermot Kennedy door naar een notering in de Top 40. Beggin, please!
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
@John: hartelijk dank voor de info. Was mij nog niet bekend. Jeetje, de nieuwe Måneskin is hun interpretatie van het "nog nooit gecoverde" Hallelujah. In a capella jasje. Even aan wennen.
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@Rob Ester Gerard Joling en de Dolly Dots staan er toch ook in komen ook uit het Stenen tijdperk. Komt puur door de radio stations die partijdig zijn
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
@Danny, Adele komende week?!?! Hit-alarm incoming! @Herman Bij Radio10 nieuwe TfF gehoord, werd er niet echt warm van. @Erik Sigourney een S&F gehalte? Lijkt wel iets van hun maar vooral Eiffel 65's Blue hoor ik erin
Top 40 profiel van Rob Ester
Rob Ester  - 
Snappen mensen nu niet dat in 2021 zeuren dat ABBA niet in de Top 40 staat, hetzelfde is als in 1981 zeuren dat de nieuwe van Marlene Dietrich de Top 40 niet haalt? Stap uit je bubbel! See the bigger picture!
Top 40 profiel van Herman Koers
Herman Koers  - 
De ABBA Voyage revival weg uit de tipparade..... Zou het toch???? Of toch weer niet!?!' Ik hoop het niet, maar ik denk het laatste gezien de airplay en wansmaak van de radiomakers (babbel de babbel met lachzakken naast zich), want DJ´s kun je de meesten niet (meer) noemen. Misschien moeten ze een track maken met Dua Lipa of zo, want zie Elton John (ook een heerlijke track overigens), dan scoort het wel!? Leuk, ben benieuwd of de Dolly Dots de Top 40 wel halen. En de nieuwe Tears For Fears "The Tipping Point" ? ..... De kwaliteit van Earth Wind & Fire en Diana Ross trekken zo wie zo aan het kortste eind. Blijft nostalgie.
Top 40 profiel van Danny Loomans Loomans
Danny Loomans Loomans  - 
Muziek van Hollandse bodem is sterk vertegenwoordigd in deze Tipparade. 16 Nederlandse producties waarvan er maar liefst 12 in onze eigen moerstaal zijn. Niet dat ze allemaal zo geweldig zijn want denk uiteindelijk dat er maar 3 of 4 van door naar de Top zullen gaan. Volgende week komt eindelijk de nieuwe van Adele uit zal dan al wel binnenkomen om vervolgens AS te worden en verwacht de andere week op Nr 1 in de Top40 nieuw binnen te komen en kan dan zomaar eens tot aan het einde van jaar daar blijven staan.
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen  - 
@Erik Rijpstra Huh? De nieuwe van Måneskin is nog niet eens uit? En die heeft echt 0,0 gemeen met die andere Mamma Mia.
Top 40 profiel van John
John  - 
@ MrMusicSteijl, Dolly Dots gaan toeren en hebben al hum LPs op CD (box van 10) uitgebracht....
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Wederom geen gemiste kans om topplaten naar de Lijst der Lijsten te laten verhuizen: Tom Grennan, Rag 'n' Thieves, The War on Drugs...Enige hoop gloort aan de horizon: gezien het troosteloze niveau van bijna alle binnenkomers, moeten de genoemde 3 toch wel door gaan. Erik zegt het goed: het carnaval lijkt helaas vroeg begonnen te zijn. En nu ook een revival van de Dolly Dots?! Wie heeft dat zien aankomen? Qua binnenkomers staan er toch wel een aantal ècht goede platen te trappelen: Springsteen/Mellencamp (Wasted years), Sigrid (Burning bridges), Sofi Tukker (Sun came up), Glockenbach (Dancing in the dirt) en Super-Hi X Neeka (Following the sun). Zou leuk zijn als Q nu eens niet voorspelbaar is en één van deze tot AS benoemd. @Wesley: hopelijk komt No time to die als RE in Top-40 binnen. Ben benieuwd naar wat naar de Top 40 is: Racoon denk ik wel, CKay ook. En ABBA wellicht? We gaan het horen.
Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
Hopelijk zijn Ckay, Abba en Racoon door naar de Top 40. Hoop dat dit volgende week toch ook nog geldt voor Tom Grennan, Rag 'n'Bone Man (beide graag meer airplay!), Antoon & Big2, Flemming (wordt vast de nieuwe Alarmschijf), en The War on Drugs (deze week 3FM Megahit). Wat mij betreft zit daar ook Dermot Kennedy bij. Waarom krijgt deze prachtplaat zo verdomd weinig aandacht op de radio? Hopelijk stijgt hij volgende week goed door, nog een paar weken en dan in de Top 40? Bij de nieuwe tracks vind ik helaas niet veel interessants tussen zitten. Signourey met Sven Alias heeft een hoog Susan & Freek gehalte, maar vind ik wel hitpotentie hebben. Goed nummer. Maar verder...? Zelfs de nieuwe van Måneskin vind ik geen parel. Ze pakken opnieuw een oud nummer; waar is de eigen creativiteit gebleven? Ook Burns komt met een oud nummer, helaas geen verbetering van het origineel. En zie ik daar ook de Dolly Dots staan? Nou zij waren vroeger leuk, maar nu...? Gerard Joling doet ook weer eens een poging en met de Snollebollekes is het carnaval dit jaar wel erg vroeg begonnen. Nondeju!
Top 40 profiel van Sander Hindriks
Sander Hindriks  - 
Wat veel Hollandse rommel deze week bah
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Oei moet love nwakiti de eer redden? Zie niet overtuigende binnenkomers voor morgen eerlijk gezegd, en ik zie de top40 in staat om 0 entries te doen. Had dan Amsterdam AS gemaakt vorige week, prima track. Sanchez prima entry mag door. Maneskin is niet mijn smaak dus zeg ik maar niets over. Dolly Dots prima maar ABBA-effect? En Joling en Snollebollekes met zulke tracks, zou erg zijn als dit de top40 haalt, maar stiekem wel geinig. Vooral Kemps heeft zijn videoclip een feest van herkenning gemaakt, misschien dat 70 jaar tv weekend gebruikt als inspiratie? Had ook een 007-effect verwacht voor no time to die maar nee