New Releases: Danny Vera en Shawn Mendes maken indruk

- Releases

 Shawn Mendes Danny Vera Dua Lipa DaBaby Gavin James Blackpink Cardi B Duncan Laurence Edwin Evers Bryson Tiller Drake Gio Goldkimono
New Releases: Danny Vera en Shawn Mendes maken indruk

Zoals iedere week check je hier de heetste en lekkerste nieuwe releases. Deze week staan er tracks voor je klaar van onder anderen Shawn Mendes, Danny Vera, Dua Lipa, BLACKPINK en Duncan Laurence.

WONDER – Shawn Mendes
Daar is hij eindelijk weer. We hebben Shawn Mendes even moeten missen na het geweldige jaar dat hij in 2019 had. Hij scoorde grote hits met onder andere If I Can’t Have You en Señorita en toerde de wereld over. De Canadese zanger had dus wel een rustmomentje verdiend. Maar toen kwam corona en veranderde alles radicaal. Ook voor Shawn. Hij trok zich terug in de studio en schreef en schreef. Daar kwam uiteindelijk het album Wonder uit, dat je vanaf 4 december zal kunnen beluisteren. De eerste single van Wonder heeft dezelfde naam en werkt toe naar een hoogtepunt.

THE WEIGHT – Danny Vera
We kennen Danny Vera natuurlijk vooral van Roller Coaster, de akoestische track die vorig jaar uitgroeide tot een klassieker. Dit jaar maakte Danny tijdens de intelligente lockdown nog meer van die ingetogen nummers, gewoon bij hem thuis. Dan is The Weight even andere koek. Voortstuwend op een beat giet de zanger uit Zeeland de ene na de andere mooie zin over je heen. Uptempo dus. Daarmee laat de track weer een nieuwe kant van Danny horen en dat smaakt wel heel erg naar meer.

LEVITATING – Dua Lipa feat. Da Baby
Future Nostalgia, het album dat Dua Lipa eerder dit jaar uitbracht, was een dikke hit. De singles, Don’t Start Now, Physical, Break My Heart en Hallucinate, scoorden als een malle in de hitlijsten en de typische 80’s-sound werd veelgeprezen in recensies. Toch vond Dua Lipa dat haar nummers ook anders konden klinken. En dus was daar Club Future Nostalgia. Een remixalbum, dat vooral de aandacht trok dankzij de samenwerking met Madonna en Missy Elliott op Levitating. Die versie werd niet echt een hit, mede door het succes van Hallucinate. En daarom is er nu een versie met DaBaby, die je natuurlijk kent van zijn wereldhit Rockstar. Het is een nummer waar het plezier van afspat.

I MISS YOU (PADDY’S SONG) – Gavin James
De blaadjes vallen weer van de bomen en dat betekent ook dat de stemmige ballads weer uit de kast worden getrokken. Wat dat betreft, kan de releases van Gavin James’ nieuwe EP Boxes niet op een beter tijdstip worden uitgebracht. De Ierse zanger, die eigenlijk Gavin Wigglesworth heet, scoorde eerder hits met onder andere The Book Of Love, Nervous en Glow. I Miss You is een eerbetoon aan Gavin’s oom Paddy, die eerder dit jaar overleed aan het coronavirus. Hij had een bijzondere band met zijn oom, zo vertelde hij aan een Ierse omroep. “Hij was 90 en was mijn optreden in het Olympia komen kijken. Op de een of andere manier hadden ze hem een plek hoog bovenin gegeven, dus hij moest ondanks zijn leeftijd flink wat trappen op. Hij was geweldig.”

BET YOU WANNA – BLACKPINK feat. Cardi B
Wat BTS kan, kunnen wij ook. Dat moet BLACKPINK nu wel denken, nu de boyband wereldwijd de hitlijsten bestormt met Dynamite. Natuurlijk hebben Jisoo, Jennie, Rosé en Lisa ook al wat successen gehad. Denk bijvoorbeeld alleen al aan Sour Candy, hun samenwerking met Lady Gaga. De dames hebben al in heel wat charts gestaan, maar er zijn ook landen die nog veroverd moeten worden. Nederland is er daar één van. Op Bet You Wanna horen we ook Cardi B. Het is een stoere uptempo track die op heel veel playlists van radiostations niet zou misstaan.

LAST NIGHT – Duncan Laurence
In november komt Small Town Boy uit, het debuutalbum van Duncan Laurence. Voor dit album, dat hij grotendeels zelf geproduceerd heeft, reisde Duncan onder andere naar Los Angeles (waar hij ook de liefde vond) en de UK en werkte hij op verschillende nummers samen met songwriters en producers Brett “Leland” McLaughlin (Troye Sivan, Selena Gomez) en Bram Inscore (Icona Pop, Mayer Hawthorne). Eerder dit jaar verscheen al de EP Worlds On Fire, met daarop zijn hits Arcade, Love Don’t Hate It en Someone Else. Om zijn fans een beetje warm te maken, is de eerste single van Small Town Boy nu verschenen. Last Night klinkt wat donkerder dan zijn vorige tracks. Laat je niet afschrikken door het ingetogen begin, want het nummer wordt toegankelijker naarmate de track vordert.

Ook deze tracks moet je echt checken!
Edwin Evers komt met een eigen, Nederlandstalig album en daar kun je nu al de eerste track van checken. Het Gevoel blijft snel hangen en roept al snel een herkenbaar gevoel op. Bryson Tiller ken je nog van zijn bijdrage op Wild Thoughts van DJ Khaled, waarop je ook Rihanna hoorde. Hij heeft een collab uitgebracht met Drake en die track neigt een beetje naar ouderwetse R&B. Met Als Je Huilt had Gio op verschillende radiostations aardig wat airplay. En Dat Weet Je laat opnieuw horen wat voor een warme stem hij heeft en dat hij één van de laatste overgebleven R&B-zangers is die Nederland ooit genoeg had. Check ook de nummers van Dagny en Goldkimono. Die laatste ken je van zijn oorwurm To Tomorrow, dat de hele zomer niet van de radio was te slaan. Dagny is vooral in Scandinavië flink succesvol en het zal weinig verbazen als zij ook in de rest van Europa voeten aan de grond krijgt.

HET GEVOEL – Edwin Evers

OUTTA TIME – Bryson Tiller feat. Drake

EN DAT WEET JE – Gio

MOMENT – Dagny

ELECTRIC SWING – Goldkimono

Wil je meer nieuwe releases? Bekijk dan de releaselijst of check onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube