New Releases: Måneskin brengt Supermodel uit

- Releases

 $hirak $hirak Cristian D Boef Bilal Wahib Ronnie Flex Måneskin OneRepublic Tate McRae 5 Seconds Of Summer Sam Gray Post Malone Roddy Ricch Orange Skyline Mark Ronson
New Releases: Måneskin brengt Supermodel uit

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week kwamen onder anderen $hirak, Cristian D, Bilal Wahib, Ronnie Flex en Boef, Måneskin en OneRepublic met nieuwe muziek.

ALS JE BIJ ME BLIJFT – $hirak in collaboration with Cristian D, Bilal Wahib, Ronnie Flex & Boef
Met Around The World - La La La La La kwam het Duitse ATC (A Touch Of Class) in 2000 tot de vierde plek in de Nederlandse Top 40. In 2019 volgde er een remix van de Nederlandse dj en producer R3hab, die het tot de zesde plaats schopte. En nu, in 2022, maakt hitproducer $hirak gretig gebruik van een sample uit het nummer, dat overigens ook weer een sample is. ATC gebruikte in 2000 namelijk het nummer Pesenka van de Russische groep Ruki Wwerch. Volg je het nog? In ieder geval is Als Je Bij Me Blijft zo catchy als het maar zijn kan, mede door het strakke refrein dat door Cristian D wordt gezongen. Bilal Wahib, Ronnie Flex en Boef maken de track af.

SUPERMODEL – Måneskin
Het is alweer een jaar geleden dat de Italiaanse band Måneskin het Eurovisiesongfestival won. Sindsdien stond de groep twee keer in de Top 40. Uiteraard met Zitti E Buoni, maar ook met de cover van Beggin’. Daarnaast bereikten I Wanna Be Your Slave en Mammamia de Tipparade. Supermodel gaat over een onbereikbaar model, waar zanger Damiano wel zijn tanden in zou willen zetten. Helaas houdt ze meer van sigaretten en van geld.

I AIN’T WORRIED – OneRepublic
Vorige week werd Hold My Hand van Lady Gaga Alarmschijf en dat is één van de soundtracks voor de film Top Gun: Maverick, die binnenkort in de bioscopen te zien is. Ook OneRepublic mocht een nieuwe track voor de film maken en dat is I Ain’t Worried geworden. Een typisch OneRepublic-nummer, dat begint met een onbezorgd fluitje. Dat is geen toeval. Het is namelijk precies waar het nummer over gaat: de tijd gaat snel, maar je maakt je geen zorgen. Je maakt er gewoon het beste van.

WHAT WOULD YOU DO? – Tate McRae
Met She’s All I Wanna Be heeft Tate McRae een dikke hit te pakken. Het was hét opwarmertje voor haar nieuwe album I Used To Think I Could Fly. Nu is het tijd voor weer een nieuwe teaser. Dat is What Would You Do? geworden. Een track waarop ze duidelijk is: ze vindt dat ze niet goed is behandeld door haar ex. “Wat zou je doen als ik je alle pijn teruggeef, die je mij hebt bezorgd?” vraagt ze zich hardop af. Bijna alle nummers op haar nieuwe album zullen gaan over break-ups en relaties uit het verleden en daar is Tate best zenuwachtig over. “Ik heb gewoon geen idee hoe mensen dat zullen ontvangen. Het is nu aan de luisteraars en dat is echt angstaanjagend, maar ook opwindend.”

ME MYSELF & I – 5 Seconds Of Summer
We hebben ze even moeten missen, maar dit jaar zijn de mannen van 5 Seconds Of Summer weer terug aan het hitfront. Complete Mess wordt grijs gedraaid op de radio en hun shows in Nederland waren uitverkocht. Me, Myself & I is de volgende track van het nog te verschijnen album 5SOS5, die Luke Hemmings, Michael Clifford, Calum Hood en Ashton Irwin loslaten op de wereld. Volgens zanger Luke kwam het nummer uit de koker van songwriter Jon Bellion. “Hij stuurde het door en we vonden het alle vier geweldig. We werkten eraan en het werd anders dan we in gedachten hadden. Het duurde lang, voordat Me, Myself & I was, zoals je ‘m nu zult horen. Ik weet het niet, we moesten er gewoon over twisten. Nu is het echt één van mijn favorieten op het album.”

Ook deze tracks moet je echt checken
Er is nog meer verschenen deze week. Andrew Rayel heeft met Sam Gray een track uitgebracht, die ongetwijfeld je festival-playlist op gaat vrolijken. Post Malone werkt op Cooped Up samen met Roddy Ricch, die je vooral nog kent van zijn hit Rockstar (met DaBaby). Orange Skyline maakte de NOS-soundtrack van de afgelopen Olympische Winterspelen en heeft nu met Modern Times opnieuw een heerlijke rocksong klaarstaan. Mark Ronson maakte een track met Lucky Daye. Die Amerikaanse zanger brak vorig jaar door met het nummer Over, dat tot 77 wist te komen in de Billboard Hot 100. Acteur, zanger en dj: Jasha Rudge is het allemaal. Geheimen is zijn nieuwste track.

WILD FEELINGS – Andrew Rayel featuring Sam Gray

COOPED UP – Post Malone with Roddy Ricch

MODERN TIMES – Orange Skyline

TOO MUCH – Mark Ronson feat. Lucky Daye

GEHEIMEN – Jasha Rudge

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.