Artiestafbeelding Chris Stapleton

Chris Stapleton

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 15-04-1978 (44 jaar)

Officiële websitehttp://www.chrisstapleton.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  19 weken in Top 40
  •  452 punten
  •  #1689 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Chris Stapleton is geboren en getogen in Kentucky. Het blijkt al snel dat hij de country en bluegrass door zijn aderen heeft stromen en dan moet je natuurlijk naar Nashville. Daar werkt hij voor verschillende artiesten en wordt hij de ladzanger van de groep The SteelDrivers. In 2015 verschijnt zijn eerste eigen album, Traveller, dat een dusdanig breed publiek weet aan te spreken dat het op de eerste plaats van de Billboard-albumlijst weet te komen. Het album krijgt in 2016 een Grammy als beste Country Album. In 2017 verschijnt zijn album From A Room in twee delen.


Voor onder meer Luke Bryan, Kenny Chesney en Darius Rucker schrijft hij hits die de eerste plaats van de countrylijst weten te bereiken. Ook maakt hij nummers voor Dierks Bentley, Tim McGraw en Adele.

In 2018 maakt hij, samen met Justin Timberlake, de single Say Something dat door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Alarmschijf. Ook is hij te horen op Blow, een track met Bruno Mars op het No. 6 Collaborations Project van Ed Sheeran. 
 
Op 13 november 2020 verschijnt het album Starting Over. Vooruitlopend op die release wordt Cold als single uitgebracht., 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter