Nieuws
Top 40 Releases

Post Malone brengt track uit met Blake Shelton

Post Malone brengt track uit met Blake Shelton
Post Malone  Coldplay  Alok  Jess Glynne  Di-Rect  Purple Disco Machine  Big2  Antoon  Bilal Wahib  Kygo  Jonas Brothers  Michael Marcagi  Robyn  Armin Van Buuren  Vize  Leony  Lum!x  Lucas & Steve  Nick Schilder  Aya Nakamura 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Coldplay, Post Malone en Blake Shelton, DI-RECT, Armin van Buuren, Vize en Leony en Lum!x en Lucas & Steve.

POUR ME A DRINK - Post Malone feat. Blake Shelton
Drank en Post Malone: dat is gezien een eerdere hit niet echt een goede combinatie. Zo was op Enough Is Enough te horen dat hij flink wat shots wodka achterover sloeg en min of meer aan zijn geliefde vroeg om hem van de grond te rapen en hem te helpen. Op Pour Me A Drink, dat hij opnam met countryster Blake Shelton, gaat het weer mis. Daarop zingt Posty dat ‘hij niet stopt, voordat de fles leeg is’. En dat komt volgens Blake dan weer, doordat de twee op de vlucht zijn voor hun gestrande relatie. Met 28 nummer 1-hits in de Billboard Hot Country Songs-lijst is Blake Shelton wel een grootheid te noemen in de country scene. Hij scoorde drie nummer 1-hits meer in die dan Dolly Parton. In Nederland heeft hij nog een enkele Top 40-hit op zijn naam staan. Pour Me A Drink is de opvolger van de huidige top 10-hit van Post Malone, I Had Some Help. Een track die hij maakte met Morgan Wallen. Dat was de eerste track waarop we de nieuwe country-koers van de Amerikaan konden horen.

FEELSLIKEIMFALLINGINLOVE - Coldplay
Fans wisten al lange tijd dat er een nieuw Coldplay-album aan zat te komen. Al vorig jaar verwees zanger Chris Martin ernaar. Het was alleen nog wachten tot wanneer Moon Music zou gaan landen. Dat blijkt nu op 4 oktober van dit jaar te zijn en deze week mogen we kennismaken met de eerst single: feelslikeimfallinginlove, met de titel geheel aan elkaar geschreven. Dat verwijst dan weer naar verbinding. Nu de wereld gedeeltelijk in brand staat door oorlogen en mensen tegenover elkaar staan om wat voor reden dan ook, is het volgens de band tijd voor een portie liefde. Feelslikeimfallinginlove gaat, zoals de titel al zegt, over het gevoel dat je hebt wanneer je iemand niet meer uit je hoofd kan krijgen. Het gevoel dat je niet meer bij die persoon weg wilt en alleen maar bij hem of haar wil zijn. Met andere woorden: over liefde in de puurste zin van het woord.

SUMMER'S BACK - Alok & Jess Glynne
Hoewel Alok Petrillo, zoals de Braziliaanse dj en producer heet, al in 2017 met Bruno Martini en Zeeba zijn eerste Top 40-hit scoorde met Hear Me Now, is vanaf 2022 pas echt het hek van de dam. Toen kwam hij tot nummer 14 met Deep Down (met Ella Eyre, Kenny Dope en Never Dull) en dat was het startschot van een reeks Top 40-hits die tot op de dag van vandaag duurt. Was Deep Down destijds een zomerse rammer, ook Summer’s Back mag je in die categorie scharen. Deze keer werkt Alok samen met Jess Glynne en voor die Britse, die in haar thuisland op 7 nummer 1-hits staat, is het al even geleden dat ze de Nederlandse Top 40 bereikte. These Days, met Rudimental, Macklemore en Dan Caplan, was in 2018 haar laatste hit in ons land en die bereikte destijds de zesde plek. Sowieso scoort Jess in ons land goed met samenwerkingen: van haar vier Top 40-hits, waren er drie met andere acts. Die drie bereikten de top 10 in de Lijst der Lijsten. Dat belooft dus wat voor Summer’s Back.

WASTELANDS - DI-RECT
Als je eerder dit jaar het album Sphinx van DI-RECT al op repeat had staan, dan zal Wastelands je zeer bekend in de oren klinken. Daar stond die track namelijk al op. Deze week is het nummer officieel als single uitgebracht en dat ging samen met ander groot nieuws rondom DI-RECT: de band staat op zaterdag 14 juni 2025 met een eigen show in De Kuip. Inmiddels is er al een extra concert toegevoegd op vrijdag 13 juni, doordat de kaartverkoop in de voorverkoop al als een malle ging. De concerten vallen samen met het 25-jarig jubileum van de Haagse groep. Wastelands verhaalt over een donkere periode, waarin iemand die dichtbij je staat kan zorgen voor licht in de duisternis. Iemand die er doorheen kan trekken en je weer een lach op het gezicht kan bezorgen.

HEARTBREAKER - Purple Disco Machine x Chromeo
Net als Alok is ook Purple Disco Machine de laatste jaren uitgeroeid tot een veel geziene gast in de Nederlandse Top 40. Hoewel zijn laatste track Beat Of Your Heart (met Ásdís) slechts tot de 25e plek kwam, stond het nummer wel 15 weken in de lijst. Inmiddels staat de teller op 6 Top 40-hits, waarvan In The Dark (met Sophie and the Giants) de grootste werd. Op Heartbreaker horen we opnieuw de herkenbare discotonen die de muziek van Purple Disco Machine zo kenmerken. Op de track horen we ook het Canadese duo Chromeo, dat bestaat uit Patrick Gemayel (P-Thugg) en David Macklovitch (Dave 1). Echte grote hits hebben zij niet op hun naam staan, maar je kunt ze kennen van Jealous (I Ain’t With It), dat in 2014 in hun thuisland tot nummer 12 kwam. Daarnaast maakten de twee remixes voor onder anderen Maroon 5, Lorde en Lenny Kravitz.

Ook deze tracks moet je horen
Er is nog veel meer uit deze week. Op Ça Va van Big3, Antoon en Bilal Wahib hoor je goed de invloed van Antoon, Kygo heeft na Dancing Feet opnieuw Jonas Brothers weten te strikken voor een samenwerking en Michael Marcagi heeft een opvolger klaarstaan voor zijn Top 40-hit Scared To Start. Verder is er ook nieuwe muziek van TikTok-sterren Alexander Stewart en Henry Moodie en werkt Armin van Buuren samen met Vize en Leony op City Lights.

BAD EMOTIONS - Henry Moodie

ÇA CA - Big2 ft. Antoon & Bilal Wahib

HEALING (SHATTERED HEART) - Kygo ft. Jonas Brothers

TEAR IT ALL APART - Michael Marcagi

LIFE - Jaimie XX x Robyn

CITY LIGHTS - Armin van Buuren x Vize x Leony

LIFE AT FIRST SIGHT - Alexander Stewart

CAN'T FORGET YOU - Lum!x x Lucas & Steve

WANT ME TO BE - Nick Schilder

42 - Aya Nakamura

Nog geen genoeg van deze nieuwe tracks? In onze Spotify-playlist vind je nog veel meer suggesties:

(21-06-2024)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Cyril - Stumblin' In
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dasha - Austin
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Training Season
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details La Fuente - Ratata // Ratata - Outsiders Remix