Spotlight: I Want It All

- Releases

 Duncan Laurence
Spotlight: I Want It All

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Duncan Laurence.

Langzaam krijgen we een steeds beter beeld van de nieuwe richting die we kunnen verwachten van het tweede album van Songfestivalwinnaar Duncan Laurence. Waar op Small Town Boy, zijn debuut, de nadruk vooral lag op poppy hooks en kwetsbare ballads, laat hij nu een hele andere kant van zichzelf zien.

Electric Life was daar het eerste voorbeeld van. Een track met een boodschap die qua productie grootser en minder strak klonk. Ook WDIA met Rosa Linn moest het hebben van de opbouw naar een climax. Het werkte omdat de tracks het midden wisten te vinden tussen aan de ene kant de creatieve geesten van Duncan en zijn partner Jordan en aan de andere kant de poppy refreinen die direct de radio op konden. Maar hij moet wel opletten.

Op zijn nieuwste single I Want It All slaat hij namelijk licht door in zijn vocale acrobatiek. Het levert een liedje op dat te beschrijven valt als theatraal. I Want It All is te over de top om uit te groeien tot een hit. Het doet enigszins verlangen naar de Duncan die bangers maakte als Someone Else en Feel Something. Maar wie weet gaan we die nog wel terughoren op zijn aanstaande album.