#WDZT: Sanne Hans breekt door dankzij kaasreclame

- Overig

 Miss Montreal
#WDZT: Sanne Hans breekt door dankzij kaasreclame

In #WDZT blikken we iedere week terug op een bijzonder jaar of een bijzondere gebeurtenis voor een Top 40-act. Deze week gaan we met Sanne Hans (Miss Montreal) terug naar 2008.

Momenteel scoort Miss Montreal een dikke hit met Door De Wind. De zangeres loopt inmiddels al jaren mee in de muziekwereld. In 2008 leerden we Sanne Hans op een bijzondere manier kennen. Een bekend kaasmerk besloot de slogan ‘Goed lijf, goed leven’ kracht bij te zetten met een voor sommigen wel heel herkenbare commercial. Daarbij werd ook een zangeres gezocht. De keuze viel op Sanne, die met haar gitaar de vrouw uit het filmpje lijkt te achtervolgen. Haar acties worden door middel van liedjes van commentaar voorzien. Het was meteen haar grote doorbraak, want later in 2008 zou ze met Just A Flirt haar eerste Top 40-hit scoren.

Solo
Voor deze reclame was Sanne ook al actief in de muziek. Ze maakte deel uit van de groep Ysis, met Ilse Gerritsen en Inge van Calckar. De zangeres uit Dedemsvaart nam samen met Inge het gitaarspel voor haar rekeningen en samen zongen ze de nummers. Ilse begeleidde op de cello. Met deze groep bereikte Sanne de finale van het Zwols Studentenfestival, waar de tweede plek werd bereikt. Ook speelde de formatie in het voorprogramma van Racoon en Intwine. Sanne besloot solo te gaan. Niet toevallig brak ze bijna tegelijk door met Bertolf. Beide acts werkten al eens samen, voordat die laatste aan de slag ging met zijn eigen soloproject. De zanger zat eerder in de begeleidingsband van Ilse Delange. Zijn eerste track Another Day was in 2008 niet van de radio af te slaan en bereikte de elfde plek in de Top 40.

Succes
De twee liepen in 2008 nog gelijk, want ook Miss Montreal (zoals ze zichzelf en haar band noemt) kwamen met haar eerste track, Just A Flirt dus, tot de elfde plek in de Lijst der Lijsten. Maar in de jaren daarna neemt de carrière van de Hardenbergse een vlucht: ze scoort in 2009 een top 5-hit met Being Alone At Christmas en in de jaren daarna worden onder andere Swing The Night Away, Wish I Could, I Am Hunter en Wonderful Days Top 40-hits. Haar grootste succes in de lijst is nog altijd de track Hoe (met Nielson), die in 2013 tot de vierde plek kwam en maar liefst 669 Top 40-punten verzamelde. Door De Wind haar eerste top 10-hit sinds Hoe.

Foto: albumhoes