New Releases: The Weeknd met twee nieuwe tracks

- Releases

 Alain Clark J Balvin Nothing But Thieves John Legend
The Weeknd

Iedere vrijdag check je hier de heetste en lekkerste nieuwe releases. Deze week plofte er nieuwe muziek op de mat van onder anderen The Weeknd,  J Balvin en Nothing But Thieves.

IN YOUR EYES – The Weeknd

Fans hebben er maandenlang naar uitgekeken en nu is het eindelijk zover: After Hours, het nieuwe album van The Weeknd, is eindelijk te streamen. “Je kunt liefde, angst, vrienden, vijanden, geweld, dansen, seks, demonen, engelen, eenzaamheid en samenzijn allemaal vinden in de After Hours van de nacht,” vertelde The Weeknd al over de boodschap achter zijn nieuwe werk. Meteen brengt de Blinding Lights-zanger ook twee tracks van het album uit als single: In Your Eyes en Scared To Live. En daar blijkt al uit dat de zanger geen woord te veel heeft gezegd, want ze laten hoop en wanhoop horen. Het is bovendien electropop en R&B, met een vleugje dance. Kortom: The Weeknd ís zijn eigen genre.

IS EVERYBODY GOING CRAZY?  – Nothing But Thieves

Twee keer stond Nothing But Thieves al in de Top 40: in 2015 met Trip Switch en in 2017 met Sorry. Maar uiteraard kennen we de groep ook van tracks als Amsterdam en Particles. Door het Coronavirus is optreden er de komende tijd niet veel bij, maar de groep van zanger Nick Mason brengt wel een nieuwe track uit. Is Everybody Going Crazy? is volgens de band een tijd geleden geschreven, maar relevanter dan ooit. Dat komt vooral door de zin ‘In this restless, disfigured place, we’ve only got each other.’ Het is precies het enige wat we nu nodig hebben: elkaar.

AMARILLO – J Balvin

Zodra het voorjaar of de zomer in de lucht hangt, komen de Spaanstalige tracks weer om de hoek kijken. De laatste jaren waren J Balvin en Daddy Yankee hierin goed vertegenwoordigd. Met Amarillo is die eerste er ook dit jaar weer bij. De track is afkomstig van het nieuwe album van J Balvin, Colores, dat sinds deze week te streamen is. De albumhoes, met vele grijnzende bloemen, is door de kunstenaar Takashi Murakami ontworpen. Net als de hoes is ook de muziek van de Colombiaan weer kleurrijk. Sterker nog: alle tracks hebben de naam van een kleur gekregen. Amarillo mag ons gaan verrassen de komende tijd.

ACTIONS – John Legend

Het Coronavirus zorgt er ook voor dat artiesten wat meer hun publiek opzoeken. Actions van John Legend is daar een goed voorbeeld van, want het is een cadeau voor iedereen die in quarantaine zit. Wanneer je de track voor het eerst hoort, zal je denken dat je terug in de tijd bent gegaan: de zanger maakt namelijk slim gebruik van een sample uit The Next Episode van Dr. Dre en Snoop Dogg. Wie verder luistert, hoort de soulvolle John, zoals we die allemaal kennen, vanzelf terugkomen. Afgelopen week kondigde de zanger een nieuw album aan. Het is nog onduidelijk of Actions daar ook op komt te staan.

WISH YOU WERE SOBER – Conan Grey

De Amerikaanse Conan Gray begon al op zijn negende met vloggen op YouTube en liet daar zijn leven zien. Maar hij had meer in zijn mars. Al sinds zijn twaalfde schreef hij minimaal twee keer per dag een track, die hij vervolgens met zijn telefoon opnam. In 2017 leidde dat tot zijn in eigen beheer uitgebrachte single Idle Town en dat leverde hem een contract op bij het grote Republic Records. Geïnspireerd door Taylor Swift, Lorde en Adele ging hij aan de slag en nu is zijn album Kid Krow uit. Daarop staat ook Wish You Were Sober, dat gaat over een liefde die nooit tot bloei is gekomen. “Er was iemand die ik echt heel erg leuk vond,” vertelt Conan in een interview. “Maar ze kon me nooit vertellen dat ze me leuk vond, tenzij ze dronken was."

DEZE IS VOOR JOU – Alain Clark

Tijdens de Coronacrisis staan enorm veel mensen toch nog voor je klaar. Dat verdient wel een bedankje, dachten Radio 2-dj Bart Arens en Alain Clark. Alain schreef een bedanklied, dat tegelijkertijd ook een ode is aan iedereen die ons land draaiende houdt. Binnen twee uur was het geschreven. Alain speelde de track op de radio, maar ook bij Jinek en plaatste ‘m op Instagram. Dat leverde zoveel mooie reacties op, dat hij de track nu heeft opgenomen in de studio. Overigens werkt de zanger momenteel ook aan een Nederlandstalig album.

RODE WIJN – Maan & Kraantje Pappie

In de Nederlandse artiestenwereld is de kans groot dat je elkaar tegenkomt. En soms ontstaat er dan een klik. Dat is wat er gebeurde bij Maan en Kraantje Pappie. Zij bleken elkaar goed aan te voelen en dat leidt nu tot een gezamenlijke track: Rode Wijn. De track gaat over zaken in het leven, die een tijdje nodig hebben om tot smaak te komen. Pas daarna ga je ze waarderen. Het is vooral een les die Kraan heeft geleerd, zo bekende Maan in een interview met Nu.nl. Volgens haar heeft de rapper haar iets bijgebracht, waar ze de rest van haar leven iets aan heeft.

Meer nieuwe releases checken? Beluister onze Spotify-playlist of check onze releaselijst!

Foto: YouTube