Spotlight: Met Jou Kan Ik Het Aan

- Releases

 Anouk Emma Heesters
Spotlight: Met Jou Kan Ik Het Aan

Deze week in de eerste Spotlight van 2023: het nieuwe duet tussen Anouk en Emma Heesters.

Na twee weken vol terugkijken en weinig nieuwe muziek werd afgelopen vrijdag dan eindelijk het releasejaar 2023 in stijl afgetrapt. Zeker van eigen bodem is het nieuwe jaar begonnen bomvol nieuwe tracks. Acts als Suzan & Freek, Tiësto, Davina Michelle en Cristian D brachten allemaal nieuw werk uit. Maar er kwam ook een duet uit dat op z’n zachtst gezegd niet iedereen zag aankomen.

Na de ietwat gekke combinatie van Thomas Acda, Kraantje Pappie en Rolf Sanchez tekenden dit jaar Anouk en Emma Heesters voor het anthem van de populaire concertreeks Vrienden Van Amstel Live. Samen namen zij Met Jou Kan Ik Het Aan op. De onverwachte duetten zijn een handelsmerk van de concerten, maar dus ook zeker van de themesongs die ervoor worden opgenomen.

Maar is de combinatie ook geslaagd? Dat wel. Hoewel het liedje geen grenzen verlegt, blijken Anouk en Emma Heesters wel een duidelijke chemie te hebben. De ervaren, diepe stem van de Haagse zangeres kleurt prachtig met de krachtige riffs en zachte klanken van haar 20 jaar jongere duetpartner. Met Jou Kan Ik Het Aan verenigt dan ook twee werelden die op het oog niks met elkaar gemeen hebben. Of het echt op de radio kan valt te betwijfelen, maar dat het in Ahoy hard meegezongen kan worden absoluut niet.