Tipparade

week 11 (14 maart 2020)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


20 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Aimzique Lazzaranzo
Aimzique Lazzaranzo
@sander Hindriks; Inderdaad, dat Lady Gaga er niet in staat is weer een typisch geval van ongeloofwaardigheid en manipulatie van airplay. Er zijn zoveel nummers die in Nederland bij de (op z'n minst 40) populairste hits horen, maar de Top 40 negeert die nummers vanwege een slappe rede dat het niet op de radio te horen is. Lijkt mij volop bewijs dat airplay dus de lijst manipuleert. Lady Gaga, Rodi Ricch en Eminem zijn van die voorbeelden die 100% in de Top 40 horen of hoorde te staan, ook al was het maar positie 35 voor 2 weken. Het wordt tijd dat de stichting Nederlandse Top 40 een keer weer de samenstelling gaat opschonen in een nieuwe frisse decennium.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@ Vernon dat is een andere discussie , maar dat ligt ook weer bij de radio en muziekindustrie.
Top 40 profiel van Aimzique Lazzaranzo
Aimzique Lazzaranzo
@frank, dat zal wellicht zo zijn dat jij gelijk hebt, maar wat Vernon zegt is waar; Is het niet belachelijk dat het door die regel komt dat The Box het niet haalt, terwijl het wel degelijk een van de populairste hits is in Nederland? Dat moet dan gewoon per direct veranderd worden. De 40 populairste hits zijn het - waar ze mee pronken bij de SNTOP40, niet de 40 populairste Single hits.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@John no way dat de Alarmschijf flopt, vooral met die streamingnummers. 3 prima binnenkomers dus. Tussen de nieuwe bar weinig hitpotentie.
Top 40 profiel van Rob Ester
Rob Ester
De Top40 niet breed en geen variatie?? Van Billie Eilish tot De Toreador en van Tino Martin tot Frenna. Hoe breed en gevarieerd wil je het hebben??!!!
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Frank denk je niet dat het dan misschien tijd wordt om die regel aan te passen? Natuurlijk is het te verklaren waarom The Box de lijst niet haalde, maar is het ook een goede reden? Ik heb er in ieder geval grote twijfels bij.
Top 40 profiel van Sander
Sander
Had Lady Gaga en Mabel ook heel graag in de top 40 gezien. Maar Lady gaga heeft net de weg omhoog weer gevonden in de spotify chart. en word op Radio nog steeds genegeerd.Mabel daarin tegen word wel gedraaid maar is nergens in de Spotify top 200 te vinden. Dus moeten kijken wat het word.
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
Zou best kunnen dat er maar twee door zijn naar de Top 40, SZA en Jeangu Macrooy. In de Top 40 zijn ook maar twee zakkers tussen 31 en 40...
Top 40 profiel van Hendrik Ritskes
Hendrik Ritskes
Tien nieuwkomers, hetgeen mij niet verbaast nadat alles zo vast zat vorige week. Drie zijn er zeker door: Doja Cat, SZA & Justin en Jeangu Macrooy. Jammer dat Mabel en Lady Gaga nog niet door zijn en van Topic had ik ook wel een directe binnenkomst in de top 40 verwacht. Een flink aanbod, maar op vier tracks moeten we nog even een dagje wachten...
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
@Vernon Nab: nee denk het eigenlijk ook niet dat de Alarmschijf flopt. Overigens is het nu precies 50 jaar geleden dat de eerste Alarmschijf flopte (No Time van The Guess Who).
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Ik verwachtte Lose Control, had er nog helemaal niet aan gedacht dat De Toreador ook weg zou kunnen zijn. Hoop ik dan maar op haha. @Lazzaranzo Gaga haalde niet eens de Top 50 op Spotify in de weeklijst, had dus totaal niet de lijst moeten halen. Roddy Ricch natuurlijk wel, Eminem had een weekje op #10 o.i.d. maar viel daarna al weer snel weg dus daar heb ik ook mijn twijfels bij.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Top 40 hanteert alleen single-hits, ze bestaan dan wel niet meer als fysiek produkt, voor de muziek en radio-industrie nog wel degelijk. The Box van Roddy Ricch is nooit een officiele single, dat is de belangrijkste reden waarom het een grote streaming-hit is gebleven. Was het wel een single geweest dan had ie bij enkele draaibeurten van een Slam-zender makkelijker de Top 40 kunnen halen. Er zullen altijd mensen zijn die over manipu latie ed beginnen maar dat zijn dan ook geen echte chartfreaks ;-
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants
Wat ain boudel weer: Dij de Zwadde het zeker nije bezzems kocht: hai hed goud schoonveegt dizze week: 10 nijen. Hed hai t veujjoar in de kop? Flopt binnen Ali Gatie. Nee hai gaait naait. Julie Bergan & Seeb,, Thijs B, en Glen Faria. Nielson krigt ook gaain entrie en Remme kin ook inpakken. Joe Buck kin zien widde rozen vor goeien. Sneu. Zoveul NL-tallenint noar de ....stijnenen. Moar hai hed ook goijen binnen loaten in de tipperoade.Sean Paul mit Tove Loo kinnen ook vot. Vrimd dat Doka Kat naait meer in de tip staait en wel alarmwief is. In de liest Sza, Maccrooy, in elk geval. Nou moi! Groutnis Hinderk
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
The Box was gewoon een single.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Hoe ik aan die feiten kom ? Kennissen uit de muziekindustrie goh.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Johan weinig streaming en praktisch geen airplay
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Frank het succes van The Box heeft ervoor gezorgd dat ze er gewoon een single van gemaakt hebben (tenzij ze dat alleen in de VS) hebben gedaan, video en al
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Vernon maar geen radio-single. Ik ben het overigens roerend mee eens dat de radioindustrie veel te dominant is. Het blijft toch een beetje meten in de bubble, maar het schijnt dat ondanks alle variatie aan muziek wat de consument kan streamen de Top 40 consument niet zo breed gaat.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Rob, daar zit wel variatie in, maar nederhop wordt niet of nauwelijks gedraaid en mist de Top 40 regelmatig. @Lazzaranzo, over die spel en meetregels moet je bij de Stichting Top 40 zijn.
Top 40 profiel van Aimzique Lazzaranzo
Aimzique Lazzaranzo
@Frank, dat weet ik haha, maar ze negeren het/doen er niets mee.