Nieuws
Releases

New Releases: Suzan & Freek brengen dromerige track met Snelle uit

New Releases: Suzan & Freek brengen dromerige track met Snelle uit
Suzan & Freek  Snelle  Clean Bandit  24kGoldn  Mabel  Felix Jaehn  Nea  Blackbear  Lauv  Timmy Trumpet  Vengaboys  Lukas Graham  G-Eazy  Numidia  Dinand Woesthoff  Joe Buck  BTS 

Zoals iedere week check je hier de heetste en lekkerste nieuwe releases. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Suzan & Freek en Snelle, Clean Bandit, Lauv en BTS.

DE OVERKANT – Suzan & Freek & Snelle
Ze scoorden in hetzelfde jaar hun eerste nummer 1-hit in de Top 40 en kwamen elkaar natuurlijk geregeld tegen tijdens optredens: Suzan & Freek en Snelle. Dit jaar is het aantal optredens door corona een stuk minder, maar toch hebben de twee acts elkaar gevonden. Samen namen ze De Overkant op, een ode aan de streek waar ze opgroeiden. In het geval van Suzan & Freek is dat de Achterhoek, terwijl Snelle een steenworp verderop tussen Zutphen en Deventer zijn eerste stappen zette. Het levert een dromerige track op.

TICK TOCK – Clean Bandit feat. Mabel & 24kGoldn
Hits scoren? Clean Bandit is er goed in. De Britse groep heeft er inmiddels 8 op zijn naam staan, waaronder twee nummer 1-hits en twee top 10-hits. Telkens met een talentvolle zangeres of zanger. Eerder waren onder anderen Jess Glynne, Louis Johnson en Julia Michaels aan de beurt en nu werd Mabel uitgenodigd voor Tick Tock, dat een handige verwijzing maakt naar de succesvolle videoapp. Ook hoor je Golden Jones, oftewel 24kGoldn. Deze Amerikaanse rapper werd vooral bekend dankzij zijn track Valentino en heeft inmiddels samengewerkt met Blackbear en DVBBS. Tick Tock is een aanstekelijk nummer, dat het waarschijnlijk ook goed zal doen op TikTok.

NO THERAPY – Felix Jaehn feat. Nea & Bryn Christopher
Met Some Say heeft de Zweedse Nea in een groot deel van Europa een dikke hit te pakken. In ons land stond de track vorige week nog in de top 10. Bij ons draait het vooral om de originele versie, maar in het buitenland gaat de remix van de Duitse dj en producer Felix Jaehn hard. Hij was eerder al verantwoordelijk voor onder andere de remix van Omi’s Cheerleader, dat in ons land tot de eerste plek kwam. Nu was Felix op zoek naar een zangeres voor zijn eigen track No Therapy en waarom zou je dan ver zoeken? Dus werd Nea ingevlogen en ook Bryn Christopher was van de partij. Hij was eerder te horen op Sweet Lovin’ van Sigala, dat in 2016 tot 23 kwam in de Top 40.

IF I WERE U – Blackbear with Lauv
Vorige week checkte je hier al Hard On Yourself van Charlie Puth, waarop ook Blackbear te horen was. Deze week brengt het Amerikaanse multitalent een eigen nummer uit, maar wel samen met Lauv. Die ken je onder andere van zijn tracks I Like Me Better en I’m So Tired… (met Troye Sivan). Als producer zat Matthew Musto, zoals hij echt heet, achter de knoppen bij Nick Jonas, G-Eazy, Justin Bieber en Linkin Park. Hij weet dus wel hoe je een hit moet maken. If I Were U heb je dan ook bijzonder snel in je hoofd zitten. De track gaat over hoe de wereld eruit zou zien als je van leven ruilt met je partner.

UP & DOWN – Timmy Trumpet x Vengaboys
Up & Down van de Vengaboys kwam in 1998 tot de vijfde plek in de Top 40. De laatste tijd worden allerlei tracks in de blender gegooid en als nieuw uitgebracht. Timmy Trumpet is de volgende die een oude hit in een nieuw jasje steekt, uiteraard samen met de Vengaboys zelf. Het resultaat is een korte track, die zeker met oog op TikTok zeer goed in elkaar zit. De dikke drop is gebleven, met een iets andere beat. Daarmee doet de nieuwe versie zeker niet onder voor het origineel.

En ook dit moet je checken!
Er zijn nog meer interessante tracks verschenen. Zo komt BTS met Dynamite en met het oog op het steeds populairder wordende K-Pop zou dat weleens het eerste chartsucces voor de groep in Nederland kunnen worden. Lukas Graham hebben we al een tijd niet meer in de hitlijsten gezien, maar de Deense groep heeft nu rapper G-Eazy gevraagd om op Share The Love een bijdrage te leveren. Het levert een bijzondere combinatie op. Numidia gaat hard na Tout Est Bon (met Boef) en heeft nu een volledig eigen track uit, die net zo snel blijft hangen als haar Top 40-succes. Dinand Woesthoff toont weer veel diepgang op het hypnotiserende You’ll Never Know, terwijl Joe Buck met Shadow In The Dark een lekker gitaarliedje aflevert.

DYNAMITE – BTS

SHARE THAT LOVE – Lukas Graham feat. G-Eazy

FINITO – Numidia

YOU’LL NEVER KNOW – Dinand

SHADOWS IN THE DARK – Joe Buck

Wil je meer nieuwe releases? Check onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.

(21-08-2020)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Cyril - Stumblin' In
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dasha - Austin
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Training Season
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details La Fuente - Ratata // Ratata - Outsiders Remix