New Releases: Jason Derulo schakelt Nederlanders in

- Releases

 Jason Derulo Releases Puri Jhorrmountain Mohombi MNEK Tinie Tempah Seeb Julie Bergan Ellie Goulding Lauv Boef Numidia Bizzey Yung Felix Josylvio
New Releases: Jason Derulo schakelt Nederlanders in

Iedere week check je hier de heetste en lekkerste nieuwe releases. Deze week komen onder andere Ellie Goulding, Jason Derulo en Boef met nieuwe tracks.

COŇO – Jason Derulo x Puri x Jhorrmountain
Huh? Coño was toch al een hit? Dat klopt. In 2017 kwam de track al tot de negentiende plek in de Top 40. Puri en Jhorrmountain, die in het echt Akshe Puri en Jhorano Plet heten, komen gewoon uit Nederland en moeten raar hebben opgekeken toen Jason Derulo ineens interesse toonde in hun Top 40-hit. Jason is de laatste tijd druk op TikTok en wist met Savage Love al een flinke hype te creëren. Niet zo gek dus dat hij nu met Coño komt, want als er één track om een aanstekelijk dansje schreeuwt, dan is het dat nummer wel. Het kan weleens de grote doorbraak van Puri en Jhorrmountain in het buitenland worden.

TAKE BACK YOUR LIFE – Duguneh & Mohombi feat. Sha
Ken je Mohombi nog? Hij scoorde in 2010 een dikke hit met Bumpy Ride. Take Back Your Life is misschien wel net zo zomers. De track is volgens de drie acts geschreven om blijdschap te verspreiden en om mensen wereldwijd aan het dansen te krijgen. Alle drie de artiesten zijn van Afrikaanse komaf. Duguneh heeft half Gambiaanse roots, Mohombi komt oorspronkelijk uit Congo en Sha komt uit Nigeria. Het is dus wel duidelijk waar de sound van de track vandaan komt.

HEAD & HEART – Joel Corry feat. MNEK
Voor wie de MTV-show Geordie Shore heeft gevolgd, is Joel Corry waarschijnlijk geen onbekende. Hij was namelijk tot 2013 te zien in de wat ordinaire realityserie. Maar de Londenaar heeft ook echte talenten. Hij is al jaren actief als dj en producer en brak vorig jaar door in de UK met zijn track Sorry, dat piekte op de zesde plek in de Official Chart. Dat was een cover van de Britse act Monstaboy, maar bij ons werd het in 2006 een hit voor The Partysquad, RMXCRW en Gio. Joel ging daarna vrolijk door met het scoren van een top 10-hit, want zijn Lonely kwam eerder dit jaar tot de vierde plek in zijn thuisland. Voor zijn nieuwste track, Head & Heart, schakelde hij MNEK in en die ken je dan weer van de Top 40-hit Never Forget You, waarmee de zanger met Zara Larsson in 2015 tot de achtste plek kwam.

WHOPPA – Tinie Tempah feat. Sofia Reyes & Farina
Nu het zomerseizoen in volle gang is, wil iedereen wel een zomerhitje meepikken. Zo ook Tinie Tempah, die in 2016 voor het laatst in de Top 40 stond met Girls Like (met Zara Larsson). Daarvoor schakelde hij wel Sofia Reyes en Farina in. De Mexicaanse Sofia is in Zuid-Amerika een ware superster, met onder andere drie MTV Awards en heel wat hits op haar naam. Ze werkte al samen met Jason Derulo en met Rita Ora. Farina is een Colombiaanse, die met haar reggaeton al een flinke schare fans heeft opgebouwd, waaronder Maluma. Whoppa zing (of roep) je zo mee en brengt je al snel in zomerse sferen.

DON’T YOU WANNA PLAY – Seeb x Julie Bergan
Julie Bergan en de mannen van Seeb zijn niet onbekend met elkaar. Eerder dit jaar brachten de twee Noorse acts al Kiss Somebody uit, dat niet verder kwam dan de Tipparade. Deze keer zijn de rollen omgedraaid en is de zangeres te gast bij de producers. Niet verwonderlijk, want Julie laat zich graag omringen door creatieve mensen. Eerder was ze ook al te horen op nummers van Alan Walker en R3hab. In een interview liet ze weten: “Over het algemeen denk ik dat het heel positief is om met andere artiesten samen te werken. Ik raak erg geïnspireerd en het is altijd leuk om om je geluiden samen te voegen en samen creatief te zijn!”

SLOW GRENADE – Ellie Goulding & Lauv
Een relatie die langzaamaan kapot gaat. Dat is waar Slow Grenade van Ellie Goulding en Lauv over gaat. Het nummer zal op het aankomende album van Ellie staan, dat bestaat uit twee gedeeltes. Slow Grenade zal op het EG.O-deel van Brightest Blue komen, zo schreef Ellie onlangs op Twitter. Lauv zal niet de enige artiest zijn die daarop naast Ellie te horen zal zijn. Eerder bracht de zangeres al Worry About Me (met Blackbear) uit en ook Swae Lee, Diplo en Juice WRLD hebben nummers met de Britse opgenomen.

TOUT EST BON – Boef ft. Numidia
Als Boef een track uitbrengt, kun je er donder op zeggen dat-ie veel gestreamd zal worden. Dat bleek eerder ook al bij Treinstation en Nooit Thuis. Op Tout Est Bon krijgt de rapper hulp van Numidia El Morabet, oftewel Numidia. Zij stond in 2015 in de finale van The Voice Kids en bleef zich daarna ontwikkelen. Ali B tekende haar in 2018 bij zijn eigen label en inmiddels heeft ze al twee keer in de Tipparade gestaan: met Dana (met haar mentor Ali B, R3hab en Cheb Rayan) en met Meli Meli (met Ali B en Ronnie Flex). Drie keer is scheepsrecht, dus wie weet, lukt het nu wel om de Top 40 te bereiken. Tout Est Bon heeft een aanstekelijke beat en een catchy refrein en is op en top zomers.

BECKY – Bizzey, Yung Felix, Josylvio & Tellem
Herken je de beat van Becky? Geen wonder, want Bizzey, Yung Felix, Josylvio en Tellem maken dankbaar gebruik van Show Me Love van Robin S. Die track bereikte in 1993 de dertiende plek in de Top 40 en een remix van dat nummer wist in 2008 op nummer 1 te komen in de Lijst der Lijsten. Voordat je Becky gaat beluisteren, moet je wel voorbereid zijn op dubbelzinnige en schuine teksten. Maar dat is voor een zomerhit uiteraard geen probleem.

Wil je meer nieuwe releases checken? Ga dan naar onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.

Foto: YouTube