Fresh: Mabel komt met catchy opvolger van Don't Call Me Up

- Releases

 Mabel Kav Verhouzer Sjaak Jebroer Avicii Krezip Jonas Brothers Machine Gun Kelly Travis Barker Lost Frequencies Aloe Blacc Keane
Mabel

Ook deze week verschenen er weer een hoop potentiele hits. Wij zetten de lekkerste en heetste nieuwe releases voor je op een rij. Met nieuwe muziek van onder anderen Mabel, Kav Verhouzer en Avicii!

MAD LOVE – Mabel

Met Don’t Call Me Up wist Mabel in de Top 40 net niet op nummer 1 te komen. Telkens was de concurrentie te sterk en ook in landen als Ierland, België, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk wist de track net niet naar de bovenste plek van de hitlijsten te stijgen. Toch heeft Mabel McVey, zoals ze volledig heet, zich flink op de kaart gezet. Mad Love is zo mogelijk net zo catchy als zijn voorganger. Opnieuw werkte Steve Mac, bekend van enorme hits als What About Us van P!nk en Happier van Marshmello en Bastille, mee.

TURBO – Kav Verhouzer + Sjaak + Jebroer

Als zelfs de Toppers je track brengen in een bomvolle Johan Cruijff Arena, dan weet je dat je een hit hebt gescoord die nog wel even blijft hangen. Kav Verhouzer kwam vorig jaar met Stap Voor Stap tot de elfde plek in de Top 40 en de track was niet van de radio en bij feestjes weg te slaan. Turbo is opnieuw een gemene rammer, die je na een paar luisterbeurten al meezingt. Daarmee doen de dj en producer, Sjaak en Jebroer meteen een gooi naar dé zomerhit van dit jaar.

HEAVEN – Avicii

TIM van Avicii is eindelijk uit! Maandenlang keken zijn fans uit naar het postume album van de Zweedse legende. Met SOS, dat een nummer 1-hit werd, kregen zij natuurlijk al een lekker voorproefje. De volgende single is Heaven en die lag al een tijdje op de plank. De track mety Coldplay-zanger Chris Martin is in een nieuw jasje gestoken en laat het vakmanschap van de overleden dj en producer horen. Je hoeft geen kenner te zijn, om te zeggen dat dit een dikke hit wordt.

HOW WOULD YOU FEEL – Krezip

Met Lost Without You liet Krezip weer van zich horen. Met een optreden op Pinkpop en concerten in de Ziggo Dome is de band weer hotter dan hot. Deze week kregen we een nieuwe verrassing: een gloednieuwe track! Het nummer gaat over een relatie die kortgeleden is beëindigd. Is er nog een kans dat de ander je terug wil? Dat klinkt wat zwaar, maar How Would You Feel klinkt verre van droevig.

ONLY HUMAN – Jonas Brothers

Volgend jaar staan de Jonas Brothers in de Ziggo Dome en deze week verscheen hun nieuwe album Happiness Begins. Daarop staat natuurlijk hun grote hit Sucker, maar je vindt er nog veel meer nummers op die zo de charts kunnen gaan bestormen. Voor Only Human lijken Joe, Nick en Kevin goed geluisterd te hebben naar La Tortura van Shakira en dus klinkt de track heerlijk zomers.

I THINK I’M OKAY – Machine Gun Kelly x YUNGBLUD x Travis Barker

Op 11 Minutes werkten YUNGBLUD en Travis Barker al samen, maar toen hoorde je Halsey daar nog bij. Op I Think I’m Okay neemt YUNGBLUD de zang zelf voor zijn rekening en zorgt Machine Gun Kelly voor de rapgedeeltes. Het levert een bijzondere track op, waar je misschien best even aan moet wennen. Het doet in de verte denken aan werk van Travis’ band Blink-182.

TOO FAR GONE – Lost Kings feat. Anna Clendening

Voor Too Far Gone werkte het producersduo Lost Kings, dat bestaat uit de Amerikanen Robert Abisi en Nick Shanholtz, samen met Anna Clendening. Deze 26-jarige zangeres werd net als Shawn Mendes bekend door de nu verdwenen app Vine. Sinds dit jaar focust ze zich volledig op een carrière in de muziek.

MY OWN HERO – Andy Grammer

Vier keer stond Andy Grammer in de Tipparade en vier keer wist hij de Top 40 niet te bereiken. Toch was de 35-jarige zanger met Fine By Me wel regelmatig op de radio te horen. Op My Own Herolaat hij zich van zijn gevoelige kant horen.

TRUTH NEVER LIES – Lost Frequencies feat. Aloe Blacc

Aloe Blacc heeft een stem die je meteen herkent. Op Truth Never Lies van Lost Frequencies weet je ook meteen dat je met hem te maken hebt. Zelf zegt de Vlaamse Felix de Laet, zoals Lost Frecuencies in het dagelijks leven heet: “Voor 'Truth Never Lies' probeerde ik een beetje een andere richting in te slaan zonder de oorspronkelijke Lost Frequencies-sfeer uit het oog te verliezen en het resultaat is geweldig: een groovy Deep House-nummer met de krachtige vocalen van Aloe Blacc!"

THE WAY I FEEL – Keane

We waren Keane even kwijt. In 2012 verscheen het album Strangeland, met hits als Silenced By The Night en Sovereign Light Café, waarna de band een pauze nam. Er verscheen nog wel een Greatest Hits-album en zanger Tom Chaplin ging solo, maar verder bleef het stil. Tot eerder dit jaar, toen bekend werd dat de Britse groep een comeback zou maken. Een nieuw album (Cause And Effect) en de nieuwe single The Way I Feel hoopt de band op een knallende terugkeer. In september treedt Keane op tijdens Live At The Beach in Scheveningen, waar een volledig concert zal worden gegeven.

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.

Foto: Instagram