New Releases: Armin van Buuren dropt rammer met Brennan Heart

- Releases

 Alok Sheppard Dinand Woesthoff Armin Van Buuren Joe Buck Alicia Keys Raye Regard Wulf Brennan Heart
Armin en Dinand

Zoals iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week check je nieuwe nummers van onder anderen Dinand Woesthoff, Armin van Buuren, Regard en Joe Buck.

ALL ON ME – Armin van Buuren & Brennan Heart feat. Andreas Moe

De afgelopen maand bracht Armin van Buuren al verschillende tracks uit voor zijn nieuwe A State Of Trance-album, maar een echte radiobeuker zat daar nog niet tussen. Met All On Me is die er nu dus wel. De track heeft wat weg van High On Life van Martin Garrix en Bonn, maar blijkt al snel toch genoeg eigen kracht te bezitten. Het levert precies de energie op, die we in deze tijd kunnen gebruiken. Al doet het je wel verlangen naar de festivals die dit jaar niet doorgaan… Brennan Heart kennen we als hardstyle-dj en Andreas Moe ken je ongemerkt ook al. Hij zong Fade Into Darkness van Avicii in, dat in 2011 tot 27 in de Top 40 kwam.

WHATEVER COMES FOR ME – Dinand

Eind 2014 besloten gitarist Dennis van Leeuwen en zanger Dinand Woesthoff te kappen met Kane. Daarna werd het op muzikaal gebied stil rondom de zanger. Hij richtte zich onder andere op Woezel & Pip, de nalatenschap van Guusje Nederhorst, en was flink actief voor de stichting Het Vergeten Kind. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus werkte Dinand de laatste jaren aan een soloproject. Whatever Comes For Me werd opgenomen onder de stralende zon van Ibiza. Eigenlijk zou de track eerder dit jaar uitkomen, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Nu is het volgens de zanger het juiste moment om uit de startblokken te schieten.

SECRETS – Regard & Raye

Met Ride It had Regard een enorme hit te pakken en zie daar dan maar eens overheen te komen. De 26-jarige, Kosovaarse dj en producer doet in ieder geval flink zijn best. Voor de zang op Secrets schakelde hij Raye in en zij is inmiddels geen onbekende meer in de Nederlandse Top 40. Zo was ze te horen op You Don't Know Me - Na Na Ay! van Jax Jones, op By Your Side van Jonas Blue en op Stay (Don’t Go Away) van David Guetta.

TIMES LIKE THESE (BBC RADIO 1 STAY HOME LIVE LOUNGE) – Live Lounge Allstars

Het coronavirus zorgt ook voor een hoop initiatieven in de muziekwereld. BBC Radio 1, veruit het populairste radiostation in de UK, besloot om heel wat grote artiesten bij elkaar te brengen voor een benefietsingle. Er werd gekozen voor Times Like These, een track van Foo Fighters, die in de Britse Official Chart niet verder kwam dan de dertiende plek. Niet alleen doen Engelse artiesten als Dua Lipa, Ellie Goulding en Rita Ora mee, maar je hoort ook 5 Seconds Of Summer, Hailee Steinfeld, Sean Paul en Zara Larsson. De verwachting is dat het nummer volgende week op 1 binnen zal komen in de hitlijst van de UK.

COME BACK – Sheppard

Na Geronimo in 2014 leek Sheppard een eendagsvlieg te worden, maar dat is inmiddels al heel lang verleden tijd. De Australische familieband – bestaande uit onder anderen Amy, George en Emma Sheppard – wist met Coming Home en Die Young hits te scoren die niet van de radio waren te slaan. Dat die laatste track een flinke hit werd, was een opsteker nadat Sheppard derde werd bij het Australische nationale songfestival vorig jaar. Het had dus niet veel gescheeld of Duncan Laurence had het tegen hen moeten opnemen…

LONELY DOOR – Wulf

Wulf weet goed hoe hij hitgevoelige nummers moet schrijven. Zijn teller staat inmiddels op 7 Top 40-hits en zijn laatste scoorde hij vorig jaar, toen Scared Of Love (met Miss Montreal) niet verder kwam dan nummer 31. De zanger heeft de afgelopen jaren een eigen sound weten te creëren en die hoor je ook meteen op Lonely Door terug. Het nummer gaat over een geliefde die steeds weer voor de deur blijft staan, terwijl de ander het constant blijft verpesten.

GOOD JOB – Alicia Keys

Daar was ze ineens weer. In 2012 was Girl On Fire de laatste Top 40-hit van Alicia Keys en even leek het erop dat het ook haar laatste zou blijven. Maar dit jaar bewees Alicia dat ze nog altijd weet hoe ze hits moet scoren, al was Underdog natuurlijk geschreven door de vakkundige hand van Ed Sheeran. Op Good Job krijgt haar bijzonder stem alle ruimte om boven zichzelf uit te stijgen, onder de tonen van een simpele piano. Good Job is hoopvol en een steun in de rug van onder andere de medewerkers in de zorg.

OWN THE MORNING – Joe Buck

Doorbreken met een track uit een commercial. Joe Buck, die in het dagelijks leven Sjoerd de Buck heet, deed dit het afgelopen jaar. Zijn The Way You Take Time werd gebruikt in een reclame voor een bekende supermarkt en groeide uit tot een Top 40-hit. Sindsdien gaat het Joe voor de wind, al kwamen zijn volgende singles, You Don’t See Mee en White Roses, niet verder dan de Tipparade. Own The Morning gaat over het missen van iemand, maar de zon helpt de hoofdpersoon door de dag heen.

HEAR ME TONIGHT – Alok & THRDL!FE

Het begint een trend te worden: nummers in de recyclebak gooien. Hear Me Tonight zou je bekend in de oren kunnen klinken. Het origineel van Hear Me Tonight is (Lady) Hear Me Tonight van Modjo en die track kwam in 2000 tot de derde plaats in de Top 40. Alok en de Britse producer THRDL!Fe (Jake Tench) gooiden het nummer in een 2020-sausje en dat lijkt te werken. De zinnen blijven snel in je hoofd hangen.

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify of  bekijk de releaselijst.

Foto: Instagram