Coverafbeelding Paul McCartney & Michael Jackson - Say Say Say
  • Statistieken
  •   8 weken
  •   4 piekpositie
  •   209 punten
  •   1983

Artiestinformatie

Geboortedatum   29-08-1958
Land   Verenigde Staten

Zanger, tekstdichter, danser en entertainer, geboren op 29 augustus 1958 in Gary, Indiana. Hij is de zevende zoon van Joe en Katherine Jackson.In het begin van de jaren zestig treden Tito, Jermaine en Jackie op onder de naam The Jackson Family. Rond 1964 voegen Michael en Marlon zich bij het trio en de naam wordt omgedoopt in The Jackson 5.In 1978 is Michael te zien als vogelverschrikker in de filmmusical The Wiz. In 1985 schrijft hij samen met Lionel Richie We Are The World voor USA for Africa, een benefietsingle voor de noodlijdende bevolking van Ethiopië.In 1988 wordt zijn autobiografie Moonwalk (genoemd naar zijn karakteristieke danspasje) verfilmd. Op 20 maart 1991 tekent hij met Sony Software een contract ter waarde van 1 miljard dollar.Getrouwd met Lisa Marie Presley (1994-96), dochter van Elvis Presley, en verpleegster Debbie Rowe (1996-98). The King of Pop overlijdt op 25 juni 2009 op 50-jarige leeftijd in zijn woning in Los Angeles aan een hartstilstand. Later blijkt uit een autopsierapport dat hij aan een overdosis van de pijnstiller Demerol is doodgegaan.De zanger scoort in 1983 zijn grootste hit in de Top 40 met Billie Jean. Die single verschijnt kort na zijn overlijden opnieuw in de Top 40. Vijf jaar na zijn dood verschijnt het album Xscape met daarop nog nooit uitgebracht materiaal. Op Love Never Felt So Good, het eerste nummer van het album, is ook Justin Timberlake te horen. Het wordt de vierde postume hit in de lijst en zijn 51e notering - een record, want geen andere soloartiest scoorde zo vaak een hit in de lijst.


Van Xscape verschijnt in augustus 2014 de track A Place With No Name. Het nummer is gebaseerd op A Horse With No Name, dat origineel een hit was voor de band America in 1972 en toen de elfde plaats wist te bereiken. Opvallend genoeg was het ook zijn zus Janet Jackson die in 2001 gebruikmaakte van werk van America. Zij gebruikte het nummer Ventura Highway, dat in 1972 in de Tipparade stond.

In juni van 2018 is Michael Jackson te horen op Don't Matter To Me, een van de 25 nummers op het vijfde studioalbum van Drake.
Eind maart 2023 brengt de Noorse dj Kyo een remix uit van de single Say, Say, Say dat Jackson samen met Paul McCartney uitbracht in 1983.Songtekst

(Paul McCartney)
Say, say, say, what you want,
But don't play games, with my affection
Take, take, take, what you need
But don't leave me, with no direction

(Michael)
All alone, I sit home by the phone,
Waiting for you, baby (baby)
Through the years, how can you stand to hear
My pleading for ya dear, you know I'm cryin
oo oo oo oo oo

(Paul)
Now go, go, go, where you want
But dont leave me, here forever
You, you, you, stay away
So long girl, I see ya never

(Michael)
What can I do, girl to get through to you
Cause I love you, baby (baby)
Standing here, baptized in all my tears
Baby through the years, you know I'm cryin
Oo oo oo oo oo

(Paul)
You never ever worry,
And you never shed a tear

(Michael)
You're sayin that, my love aint real
Just look at my face these tears aint dryin

(Paul)
You, you, you can never say
Can never say
That I'm not the one, who really loves you
I pray pray pray, everyday
That you'll see things, girl like I do

(Michael)
What can I do, girl to get through to you
Cause I love you, baby (baby)
Standing here, baptized in all my tears
Baby through the years, you know Im cryin
Oo oo oo oo oo

Say say say...
(Repeat and fade out)

Songinformatie

Paul McCartney neemt in het nummer voornamelijk de coupletten waar. Michael Jackson zingt het refrein. In de videoclip was Paul McCartneys vrouw Linda McCartney te zien, evenals Michael Jacksons zus La Toya. De videoclip werd geschoten in het "Union Hotel and Mansion" te Los Alamos, Californië.

Trivia

Michael Jackson en Paul McCartney namen later nog twee andere duetten op: "The girl is mine" in 1982 en "The Man" in 1983. "The girl is mine" stond op het album "Thriller" van Michael Jackson. "The man" stond, net zoals "Say say say", op het album "Pipes of Peace" van Paul McCartney. Eind december 2005 bracht de act Hi_Tack een remixversie uit onder de titel "Say Say Say (Waiting 4 U)" een kleine Top 40-hit.
ArtiestMichael Jackson,
Paul McCartney
 A-kant
Titel Say Say Say
Lengte 3:55
Componist(en) Paul McCartney, Michael Jackson
Producer(s) George Martin
 B-kant
Titel [Paul McCartney] Ode To A Koala Bear
Lengte 3:45
Componist(en) Paul McCartney
Producer(s) George Martin
 
Platenlabel Parlophone
Catalogusnr 1A 006-1652527
Hoogste positie UK 2
Hoogste positie US 1
Album Pipes Of Peace


Positieverloop