Spotlight: Nothing Is Lost (You Give Me Strength)

- Releases

 The Weeknd
Spotlight: Nothing Is Lost (You Give Me Strength)

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van The Weeknd.

2022 begon explosief voor Canadese superster The Weeknd. In de eerste week van het jaar kwam hij vanuit het niets met een nieuw album. Dawn FM, zoals dat heette, was succesvol, maar deed het niet zo goed als voorganger After Hours. De hype over Dawn FM verdween verrassend snel en na Sacrifice lukte het hem niet om een tweede hit te scoren van het album. Daarna verdween de als Abel Tesfaye geboren artiest naar de achtergrond.

Tot december. De wintermaanden zijn al vaker de meest productieve maanden gebleken voor de Canadees. Een paar weken geleden kwam hij met Creepin’, een samenwerking met producer Metro Boomin en rapper 21 Savage. Dat was voor The Weeknd een terugkeer naar zijn donkere R&B-roots verpakt in een ijzersterke sample. Daar bleef het echter niet bij. Hij werd namelijk uitgekozen om de soundtrack te maken voor de langverwachte opvolger van bioscoophit Avatar.

Sinds vrijdag weten we hoe een Avatar-soundtrack van The Weeknd, geproduceerd door Swedish House Mafia, klinkt. Nothing Is Lost (You Give Me Strength) is een grootse plaat die even ambitieus klinkt als het concept van de film. Hoewel de kans dat je Nothing Is Lost op de radio gaat horen bijzonder klein is, heeft het echt alles van een iconische filmsoundtrack. Cinematische productie, spot on vocalen en een tekst die zonder de context van de film niet helemaal landt. Geen hit, wel het zoveelste bewijs dat er niks is dat The Weeknd niet kan.