Coverafbeelding Rob De Nijs - Alles Wat Ademt
  • Statistieken
  •   11 weken
  •   2 piekpositie
  •   301 punten
  •   1985

Artiestinformatie

Geboortedatum   26-12-1942
Land   Nederland

De derde single die Rob de Nijs met zijn begeleidingsband mocht maken bij Philips na een gewonnen talentenjacht is Ritme Van De Regen en wordt in het voorjaar van 1963 een grote hit. Binnen korte tijd groeit De Nijs uit tot het Nederlandse equivalent van Cliff Richard. Daarna volgens nog enkele hits van voor het Top 40 tijdperk.

Na wat mindere jaren komt hij in 1968 terug als acteur. Hij speelt in Oebele met o.a. Wieteke van Dort, Willem Nijholt, Ab Hofstee en Marjan Berk. De muziek is van Joop Stokkermans. Daarna volgt Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen waarin hij de hoofdrol speelt van Bertrand Bierenbroodspot.

Het lied Jan Klaassen De Trompetter is de eerste single waarmee Rob de Nijs in 1973 zijn comeback maakt in platenland. Het zijn produkties van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh die De Nijs naam bezorgen als albumartiest. De single Dag Zuster Ursula levert De Nijs in september zelfs een Top 3-hit op en zijn nummers uit deze periode groeien uit tot klassiekers van de Nederlandse popmuziek zoals Malle Babbe.

In 1980 verschijnt het album Met Je Ogen Dicht en het betekent Rob's definitieve doorbraak. De plaat verkoopt 230.000 exemplaren en is de best verkochte elpee van het jaar. De single Alleen Is Maar Alleen is een compositie van David Gates van Bread. In 1985 scoort Rob zijn grootste hit uit zijn carrière tot dan toe met Alles Wat Ademt.

Dat succes wordt overtroffen in 1996. Het album De Band, De Zanger En Het Meisje verschijnt, waarvan de single Banger Hart de eerste nummer-1 hit betekent in Rob's inmiddels 35-jarige carrière. De single is geen bewerking van een bekend stuk maar door Spargo-zanger Ellert Driessen voor hem op maat geschreven. Het album haalt platina.

Het singlesucces nam daarna weer af maar zijn tournees trekken nog steeds volle zalen. Op 17 september 1999 liet hij weten eind 2021 te zullen stoppen met optredens, omdat bij hem de ziekte van Parkinson was vastgesteld. Op 13 maart 2020 was hij gast bij De Wereld Draait Door en dus sinds lange tijd weer op tv. Hij zong daar 2 nieuwe songs van zijn laatste CD Niet voor het laatst .
Songtekst

Vrede is ver, verder dan ooit,
zo dicht bij huis rusten de wapens nooit.
Wat heeft de angst met ons gedaan?
Laat alles wat ademt in vrede bestaan.

Macht speelt met macht een donker spel,
bang voor elkaar dreigen ze met de hel.
Leer nu of nooit samen te gaan,
laat alles wat ademt in vrede bestaan,
alles wat ademt in vrede bestaan.

Hoe vreemd ook de taal, je kunt hem verstaan,
laat alles wat ademt in vrede bestaan,
alles wat ademt in vrede bestaan.

ВЛАСТИ ИГРАЮТ
De machten spelen
СМЕРТИ ИЃРУ
een spel met de dood,
ОБЕ БОЯСЪ
beide vrezend,
ВСТРЕЧИ В АДУ
een ontmoeting in de hel.

And there'll be a new meaning
to live and let live.

ПУСТЪ ВСЕ ЧТО ДЪІШЕТ
Laat alles wat ademt
МИРНО ЖИВЕТ
in vrede bestaan!

Laat alles wat ademt
in vrede bestaan!

Songinformatie

ArtiestRob De Nijs
 A-kant
Titel Alles Wat Ademt
Lengte 3:47
Componist(en) G. Stellaard, L. NIjgh, B. Meuldijk
Producer(s) Gerard Stellaard
Engineer(s) Michael Beekman
 B-kant
Titel Ouverture 'Pur Sang'
Lengte 2:18
Componist(en) G. Stellaard
Producer(s) Gerard Stellaard
Engineer(s) Michael Beekman
 
Platenlabel EMI
Catalogusnr 006 12 7310 7
Album Pur Sang


Positieverloop