Spotlight: Overbodig

- Releases

 Tabitha Ronnie Flex Glen Faria
Spotlight: Overbodig

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Tabitha.

Toen Tabitha een aantal jaren geleden doorbrak was al snel duidelijk dat ze een veelzijdige zangeres was. Hoewel ze vooral popmuziek maakte, heeft haar werk altijd invloeden gehad van verschillende andere genres. Hiphop door haar samenwerkingen met rappers, R&B door haar zwoele stem en zelfs werkte ze samen met Sam Feldt op een danceplaat. Als we iets zeker weten is het dus dat we nooit moeten denken alles van haar gezien te hebben.

Haar eerste album ‘Hallo Met Mij’ verscheen vorig jaar en liet dat ook zien. Tussen catchy popliedjes zaten ook onder andere een bijzondere soulthrowback en een samenwerking met Bløf. Sindsdien heeft ze even een stapje teruggedaan als het ging om muziek. Wel bracht ze begin dit jaar nog de prachtige ode aan haar eenjarige dochtertje Imaya, ‘Voor Nu’ uit. Nu is het weer tijd voor de Leidse zangeres om haar creativiteit de vrije loop te laten.

Want haar gloednieuwe single ‘Overbodig’ is er een die je niet ziet aankomen. Tabitha, Ronnie Flex en Glen Faria werkten al meerdere keren samen, maar nooit eerder op een heuse reggaeplaat. De drie stemmen vullen elkaar goed aan en hoewel ‘Overbodig’ niet als de meest logische radiohit klinkt, is het wel degelijk een nieuwe kleur in het toch al uitgebreide palet dat Tabitha in haar carrière heeft laten zien. In een muziekwereld waar veel artiesten blijven leunen op een formule die ze kennen en waarvan ze weten dat hij werkt, is het erg verfrissend om te zien als grote artiesten iets proberen dat nieuw voor ze is. Zeker als het resultaat ook echt klopt.