Nieuws
Releases

New Releases: OneRepublic blijft op de ingeslagen catchy weg

New Releases: OneRepublic blijft op de ingeslagen catchy weg
OneRepublic  Dua Lipa  Felix Jaehn  Sandro Cavazza  Nick Schilder  Taylor Swift  Ice Spice  $hirak  Cristian D  Boef  Lil Kleine  Lauren Spencer Smith  Swedish House Mafia 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week keert OneRepublic terug met Runaway, heeft Dua Lipa haar Barbie-soundtrack uit en werkt Felix Jaehn samen met Sandro Cavazza.

RUNAWAY – OneRepublic
Met catchy nummers als Run, Sunshine en I Ain’t Worried zette OneRepublic zich de laatste jaren weer goed op de kaart. De band van zanger en songwriter Ryan Tedder leek even in een identiteitscrisis te zitten, maar bleek toch een sound te hebben gevonden waarmee succes kon worden behaald. Verwacht op Runaway dan ook geen wereldschokkende koerswijzing. De track klinkt wel weer anders dan de vorige hits, maar blijft net zo snel hangen. Dat is ook te danken de schrijfkwaliteiten van Ryan. Zijn refreinen zijn nog strakker dan de grassprieten van het grasveld in de tuin van je oma.

DANCE THE NIGHT – Dua Lipa
In 1997 scoorde Aqua al eens een nummer 1-hit met Barbie Girl en nu heeft Dua Lipa de soundtrack gemaakt voor de film Barbie. Die gaat op 21 juli in première in de Verenigde Staten en heeft Margot Robbie (Barbie) en Ryan Gosling (Ken) in de hoofdrollen. De zangeres heeft de synthpop-sound van haar laatste album, Future Nostalgia, doorgetrokken naar Dance The Night. Daardoor klinkt de track vertrouwd, maar toch ook nieuw. Dua Lipa is niet de enige die op het soundtrackalbum van de film over de beroemde pop te vinden is. Ook onder anderen Ava Max, Dominic Fike, The Kid Laroi, Karol G, Lizzo en Charli XCX zijn erop te horen. De productie is in handen van Mark Ronson.

ALL FOR LOVE – Felix Jaehn feat. Sandro Cavazza
Met Call It Love had Felix Jaehn de afgelopen maanden eindelijk weer Top 40-succes te pakken. De Duitse dj en producer had sinds 2015 geen notering meer in de Nederlandse Top 40 gehad. Met de samenwerking met Ray Dalton was (en eigenlijk is) het goed raak: de track kwam tot de zesde plaats. Dat goede gevoel wil de Duitser ongetwijfeld vasthouden, want voor All For Love strikte hij niemand minder dan Sandro Cavazza. Een man wiens stem je ongetwijfeld kent: hij heeft 4 Top 40-hits op zijn naam staan. In 2016 maakten we met hem kennis via Beautiful Life (met Lost Frequencies) en een jaar later scoorde hij met Without You (met Avicii) zijn grootste Top 40-hit tot nu toe. In 2020 stond hij voor het laatst in de Lijst der Lijsten, via Forever Yours (met Kygo en Avicii).

SHATTERPROOF – Nick Schilder
Het nieuws dat Nick & Simon uit elkaar gingen, was afgelopen jaar groot nieuws. In april gaf het duo hun laatste concert in Rotterdam Ahoy en dan rijst de vraag: wat nu? Daar geeft Nick nu antwoord op: hij gaat solo en slaat direct een andere weg in. “Ik moest terug naar de kern,” zo vertelde de zanger deze week in de Q-middagshow van Qmusic. “Waarom was ik nou dat 8-jarige jongetje dat bij zijn moeder aan haar hoofd bleef zeuren om op gitaarles te gaan? Ik ben terug naar die oorsprong gegaan en heel veel in de studio gaan zitten. Het was misschien wel een soort therapie voor mij. Ik dacht: zo lang ik creëer, gaat het goed met me. Ik heb tientallen schrijfsessies gehad en tientallen liedjes ook gemaakt. Ik sluit niet uit dat ik in de toekomst nog Nederlandse nummers uitbreng, want ik vind het ook iets oprechts hebben om in je moedertaal te zingen. Met Engels was het canvas helemaal blanco, daardoor kon ik echt opnieuw beginnen."

KARMA – Taylor Swift feat. Ice Spice
“Zij is dé ster om in de gaten te houden.” Dat zei Taylor Swift over de 23-jarige, Amerikaanse rapper Ice Spice. Het is dan ook niet voor niets dat ze met haar een remix maakte van het nummer Karma, dat al op haar vorig jaar verschenen album Midnights stond. De samenwerking had toch nog wat voeten in aarde, want The 1975-frontman Matty Healy – de vermeende vriend van Taylor – deed eerder dit jaar in een podcast racistische uitspraken over de rapper. Tijdens een concert van zijn band bood Matty zijn excuses aan, met het argument dat hij ‘overal grapjes over maakt’. “Ice Spice, het spijt me heel erg,” zo sprak hij. Fans vonden het zorgelijk dat Taylor zich niet over het voorval uitsprak en vinden het nu wel erg toevallig dat er een remix tussen Taylor en Ice Spice verschijnt.

Ook deze tracks moet je checken
Er is nog heel veel meer uit. $hirak brengt Lil Kleine en Boef opnieuw bij elkaar en voegde ook zijn protegé Cristian D toe aan de line-up van Pornstar Martini. Lauren Spencer Smith bezorgt haar kersverse lover flinke benauwdheid in The Part en Guusje en de Belgische band Bazart brengen twee Nederlandstalige werelden samen op Blijf Nog Even Hier. Stay The Night is het nieuwe nummer van het Rotterdamse Kuzko, dat verrassend en toch ook zeer catchy klinkt. De nieuwste van de Swedish House Mafia heet tenslotte See The Light.

PORNSTAR MARTINI - $hirak, Cristian D, Lil Kleine, Boef

THAT PART – Lauren Spencer Smith

BLIJF NOG EVEN HIER – Guusje & Bazart

STAY THE NIGHT – Kuzko

SEE THE LIGHT - Swedish House Mafia feat. Fridayy

Wil je meer nieuwe releases? Check ze in onze playlist op Spotify

Foto: YouTube

(26/05/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Dua Lipa - Houdini
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Zoë Tauran - Monster
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bankzitters - Cupido
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Tate McRae - Exes
Details Loreen - Is It Love
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Snelle - Hoodiedate
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind