Nieuws
Releases

New Releases: Sam Hunt droomt weg bij oude beelden

New Releases: Sam Hunt droomt weg bij oude beelden
Sam Hunt  Snelle  Sick Individuals  Nicky Romero  Philip Strand  DubVision  Red Hot Chili Peppers  Myke Towers  Daddy Yankee  Jung Kook 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Sam Hunt kijkt deze week terug op zijn jeugd, voor Snelle is het 5 voor 12 en Jung Kook van BTS nam een track op voor het WK voetbal in Qatar.

START NOWHERE – Sam Hunt
Het verhaal van Sam Hunt is bekend: hij was een succesvol American footballspeler tijdens zijn studie. Hij mocht in 2007 mee op trainingskamp met de Kansas City Chiefs, maar tot een echte loopbaan als sporter kwam het niet. In 2008 besloot hij te verhuizen naar Nashville om daar zijn heil in de muziek te zoeken. En daar was hij niet onsuccesvol in. In 2015 maakten we in Nederland kennis met de zanger via Take Your Time, dat tot Alarmschijf werd uitgeroepen. De track bereikte de negende plek in de Top 40. Daarna lukte het hem niet meer om een hit te scoren, maar in de Verenigde Staten was het hek van de dam. Hij scoorde hits met countrynummers als House Party, Body Like A Back Road en Hard To Forget. Op Start Nowhere is die sound ook duidelijk aanwezig. Het is een nostalgische track: Sam kijkt terug op zijn jeugd. In de video zitten dan ook beelden van zijn jongere zelf.

5 VOOR 12 – Snelle
Het is alweer een tijdje geleden dat we Snelle in de Top 40 hebben gezien. In M’n Bloed was zijn laatste hit en die stond op 12 maart van dit jaar voor het laatst in de Lijst der Lijsten. Pizza Met Ananas, Niks Mee Te Maken, Kijk Ons Nou (met Metejoor) en De Laatste (met Ammar) wisten de Lijst der Lijsten niet te halen. Dat wil niet zeggen dat de artiest uit Gelderland een slecht jaar achter de rug heeft. Integendeel. Hij stond op festivals door heel het land en in België en presenteerde voor het eerst een tv-programma: I Want Your Song. Maar de focus ging ook weer op nieuwe muziek. 5 voor 12 is daarvan het eerste resultaat dat we te horen krijgen. Een beschouwende track over het leven, over momenten dat je het op de finish redt. Het nummer bevat invloeden uit de jaren 80, zoals we de laatste jaren vaker terug kunnen horen in hits.

BETTER WITH YOU – Sick Individuals
Ray Hofstee en Jim Smeele timmeren al jaren aan de weg als het producersduo Sick Individuals. Miss You, met Tungevaag en Marf, was vorig jaar hun eerste Top 40-hit, maar in 2014 leerden we de heren al kennen via Made For This en I Am (met Axwell en Taylr Renee), tracks die in de Tipparade bleven hangen. Dat lot was eerder dit jaar ook More Than I Want To beschoren. Better With You is het nieuwste wapen van de Nederlanders en dat bevat een zeer aanstekelijk refrein, dat al snel blijft hangen. De stem die je hoort is die van de Britse zanger en producer (en naar eigen zeggen ‘multi-instrumentalist’) Cameron Warren. Hij schreef ook mee aan de single.

Ook deze tracks moet je checken
Nicky Romero werkt op Stay A Little Longer samen met DubVision en Philip Strand. Die laatste bracht vorige week nog Lions Roar uit, dat hij maakte met Lucas & Steve en eerder dit jaar was hij te horen op een track van Armin van Buuren. De Red Hot Chili Peppers zijn lekker actief dit jaar. Eerder dit jaar brachten zij al de singles Nerve Flip, Tippa My Tongue en Eddie uit en deze week lag The Shape I’m Talkin’ op de digitale deurmat. Als iemand aanstekelijke tracks uitbrengt, dan is het Daddy Yankee wel. Ulala maakte hij met Myke Towers en is een ware oorwurm. Dat is goed nieuws voor wie flink opziet tegen de decemberkou die eraan komt, want het nummer brengt ook wat zomerse warmte met zich mee. Jung Kook, bekend van BTS, mocht één van de vele soundtracks van het WK 2022 leveren. Dat is Dreamers geworden, een track die niets aan de verbeelding overlaat: het gaat over passie, respect en dromen die werkelijkheid kunnen worden.

STAY A LITTLE LONGER – Nicky Romero, DubVision x Philip Strand

THE SHAPE I’M TAKIN’ – Red Hot Chili Peppers

ULALA – Myke Towers x Daddy Yankee

DREAMERS (MUSIC FROM THE FIFA WORLD CUP QATAR 2022 OFFICIAL SOUNDTRACK) – Jung Kook of BTS

Meer nieuwe releases check je in onze playlist op Spotify. Bekijk hier de complete releaselijst. 

Foto: cover album Southside en YouTube

(25/11/2022)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Loreen - Is It Love
Details Son Mieux - Tonight
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Dua Lipa - Training Season
Details Antoon - Blindelings
Details Cyril - Stumblin' In
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Rondé - Undecided
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Tate McRae - Greedy
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Calvin Harris & Rag 'n' Bone Man - Lovers In A Past Life
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Di-Rect - My Blood
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor