Fresh: Alok en Felix Jaehn verrassen met The Vamps

- Releases

 Rae Sremmurd Afrojack Davina Michelle Wiz Khalifa Emeli Sandé Yung Felix Kevin Rita Ora Felix Jaehn Alok
The Vamps

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste releases van de week op een rij. Deze week verschenen weer een aantal hits die je gehoord moet hebben, zoals nieuw werk van Alok en Felix Jaehn, Davina Michelle, Sofia Reyes en Emeli Sandé.

ALL THE LIES – Alok, Felix Jaehn & The Vamps

The Vamps op een dancetrack. Je verwacht het misschien niet zo snel van de Britse band, die in het Verenigd Koninkrijk er populair is. Toch doet de groep van zanger Brad Simpson mee op All The Lies van Alok en Felix Jaehn. Het zorgt voor een catchy track, die meer naar pop neigt.

SOBER – Afrojack ft. Rae Sremmurd & Stanaj

Op de track Bed Of Roses werkte Afrojack vorig jaar al samen met de Amerikaanse zanger Stanaj. Voor Sober strikte de dj en producer hem opnieuw. Ook schakelde hij de hulp in van Rae Sremmurd, die je nog kent van hun Top 40-hit Black Beatles. Daarnaast ken je Swae Lee natuurlijk van zijn bijdrages op andere Wild Flower van Post Malone en Unforgettable van French Montana.

TOLD YOU SO – HRVY

Aan het begin van dit jaar stelden wij een lijst op met artiesten die dit jaar wel eens zouden kunnen doorbreken. Ook HRVY stond in die lijst. Deze 20-jarige zanger uit het Britse Kent heeft online een dikke fanbase opgebouwd en stond in Nederland al in een afgeladen Paradiso Amsterdam. Told You So komt van zijn nog uit te brengen nieuwe album.

SKYWARD – Davina Michelle

Duurt Te Lang van Davina Michelle staat nog steeds vrij hoog in de Top 40, maar het begint nu toch tijd te worden voor een opvolger. Die ging donderdagmiddag bij Domien op Qmusic in première. Skyward bouwt op naar een knallende climax en laat een geluid horen dat we nog niet hebben in Nederland.

FIND MY OWN WAY – GriZ ft. Wiz Khalifa

Men neme een vleugje gospel, een vleugje hiphop en een snufje elektronische muziek. Het eindresultaat is Find My Own Way, van de Amerikaanse dj en producer GRiZ. Dat is de artiestennaam van Grant Kwiecinski, die net onder Detroit werd geboren. Inmiddels heeft hij al een dikke fanbase, die de GRiZFam wordt genoemd. Voor Find My Own Way werkte de Amerikaan samen met Wiz Khalifa.

KOSTBAAR – Yung Felix & Poke

Felix Laman, oftwel Yung Felix, was vorig jaar al een deel van de acts die Ja! maakte, de hit van Bizzey. Dit jaar stond hij met Baby Momma nog in de Tipparade, maar het leverde geen Top 40-hit op. Met Kostbaaar probeert hij nu wel de Lijst der Lijsten te halen, met behulp van een catchy beat en rapper Poke. Dit Nijmeegse podiumbeest zegt zelf een ander mens te zijn op het podium.

R.I.P. – Sofia Reyes ft. Rita Ora & Anitta

Rita Ora bracht in 2012 al een nummer uit dat R.I.P. heette en een dikke hit werd in de UK. Maar de ene R.I.P. is de andere niet: dit is een geheel nieuwe track, die ze maakte met Sofia Reyes. Deze 23-jarige, Mexicaanse zangeres is in Latijns-Amerika al een superster en bracht al nummers uit met onder anderen Jason Derulo. Op R.I.P. hoor je ook Anitta. Dat is niet je buurvrouw, maar een 25-jarige zangeres uit Brazilië.

SPARROW – Emeli Sandé

Ze is even weggeweest, maar dit jaar maakt Emeli Sandé haar comeback. In 2012 leerden we haar kennen via Next To Me, dat tot nummer 3 kwam in de Top 40. In 2015 zagen we Emeli voor het laatst in de lijst, toen ze op What I Did For Love samenwerkte met David Guetta. Sparrow laat opnieuw horen waar haar kracht ligt: in emotionele ballads.

LELIJK – Kevin

Met Beetje Moe scoorde de Rotterdamse Kevin vorig jaar zijn eerste Top 40-hit. Daarop waren ook Lil Kleine en Chivv te horen. Op Lelijk hoor je hem in zijn eentje. Het nummer werd geproduceerd door Spanker.

De volledige releaselijst check je hier. Wil je meer nieuwe releases beluisteren? Check dan onze playlist op Spotify!

Foto: BSR Agency