New Releases: grote namen droppen nieuwe tracks

- Releases

 Adele Stromae Justin Bieber Suzan & Freek Tabitha Ronnie Flex Glen Faria Tiësto Lucas & Steve Kygo X Ambassadors Maan Gavin James Coldplay Selena Gomez
New Releases: grote namen droppen nieuwe tracks

Iedere week stellen we de heetste en lekkerste nieuwe releases aan je voor. Het is deze week de week van Adele, maar ook Stromae, Justin Bieber en Suzan & Freek hebben nieuwe muziek gedropt.

EASY ON ME – Adele
Als fan van Adele heb je wat moeten doorstaan. Al jaren gingen er geruchten dat de zangeres met nieuwe muziek bezig was. Het najaar van 2020 werd het voorjaar van 2021 en uiteindelijk het najaar van dit jaar. Easy On Me geeft je in ieder geval alles wat je verwacht van een track van de zangeres. Het is een ballad waarop de stem van de zangeres en een simpele piano hun werk doen. Ze schreef het nummer gedurende een lastige periode, waarbij ze veel steun had van haar beste vriend. Gezien de buzz rondom het nummer en de views op YouTube zou de zangeres zomaar op weg kunnen zijn naar haar vijfde nummer 1-hit in de Top 40, na Rolling In The Deep, Set Fire To The Rain, Skyfall en Hello.

SANTÉ – Stromae
Proost of: gezondheid. Dat is wat santé vaak betekent. Voor Stromae zal de release van Santé voelen als een opluchting. De Belgische zanger stond in 2015 voor het laatst in de Tipparade met de track Quand c’est, afkomstig van zijn zeer succesvolle album Racine Carrée. Daarop stonden ook de top 10-hits Papaoutai en Formidable en de hits Tous les mêmes en Ta fête. Natuurlijk leerden we Paul van Haver al in 2010 kennen via de nummer 1-hit Alors On Danse. Santé is nog maar het begin van een nieuw Stromae-tijdperk: de zanger heeft grootse plannen. Afgelopen week kondigde hij in eigen land al wat shows aan.

GHOST – Justin Bieber
Huh? Maar Ghost stond toch al op Justice, het album dat eerder dit jaar al verscheen? Dat klopt. De track is nu alsnog uitgebracht als single, in de week dat de documentaire Justin Bieber: Our World voor het eerst te zien was op Amazon Prime. Die docu volgt de wereldster op weg naar het grote New Years Eve-concert, dat hij aan het begin van dit jaar gaf. Het concert was wereldwijd te volgen via een livestream, in samenwerking met een telecomgigant. Voor de clip van Ghost werden kosten noch moeite gespaard: actrice Diane Keaton speelt de oma van The Biebs, die sinds het overlijden van haar man wat eenzaam is en geniet van de tijd met haar kleinzoon.

DROMEN IN KLEUR – Suzan & Freek
Dromen In Kleur, de nieuwe single van Suzan & Freek, ging afgelopen donderdag in première tijdens de Q-middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic. Het duo gaf aan dat de basis van Dromen In Kleur al een aantal jaar op de plank lag. Het begon ooit met een schrijfsessie met componist John Ewbank, waarna de track maar niet werd afgemaakt. Ongeveer twee maanden geleden besloten Suzan & Freek om het stof van de track af te blazen en er een volwaardig nummer van te maken. Dat deden ze met onder anderen vaste schrijfpartner en producer Arno Krabman en Leon Palmen. Het resultaat is een mooi voorproefje op het nieuwe album van het stel.

OVERBODIG – Tabitha feat. Ronnie Flex en Glen Faria
We hebben Tabitha even moeten missen. De zangeres genoot het afgelopen jaar vooral van het moederschap. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: ze werkte ondertussen ook aan wat nieuwe muziek. Daar horen we nu al wat resultaat van. Overbodig is een verrassende samenwerking met Ronnie Flex en Glen Faria, die je vooral kent als de man achter Duurt Te Lang en Zij Weet Het. De track heeft sound die we in Nederland niet vaak horen, met een overduidelijk reggae-sausje. Het kan de vijfde Top 40-hit worden voor Tabitha. Één keer stond ze al eens op 1 (met Hij Is Van Mij, met Kris Kross Amsterdam, Maan en Bizzey).

Ook deze tracks moet je checken
Er is nog veel meer uitgekomen deze week. Tiësto en Lucas & Steve werken samen op Oohla Oohla. Kygo zocht het in een andere hoek: hij strikte X Ambassadors, de band die je kent van ex-Alarmschijf Renegades, voor Undeniable. De opvolger van een wat minder oude Alarmschijf, Niks Is Heilig van Maan, heet Niemand. Hierop laat Maan opnieuw horen dat ze duidelijk haar grenzen aangeeft: niemand zegt wat ze moet doen. Gavin James is terug met Greatest Hits. Dat is geen album, maar de titel van zijn nieuwste single. Het nieuwe album van Coldplay is uit en daarop valt de samenwerking met Selena Gomez op. Let Somebody Go is een ballad in de Coldplay-traditie: ingetogen, maar ook groots. Tot slot doopt Helene Fischer Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle om tot Null Auf 100. Het nummer is geproduceerd door niemand minder dan Topic.

OOHLA OOHLA – Tiësto | Lucas & Steve

UNDENIABLE – Kygo feat. X Ambassadors

NIEMAND – Maan

GREATEST HITS – Gavin James

LET SOMEBODY GO – Coldplay & Selena Gomez

NULL AUF 100 – Helene Fischer

Wil je meer nieuwe releases? Je checkt hier de releaselijst en in onze playlist op Spotify kun je er nog veel meer beluisteren!