#WDZT: Joel Corry in Geordie Shore

- Overig

 Joel Corry
#WDZT: Joel Corry in Geordie Shore

In #WDZT blikken we iedere week terug op een bijzonder jaar of een bijzondere gebeurtenis voor een Top 40-act. Deze week gaan we met Joel Corry terug naar 2012.

Op 28 februari 2012 maakte de MTV-kijker voor het eerst kennis met Joel Corry in de realityserie Geordie Shore. De show volgde het dagelijks leven van 8 tot 12 huisgenoten, die een aantal weken samenwoonden in een huis in Newcastle. Eigenlijk draaide het vooral om drank, seks en relatieleed, net zoals onze eigen variant Oh Oh Cherso. Joel zat overigens niet onder de vaste groep huisgenoten. Het was zijn vriendin Sophie Kasaei die deel uitmaakte van de vaste hoofdrolspelers in het huis. Toch kwam de Brit er uiteindelijk binnen, omdat ook partners in het huis waren toegestaan.

Stormachtige relatie
In het eerste seizoen dat Joel in de spotlights stond, zag heel Europa hoe stormachtig hun relatie was. Joel deed er eerder alles aan om in de smaak te vallen bij de andere jongens in het huis, dan dat hij tijd met Sophie doorbracht. Bovendien flirtte hij ook nog eens flink met wat andere dames. Sophie was er klaar mee en zette meteen een punt onder hun relatie. Uiteindelijk kwam er een lijmpoging en kwamen ze weer bij elkaar, maar toen ze zag dat Joel opnieuw opzichtig contact maakte met wat vrouwen, stuurde ze hem het huis uit. Het leidde tot een emotioneel afscheid door de andere bewoners van het huis.

Back on track
In het tweede seizoen, dat in juni van 2012 voor het eerst op de buis was, wachtte het publiek een grote verrassing: Joel was namelijk weer terug bij Sophie en de serie speelde zich af in Mexico. Maar opnieuw zag de kijker dat de twee worstelden met hun relatie. Zo werd Sophie achterdochtig wanneer Joel zijn telefoon niet opnam en dat leidde opnieuw tot spanningen. En zo ging dat constant, ook in seizoen 3 en 4. In dat laatste seizoen kwam Joel terug na een tijdje te zijn weggeweest, maar het vertrouwen van de groep was hij kwijt na alles wat hij bij Sophie had geflikt. Andersom verspreidde een huisgenoot weer valse geruchten over Sophie’s ontrouw, wat zorgde voor pittige clash tussen de twee aan het einde van seizoen 4. Tijdens die opnames was Joel Corry ook al druk bezig met zijn dj-carrière.

Eigen merk
Ondertussen probeerde hij ook een eigen sportmerk van de grond te krijgen. Het kreeg de naam van zijn eigen platenlabel, Most Rated. Vanaf 2015 bracht hij verschillende tracks uit, die geen succes brachten. Pas in 2019 was het raak met Sorry en Lonely, die tot respectievelijk nummer 6 en nummer 4 in de Engelse chart kwamen. Head & Heart was dit jaar ook buiten de UK een schot in de roos. Nog steeds staat de track hoog in de Europese charts. En wat zijn relatie met Sophie betreft? Die liep in 2017 stuk. Volgens Sophie kwam dat doordat zij zich vooral wilde settelen en hij juist vol voor zijn werk wilde gaan. Ze was wel de eerste die hem feliciteerde, toen Head & Heart op 1 kwam in de UK.

Foto: YouTube