Artiestafbeelding Foo Fighters

Foo Fighters

Land Verenigde Staten

Officiële websitehttps://www.foofighters.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  11 weken in Top 40
  •  102 punten
  •  #4068 aller tijden
  •  4 Top 40-hits

Biografie

Foo Fighters wordt in 1995 opgericht door Dave Grohl die eerder als drummer speelde bij Nirvana. Grohl ontleende de naam aan een gelijknamig album met nummers uit de Nirvana-periode. Die naam bleef aan de band kleven en achteraf oordeelde hij dat het de slechtst verzonnen naam ooit was. Het werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt om onbekende vliegende voorwerpen te bestempelen. This Is A Call is in de zomer van 1995 een eerste bescheiden hit.


Grohl vond in Nate Mendel (drums), Pat Smear (gitaar) en William Goldsmith (drums) de eerste samenstelling van de band. In 1997 verschijnt het tweede Foo Fighters-album The Colour And The Shape. Goldsmith bleek geen goede drummer en Taylor Hawkins werd zijn vervanger.

In 1999 keert de band terug in de Top 40 met Learn To Fly  voordat Wheels in 2009 de grootste hit wordt.

In 2021 moet met Medicine At Midnight een tiende studioalbum verschijnen. Vooruitlopend op dat album verschijnt op 7 november de eerste single, Shame Shame. Halverwege 2021 komt er een re-version uit van het nummer Making A Fire. Niemand minder dan Mark Ronson heeft zich met deze versie bemoeid. Leuk detail is dat de achtergrondzang wordt verzorgd door een kwartet met daarin Violet Grohl, de oudste dochter van Dave.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter

Facebook