Spotlight: Memories

- Releases

 Yungblud Willow
Spotlight: Memories

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van YUNGBLUD en WILLOW.

Toen ze in 2011 op slechts 10-jarige leeftijd een internationaal hitje scoorde met Whip My Hair, had niemand ooit kunnen denken dat ‘de dochter van’ Willow Smith tien jaar later uit zou groeien tot een heuse rockster. Toch ontpopte de nu 21-jarige zangeres zich afgelopen jaar tot een van de mensen die poppunk terug op de kaart zetten. Met singles als Transparent Soul en Meet Me At Our Spot toonde ze zichzelf met succes op een hele nieuwe manier aan de wereld.

Dit jaar scoorde Willow ook in Nederland voor het eerst een bescheiden Top 40-hit. Dat deed ze met Emo Girl dat ze samen opnam met Machine Gun Kelly. Die laatste rapper vond zijn weg naar het poppunk-genre onder meer door samen te werken met de Britse rocker Dominic Harrison aka Yungblud. Nu is de cirkel rond, want Willow en Yungblud hebben voor hun nieuwe single Memories de handen ineengeslagen.

Memories is de titel van het duet dat op alle fronten klinkt zoals je zou verwachten dat het zou klinken. Een echte punkbanger met catchy refrein en bomvol energie. Hoewel Memories misschien een ietwat voorspelbaar liedje is, is het eigenlijk gewoon heerlijk dat ‘gitaren en geschreeuw’ op deze manier hun comeback hebben gemaakt. En wie had ooit gedacht dat de aanvoerder van de huidige poppunk-beweging Willow Smith zou zijn.