Spotlight: Tukoh Taka

- Releases

 Nicki Minaj Maluma Myriam Fares
Spotlight: Tukoh Taka

Deze week in de Spotlight: het officiële anthem van het WK voetbal in Qatar.

Het gesprek van de dag is overal momenteel het WK voetbal. Zo ook in de muziek. Dua Lipa en Shakira lieten allebei in statements duidelijk weten niks te maken te willen hebben met het omstreden toernooi. Toch lukte het de FIFA om drie wereldsterren te vinden voor wie uiteindelijk alleen het geld telt. Jungkook van BTS trad op bij de openingsceremonie. Zowel Nicki Minaj als Maluma werkte mee aan het officiële anthem.

Vooral vanuit Nicki zou dat niet bepaald een verrassing mogen heten. De zelfbenoemde Queen of Rap is niet vies van een relletje. Naast haar meerdere feuds met rappers Cardi B en Latto, werkte ze ook meerdere keren samen met rapper 6ix9ine. Laatstgenoemde is op z’n zachtst gezegd geen gezellige jongen. Nu is het dus dat WK voetbal dat duizenden arbeiders hun leven kostte, waar Nicki zich, naast Colombiaanse superster Maluma en Libanese zangeres Myriam Fares, voor laat lenen. Zo lang het maar het juiste prijskaartje heeft, blijkt alles mogelijk.

Of het voor alledrie de artiesten een goed idee was om de track, die Tukoh Taka heet, überhaupt op te nemen is dus zeer de vraag. Maar wat is het dan voor tracK? Ongeveer wat je zou verwachten van een WK-anthem uit de Arabische wereld. De combinatie tussen hiphop, latin en Arabische invloeden werkt best goed. Toch zal het vast niet uitgroeien tot de nieuwe Waka Waka. Maar of dat met de plaat zelf te maken heeft…