Coverafbeelding Jan Smit - Zolang Je Bij Me Bent
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   2021

Artiestinformatie

Geboortedatum   31-12-1985
Land   Nederland

Op 10-jarige leeftijd wordt Jan Smit, op dat moment zanger in het Volendamse jongenskoor De Zangertjes Van Volendam, uitgekozen om mee te zingen met BZN op hun single Mama. Het resulteerde in een eigen single, Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen, waarmee de jonge zanger van niets op 1 binnenkomt in de Top 40 en daar zeven weken genoteerd weet te staan. In de zomer van 1999 scoort Smit, samen met Normaal, zijn voorlopig laatste hit als Puik Idee Ballade de 18e plaats bereikt.

In 2005 keert Smit terug in de muziekwereld. Zijn belevenissen zijn te zien in de reality-soap Gewoon Jan Smit, dat later een Gouden Televizier-Ring wint. Vrienden Voor Het Leven is het begin van een reeks hits. In 2006 en 2007 scoort hij vier opeenvolgende nummer 1-hits met zijn Top 40-hits. Ook in 2009 staat hij opnieuw bovenaan de lijst met Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart) dat hij samen met Damaru opnam.

In 2014 maakt Smit, samen met Johnny De Mol, de WK-single Nederland Wordt Kampioen. Op 22 september verschijnt zijn nieuwe album, Jij & Ik. In het najaar wordt zijn samenwerking met Kraantje Pappie, Handen Omhoog, de 28e Top 40-hit van de Volendammer. Aan het einde van het jaar werkt hij, met een keur aan Nederlandse artiesten, mee aan het nummer Kerstmis Vier Je Samen van EenMaal Voor Allen. Het project, waaraan supermarktketen Jumbo zich heeft verbonden, haalt in de donkere dagen geld op voor het goede doel.

In 2015 brengt Smit het album Recht Uit M'n Hart uit, waarop een selectie van zijn eerder uitgebrachte ballades is terug te vinden. De titeltrack is een nieuw nummer. In het voorjaar brengt Smit de single Kleine Superster uit, het nummer dat hij schreef voor zijn zoon Senn. Hij plaatst een oproep op Facebook waarin hij vraagt om peuters die in de videoclip willen stralen. Binnen één dag krijgt de zanger 9000 reacties.

2016 markeert het 20-jarige jubileum van de Volendammer. Op 20 september brengt hij het album 20 uit en wordt zijn samenwerking met Broederliefde op Kom Dichterbij Me zijn nieuwe single.

Voor de release van zijn nieuwe album, Met Andere Woorden, kiest Jan Smit (in 2018) opnieuw voor de datum 20 september. Op het album staan 12 nummers die geschreven zijn door bekende Nederlandse componisten, waaronder Barry Hay, Guus Meeuwis en Sanne Hans. De eerste single, Ik Zie, is geschreven door Edwin Evers.

Om het Nederlands vrouwenelftal, dat in juni uitkomt op het WK Voetbal in Frankrijk, te steunen maakt Smit in het voorjaar van 2019 met André Rieu, John de Bever en Jack van Gelder de single Wij Zijn Nederland.
Op 24 april 2020 is hij benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. In 2020 zou Smit samen met Chantal Janzen en Edsilia Rombley het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam presenteren. Het festival werd echter vanwege de corona pandemie afgelast. Op de geplande datum voor de finale van het Eurovisiesongfestival vindt er een alternatieve tv-uitzending plaats onder de naam Eurovision: Europe Shine a Light.
In april 2021 haalt Smit het 12 jaar oude nummer Je Naam In De Sterren van de plank en brengt het samen met Tino Martin in een nieuw jasje uit. In augustus komt hij na drie jaar terug met nieuwe muziek. Na zijn rust periode vanwege een burn-out was hij eerder dit jaar wel al te zien als een van de presentatoren van het Eurovisie Songfestival. Zijn nieuwste single genaamd Zolang Je Bij Me Bent heeft hij samen geschreven met Alain Clark.Songtekst

Als er nog meer was
Hoe ik van je houden kon
Echt waar, ik deed het meteen
Als er één ding is
Wat ik het meeste mis
Zijn het jouw armen om me heen

Want telkens als ik aan je denk
Dan zijn mijn zorgen even weg
Niemand anders dan jij
Geeft me steeds weer dat gevoel
Als ik aan je denk
Dan lijken dromen levensecht
En in al mijn gedachten
Ren ik naar je toe

Al komt de zon niet op
Al valt er regen
't Kan mij niet schelen
Als je bij me bent
Al zijn de dagen kil
Valt alles tegen
Ik ben oké
Zolang je bij me bent

Al komt de zon niet op
Al valt er regen
't Kan mij niet schelen
Als je bij me bent
Al valt de wereld stil
Voel me gezegend
Ik ben oké
Zolang je bij me bent

Als er nog meer was
Wat ik voor jou voelen kon
Dan had ik dat allang gedaan
Als er woorden zijn
Die 'k jou niet heb gezegd
Is dat omdat ze niet bestaan

Want telkens als ik naar je kijk
Trekt elke wolk spontaan weer weg
Niemand behalve jij
Geeft me steeds weer dat gevoel
Als ik naar je kijk
Hoor ik die stem in mij die zegt
Dat je nou eenmaal alles
Hebt wat ik bedoel

Al komt de zon niet op
Al valt er regen
't Kan mij niet schelen
Als je bij me bent
Al zijn de dagen kil
Valt alles tegen
Ik ben oké
Zolang je bij me bent

Al komt de zon niet op
Al valt er regen
't Kan mij niet schelen
Als je bij me bent
Al valt de wereld stil
Voel me gezegend
Ik ben oké
Zolang je bij me bent
Ik ben oké
Zolang je mij verwent

Songinformatie

ArtiestJan Smit
Titel Zolang Je Bij Me Bent
Lengte 2:51
Componist(en) Alain Clark · Jan Smit · Thomas Tol
Producer(s) Thomas Tol
Mixage Matt Butler
Platenlabel Vosound
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 20-08-2021


Positieverloop