Coverafbeelding Rob De Nijs - Gisterenavond
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1979

Artiestinformatie

Geboortedatum   26-12-1942
Land   Nederland

De derde single die Rob de Nijs met zijn begeleidingsband mocht maken bij Philips na een gewonnen talentenjacht is Ritme Van De Regen en wordt in het voorjaar van 1963 een grote hit. Binnen korte tijd groeit De Nijs uit tot het Nederlandse equivalent van Cliff Richard. Daarna volgens nog enkele hits van voor het Top 40 tijdperk.

Na wat mindere jaren komt hij in 1968 terug als acteur. Hij speelt in Oebele met o.a. Wieteke van Dort, Willem Nijholt, Ab Hofstee en Marjan Berk. De muziek is van Joop Stokkermans. Daarna volgt Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen waarin hij de hoofdrol speelt van Bertrand Bierenbroodspot.

Het lied Jan Klaassen De Trompetter is de eerste single waarmee Rob de Nijs in 1973 zijn comeback maakt in platenland. Het zijn produkties van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh die De Nijs naam bezorgen als albumartiest. De single Dag Zuster Ursula levert De Nijs in september zelfs een Top 3-hit op en zijn nummers uit deze periode groeien uit tot klassiekers van de Nederlandse popmuziek zoals Malle Babbe.

In 1980 verschijnt het album Met Je Ogen Dicht en het betekent Rob's definitieve doorbraak. De plaat verkoopt 230.000 exemplaren en is de best verkochte elpee van het jaar. De single Alleen Is Maar Alleen is een compositie van David Gates van Bread. In 1985 scoort Rob zijn grootste hit uit zijn carrière tot dan toe met Alles Wat Ademt.

Dat succes wordt overtroffen in 1996. Het album De Band, De Zanger En Het Meisje verschijnt, waarvan de single Banger Hart de eerste nummer-1 hit betekent in Rob's inmiddels 35-jarige carrière. De single is geen bewerking van een bekend stuk maar door Spargo-zanger Ellert Driessen voor hem op maat geschreven. Het album haalt platina.

Het singlesucces nam daarna weer af maar zijn tournees trekken nog steeds volle zalen. Op 17 september 1999 liet hij weten eind 2021 te zullen stoppen met optredens, omdat bij hem de ziekte van Parkinson was vastgesteld. Op 13 maart 2020 was hij gast bij De Wereld Draait Door en dus sinds lange tijd weer op tv. Hij zong daar 2 nieuwe songs van zijn laatste CD Niet voor het laatst .
Songtekst

{transcribed by Adri Verhoef, 2-5-1998}

Gist'renavond liep me uit de hand
Dat gevoel is me bekend
Maar nu blijft het spoken in m'n hoofd
En ik hoor telkens weer haar stem
En hoe ze zei: "Laat me nog niet alleen
Blijf bij me, deze keer"
Hoe ik zei: "Een fijne avond"
Terwijl ik wist: 't is veel meer

[chorus]:
Maar ik moest weg en ze wist waarom
Even huilde ze heel zacht
Wat kon ik haar meer beloven dan
Liefde voor 1 nacht

"Een laatste kus, m'n lief, en ga nu maar
Dan heeft een ander geen verdriet
Mij heb je blij en weer bedroefd gemaakt
Vergeet 't, maar vergeet me niet"
Hoe ze dat zei en "Laat me niet alleen"
Ik hoor 't telkens weer
Hoe ik zei: "Een fijne avond"
Terwijl ik wist, 't is veel meer

[chorus]
Liefde voor 1 nacht [3x]

Songinformatie

ArtiestRob De Nijs
 A-kant
Titel Gisterenavond (Hello Love, Goodbye)
Lengte 3:56
Componist(en) J. Rodriguez, J. Nuissl
Producer(s) Will Hoebee
Engineer(s) John v.d. Houten
 B-kant
Titel Een Muzikant
Lengte 3:52
Componist(en) R. de Nijs, E. de Nijs, T. Roeffen
Producer(s) Will Hoebee
Engineer(s) John v.d. Houten
 
Platenlabel Philips
Catalogusnr 6012 892
Album Gisteravond En 12 Andere Liedjes

Positieverloop