New Releases: DI-RECT brengt bijzondere versie van Naked uit

- Releases

 Di-Rect Regard Troye Sivan Tate McRae Dotan Kygo James Gillespie Iann Dior Tungevaag Spanker Idaly Kevin Murda Hef Frenna Dinand Woesthoff Bebe Rexha Equalz Broederliefde
New Releases: DI-RECT brengt bijzondere versie van Naked uit

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week kun je je speakers aflikken tijdens het checken van nieuwe nummers van Regard, Troye Sivan en Tate McRae, Dotan, Kygo en James Gillespie en DI-RECT.

NAKED – ORCHESTRAL VERSION – DI-RECT
De track Naked ken je misschien al van het succesvolle DI-RECT-album Wild Hearts. Speciaal voor hun livestreamconcert in het AFAS Circustheater in Scheveningen heeft de Haagse band nu een nieuwe versie van de track opgenomen, samen met het Residentie Orkest uit hun thuisstad. Spelen met zo’n orkest stond volgens de groep van zanger Marcel Veenendaal al jaren op hun bucketlist. Ook het orkest zag wel brood in een samenwerking. Naked is een gevoelig nummer dat gaat gaat over het verlangen om geaccepteerd te willen worden zoals je bent.

YOU – Regard x Troye Sivan x Tate McRae
Het is een samenwerking die je misschien niet zo snel ziet aankomen: die van dj en producer Regard, zanger Troye Sivan en zangeres Tate McRae. Hun stijlen liggen ver uit elkaar, maar toch komen ze samen op You. Afgelopen week plaatste Troye een teaser van het nummer op TikTok en al meteen ging dat stukje viral op de populaire videoapp. Op Instagram zorgde de Australische zanger, populair in de LHBTQ+-community, er op een andere manier voor dat de track onder de aandacht kwam. Hij plaatste verleidelijke foto’s, waarop duidelijk te zien is dat hij een string draagt. Het mag duidelijk zijn: Troye houdt niet van hokjes.

MERCY – Dotan
Dotan is lekker bezig. De afgelopen maanden ontving hij gouden platen in Polen en in Italië en stond hij met There Will Be A Way voor het eerst sinds 2019 weer eens in de Nederlandse Top 40. Met Mercy heeft de zanger alweer een nieuwe track klaarstaan en dat is meteen ook de voorloper van zijn nieuwe album, waar volgens Dotan ook al een titel voor is bedacht. Wanneer het moet verschijnen, is nog overigens nog niet bekend. Maar gezien de hints op zijn social media moet dat niet lang meer gaan duren. Mocht Mercy de Top 40 halen, dan wordt het zijn negende Top 40-hit in Nederland. Exact 10 jaar geleden scoorde Dotan zijn eerste hit in de Lijst der Lijsten: This Town kwam toen in 4 weken Top 40 niet verder dan nummer 29.

GONE ARE THE DAYS – Kygo w/ James Gillespie
Volgens Kygo is Gone Are The Days niet alleen een nieuwe single, maar ook het startschot voor een nieuw tijdperk. Het afgelopen jaar zagen we de Noorse dj en producer geregeld terug in de Top 40: hij scoorde met Forever Yours (Tribute, met Sandro Cavazza), Lose Somebody (met OneRepublic) en natuurlijk met Whats Love Got To Do With It (met Tina Turner. Ook bracht hij zijn album Golden Hour uit, vol samenwerkingen met andere acts. Gone Are The Days maakte de Noor samen met de Schotse singer-songwriter James Gillespie. Hij wordt vooral geïnspireerd door rauwe soul en blues en stond in ons land al voor een afgeladen Paradiso. Zijn stemgeluid heeft wat weg van dat van Rag‘n’Bone Man.

SHOTS IN THE DARK – Iann Dior, Trippie Red
Vorig jaar leerden we Iann Dior kennen via zijn samenwerking met 24kGoldn, Mood. Dat nummer stond 21 weken in de Nederlandse Top 40 en bereikte de derde plaats. Ook in de rest van de wereld stond de track hoog in de charts. Sindsdien leeft de 22-jarige Amerikaan in een rollercoaster, die hem ook collabs opleverde met andere acts. Zo was hij eerder dit jaar te horen op Higher van Clean Bandit, waarmee de Top 40 helaas niet werd gehaald. Shots In The Dark is een eigen track, die Iann maakte met Trippie Red. Die heeft vooral in de Verenigde Staten al wat hits op zijn naam staan, zoals Fuck Love (met XXXTentacion) en Tell Me U Luv Me (met Juice Wrld).

Ook deze tracks moet je checken
Tungevaag scoort nu met Sick Individuals en Marf de pannen van het dak met Miss You, maar de Noorse dj en producer kijkt alweer wat verder. Naar de zomer om precies te zijn, zo blijkt wel uit de titel Young Summer. De track heeft dan ook een zomerse vibe, die je doet verlangen naar wat hogere temperaturen dan afgelopen week. Als producer van de grootste hiphopacts uit ons land heb je natuurlijk een aardige contactenlijst in je telefoon staan. Spanker schakelde voor Eigenaar dan ook niet de minste rappers in: Idaly, Murda, Kevin, Hef en Frenna staan solo prima hun mannetje, maar bij elkaar vormen ze een indrukwekkend collectief. Dinand Woesthoff kennen we natuurlijk nog als zanger van Kane, maar vorig jaar hoorden we na jaren weer wat solowerk van hem. Door de coronacrisis werd zijn album uitgesteld, maar dat zal nu komende maand verschijnen. The Highest Of All is het diepgaande voorproefje dat we krijgen. Bebe Rexha is net met Sacrifice uit de Top 40 verdwenen en brengt nu al een opvolger uit: Sabotage. Tot slot werken Equalz en Broederliefde samen op het catchy Stille Chaos.

YOUNG SUMMER – Tungevaag

EIGENAAR – Spanker x Idaly x Murda x Kevin x Hef x Frenna

THE HIGHEST OF ALL – Dinand

SABOTAGE – Bebe Rexha

STILLE CHAOS – Equalz & Broederliefde

Wil je meer nieuwe releases checken? Bekijk dan hier de releaselijst of beluister onze playlist op Spotify.