New Releases: Ariana Grande start nieuw tijdperk

- Releases

 Ariana Grande Kris Kross Amsterdam Bilal Wahib Emma Heesters Major Lazer Alessia Cara Sam Feldt Stevie Appleton Marshmello Imanbek Usher Zedd Griff Chris Stapleton F1rstman Numidia Fedde Le Grand Ally Brooke
New Releases: Ariana Grande start nieuw tijdperk

Iedere week check je hier de heetste en lekkerste nieuwe releases. Deze week brachten onder anderen Ariana Grande, Kris Kross Amsterdam, Bilal Wahib en Emma Heesters en Major Lazer en Alessia Cara nieuwe muziek uit.

POSITIONS – Ariana Grande
Wat Justin Bieber en Ariana Grande met elkaar gemeen hebben deze maanden? Ze zijn allebei naar eigen zeggen aan een nieuw tijdperk begonnen. Net als Justin bracht Ariana Grande de afgelopen maanden vooral in de studio door om een compleet nieuw album op te nemen. Het is nog niet duidelijk wanneer dat zal verschijnen, maar Amerikaanse media melden dat dit niet lang op zich laat wachten. Positions is het eerste voorproefje: een zwoele track, waarin je direct de sound van Ariana herkent.

DONDERDAG – Kris Kross Amsterdam & Bilal Wahib & Emma Heesters
Hij is één van de heetste artiesten en acteurs van dit moment. Bilal Wahib brak afgelopen zomer door met Tigers, maar natuurlijk kende je hem al van onder andere Mocro Maffia, De Libi en de bijbehorende soundtrack Vliegen. Kris Kross Amsterdam wist hem te strikken voor Donderdag. Ook Emma Heesters werkt weer samen met het Amsterdamse trio, nadat ze eerder dit jaar al op hun hit Loop Niet Weg te horen was. Donderdag is samengesteld uit verschillende stijlen, maar het vleugje R&B proefje toch het sterkst.

HELL AND HIGH WATER – Major Lazer feat. Alessia Cara
Music Is The Weapon. Dat is de titel van het nieuwe album van Major Lazer. De afgelopen weken konden we al kennismaken met verschillende tracks van dat album, waaronder QueLoQue (met Paloma Mami, dat vorige week uitkwam. Deze week ligt de focus op Hell And High Water en daarop horen we de stem van Alessia Cara, die we weer kennen van Top 40-hits als Scars To Your Beautiful en Stay (met Zedd). Er zit een Nederlands tintje aan het nummer: Bas van Daalen en Jasper Helderman schreven mee aan het nummer en waren onderdeel van het productieteam. Je kent ze beter onder de namen Will Grands en Alvaro.

PARADISE – Stevie Appleton with Sam Feldt
In december 1989 kwam Another Day In Paradise van Phil Collins tot de tweede plek. Daarna hoorden we de track in verschillende versie voorbijkomen, waarvan die van Brandy en Ray J nog het bekendst is. Zij goten er een R&B-sausje over en kwamen in 2001 tot de vierde plaats in de Top 40. Stevie Appleton en Sam Feldt hebben het nummer nu een echt flinke make-over gegeven. Stevie is een Britse singer-songwriter die eerder al met Tiësto samenwerkte op zijn nummer Blue. De gevoelige, zachte stem van de zanger, in combinatie met de beats van Sam is een combinatie die een beetje doet denken aan Reality van Lost Frequencies en Janieck Devy. De melodie van Phil is overigens grotendeels intact gelaten.

TOO MUCH – Marshmello & Imanbek ft. Usher
Met Be Kind (met Halsey) scoorde Marshmello dit jaar al de Alarmschijf en momenteel staat hij met OK Not To Be OK (met Demi Lovato) op nummer 1 in de Tipparade en op de playlist van heel wat radiostations. De gemaskerde dj en producer is alweer een stap verder, met een gloednieuwe track. Daarop werkt hij samen met Imanbek, die we kennen van zijn nummer 1-hit Roses (remix van SAINt JHN’s nummer). Too Much weet pop en EDM weer perfect te combineren en dat is mede te danken aan de herkenbare stem van Usher. Ook aan Too Much werkte een Nederlander mee: Diederik van Elsas. Hij werkte eerder ook mee aan onder andere Back To You van Selena Gomez.

Ook deze nummers moet je echt checken!
Eerder deze week sprak Adele al uit fan te zijn van de muziek van H.E.R. De Amerikaanse zangeres brengt deze week haar track Damage uit en die is mede geschreven door Ant Clemons. Deze 29-jarige Amerikaan schreef eerder al nummers voor onder anderen Beyoncé, Camila Cabello en Kanye West. Zedd werkt samen met de talentvolle Britse zangeres Griff en Chris Stapleton heeft na Cold weer een nieuwe track uit. Op Arkansas bezingt hij een roadtrip die hij vorig jaar ondernam en die hem van Oklahoma City naar zijn huis in Nashville voerde. Numidia is na Tout Est Bon van Boef nog populairder geworden en deze keer is ze te horen op Jij Bent Mijn Baby van F1rstman. Fedde Le Grand werkt tenslotte samen met Ally Brooke, die vorige week nog een nummer met Afrojack uitbracht.

DAMAGE – H.E.R.

INSIDE OUT – Zedd & Griff

ARKANSAS – Chris Stapleton

JIJ BENT MIJN BABY – F1rstman x Numidia

GATEKEEPER – Fedde Le Grand – Ally Brooke

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify of bekijk onze releaselijst!

Foto: YouTube