Tate McRae komt het hoogst de Top 40 binnen

- Hitlijsten

 Tate McRae Machine Gun Kelly Willow Charlie Puth
Tate McRae komt het hoogst de Top 40 binnen

De afgelopen week was She’s All I Wanna Be van Tate McRae niet van de radio af te slaan, want het was de Alarmschijf bij Qmusic. Deze week mag het nummer al plaatsnemen in de Nederlandse Top 40. Het is zelfs de hoogste van in totaal drie nieuwe binnenkomers.

31 (--) SHE’S ALL I WANNA BE – Tate McRae
Half december begon Tate McRae op TikTok al met het aankondigen en teasen van haar nieuwste hit. Zo liet de 18-jarige Canadese zangeres TikTok-gebruikers een duet met haar zingen en deelde ze meerdere filmpjes met een zelfbedachte choreografie bij She’s All I Wanna Be. De derde Top 40-notering van Tate werd geproduceerd door Greg Kurstin, die eerder samenwerkte met onder anderen P!nk en Adele, maar bijvoorbeeld ook met de rockers van de Foo Fighters. She’s All I Wanna Be is de voorloper op het eerste album van Tate McRae, Dat moet in de loop van het komende voorjaar verschijnen. Qmusic koos She’s All I Wanna Be, dat je officieel volledig met kleine letters hoort te schrijven, als Alarmschijf.

38 (--) EMO GIRL – Machine Gun Kelly X Willow
Misschien doet Emo Girl je wel een beetje denken aan de muziek van punkrockband Blink 182. In 2000 scoorden zij hun grootste Top 40-hit met All The Small Things. De gelijkenis is niet zo vreemd als je weet dat Travis Barker, de toenmalige drummer van Blink 182, niet alleen mee schreef aan Emo Girl, maar de track ook produceerde en de drumpartij voor zijn rekening nam. De nu 46-jarige Travis werkte de afgelopen jaren vaker samen met zowel Machine Gun Kelly als Willow. Laatstgenoemde is de dochter van rapper en acteur Will Smith en scoort haar eerste Top 40-hit. Machine Gun Kelly, ofwel Colson Baker, haalde met Camila Cabello in 2017 de Top 40 met Bad Things. Qmusic koos Emo Girl als Alarmschijf.

40 (--) LIGHT SWITCH – Charlie Puth
Het had zomaar een opgave kunnen zijn bij Het Geluid van Qmusic: het overhalen van een lichtschakelaar. Niet alleen hoor je dat geluidje duidelijk terug in de nieuwste hit van Charlie Puth, het was ook letterlijk hetgeen waarmee het bedenken en opnemen van de track begon. Het simpele ‘klikje’ werd vervolgens steeds verder uitgebouwd. De tekst van de zevende hitnotering van de 30-jarige Amerikaanse zanger heeft verder trouwens weinig met een lichtknopje te maken. Charlie zingt over een mogelijke geliefde en hoe erg hij zich tot diegene aangetrokken voelt. Later dit jaar verschijnt er een nieuw album van Charlie Puth, dat simpelweg Charlie zal gaan heten. Light Switch zul je ook op dat album tegenkomen.

Foto: YouTube