Artiestafbeelding Machine Gun Kelly

Machine Gun Kelly

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 22-04-1990 (32 jaar)

Officiële websitehttp://www.machinegunkelly.com/

  • Statistieken
  •  2Alarmschijf
  •  14 weken in Top 40
  •  206 punten
  •  #2990 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Richard Colson Baker krijgt als MC zijn naam, Machine Gun Kelly, van zijn fans vanwege het rappe tempo van zijn raps. In 2006 levert hij met Stamp Of Approval zijn eerste mixtape af en groeit zijn bekendheid in Cleveland. In zijn studio, die hij de naam Rage Cage geeft, maakt hij zijn tweede mixtape 100 Words And Running en in 2010 brengt hij zijn eerste single, Alice In Wonderland, uit. Na een optreden in Austin wordt hij benaderd door P. Diddy die hem een contract aanbiedt bij Bad Boy Records.


In 2012 brengt hij zijn eerste EP uit, Half Naked & Almost Famous. De track Wild Boy wordt zijn eerste hit in de Amerikaanse hitlijst. Voor zijn album Lace Up werkt hij samen met onder meer DMX, Ester Dean, Lil Jon, Waka Flocka Flame en Young Jeezy. In 2015 verschijnt daarvan de opvolger met General Admission. Ondertussen is Machine Gun Kelly ook te zien in films als Beyond The Lights, Pubk’s Dead, Nerve en Viral. Eind 2016 verschijnt zijn samenwerking met Camila Cabello, Bad Things. Een jaar later komen we hem tegen op de soundtrack van de film Bright met het nummer Home. 

In 2019 bracht hij zijn vierde studioalbum genaamd Hotel Diablo uit. Begin van 2022 weet hij Willow te strikken voor het nummer Emo Girl.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter