Spotlight: Sweetest Pie

- Releases

 Megan Thee Stallion Dua Lipa
Spotlight: Sweetest Pie

Lang was het normaal binnen de muziekindustrie dat succesvolle vrouwen met elkaar in de clinch lagen. Het liefst zagen mannen dat ze openlijk ruzies uitvochten omdat algemeen het idee bestond dat er niet meerdere ‘queens’ konden bestaan. Sinds een paar jaar is dat eindelijk aan het veranderen. Een aantal sterke, zelfverzekerde vrouwelijke artiesten namen het initiatief in eigen handen onder het motto women support women. Het leverde heel wat te gekke vrouwelijke samenwerkingen op.

Met name binnen hiphop leek er lang maar plek voor één succesvolle vrouw, maar degene die zich daar het hardst tegen verzette was Megan Thee Stallion. De Amerikaanse rapper werkt aan de lopende band met vrouwen samen en sinds ze is uitgegroeid tot een wereldster biedt ze ook getalenteerde nieuwe vrouwen een podium. Haar nieuwste release is er een met een andere sterke vrouw. En vooral een die qua stijl nogal ver van Megan af ligt. Hoe Megan Thee Stallion en Dua Lipa samen klinken?

Als pophemel. Sweetest Pie, de team-up tussen Megan en Dua, is voor Dua een nieuwe richting na het grote succes van haar Future Nostalgia. De pop/R&B-track zit vol zoete verleiding en attitude. Hoewel Megan en Dua op papier vooral klinken als twee vrouwen die het heel goed met elkaar kunnen vinden, maar muzikaal niet per se matchen, blijkt dat laatste verre van de waarheid. Met Sweetest Pie hebben ze allebei een golden middle way gevonden die werkt. Het resultaat? Een sexy female empowerment anthem waar hit met koeienletters op geschreven staat. Laatste tip: kijk ook echt even de kleurrijke video waarin Dua en Megan hun geweldige chemie ook op camera vastleggen.

Deze week in de Spotlight: de nieuwe samenwerking tussen Megan Thee Stallion en Dua Lipa.