Nieuws
Nederlandse Top 40

Greedy van Tate McRae blijft nummer 1 in de Top 40

Greedy van Tate McRae blijft nummer 1 in de Top 40
Tate McRae  Cassö  Raye  D-Block Europe  Kenya Grace  Nathan Dawe  Ella Henderson  Joel Corry  Dimitri Vegas & Like Mike  David Guetta  Afro Bros  Akon  Lost Frequencies  Bennett  Kris Kross Amsterdam  Sera  Conor Maynard  Dua Lipa 

Greedy van Tate McRae staat voor de tweede week op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. De track blijft Prada van Cassö, Raye en D-Block Europe en Strangers van Kenya Grace voor.

Met twee weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 komt Tate McRae op een gedeelde tweede plaats van Canadese zangeressen die de Nederlandse hitlijst het langst wisten aan te voeren. Ook Lucille Starr en Nelly Furtado stonden met respectievelijk The French Song (Quand Le Soleil..) en All Good Things (Come To An End) twee weken op 1. Alleen Céline Dion stond vaker op nummer 1 en bracht haar totaal op 14 weken. Prada (van Cassö, Raye en D-Block Europe) en Strangers (van Kenya Grace) completeren de top 3.

0800 Heaven gaat toch weer verder de top 10 in
In de top 10 zijn er verder wat verschuivingen. 0800 Heaven van Nathan Dawe, Joel Corry en Ella Henderson stijgt twee plaatsen en landt vlak achter Vas-y (Ga Maar) van Suzan & Freek en Claude op de zesde plek. Daarmee zet de verrassende opmars van de track zich door. Op 19 augustus steeg het nummer de top 10 in, maar op 30 september leek het top 10-avontuur van de Britten voorbij. De track viel toen terug naar de tiende plaats. Niets bleek minder waar, want de afgelopen week steeg 0800 Heaven weer: van 10 naar 8 en nu dus, in de veertiende week, naar 6. Op die positie stond het nummer al eens op 2 en 23 september. 

Dimitri Vegas & Like Mike zijn het succesvolste Belgische duo
Ook Lost Frequencies is met The Feeling nog lang niet klaar. Deze week stijgt de Belgische dj en producer van 10 naar 8. Felix De Laet, zoals hij echt heet, is al een tijdje de succesvolste Belgische act ooit in de Top 40. Hij staat met 5239 Top 40-punten ver voor op de nummer 2, Stromae (2596 punten). She Knows zorgt er deze week voor dat Dimitri Vegas en Like Mike op een puntentotaal van 985 komen. Daarmee komen ze op de negende plek in de ranglijst van succesvolste acts uit België. Nu ze Milk Inc. hebben overtroffen, mogen ze zich het meest succesvolle duo uit België noemen. In de Top 40 zijn ze deze week met hun hit met David Guetta, Afro Bros en Akon net iets succesvoller dan die van Lost Frequencies, maar het nummer zakt wel van 6 naar 7. Teddy Swims stijgt met Lose Control van 11 naar 9 en scoort zijn eerste top 10-hit in de Nederlandse Top 40.

Bennett gaat het hardst
De meeste winst in de lijst is weggelegd voor Vois Sur Ton Chemin waar Bennett een techno-remix van maakte. Het nummer werd oorspronkelijk gecomponeerd door Bruno Coulais voor de film Les Choristes in 2004. De versie van de Duitse dj en producer kwam vorige week nieuw binnen op nummer 32 en klimt nu, met 9 plaatsen winst, naar nummer 23. In 2004 werd het origineel genomineerd voor de Oscar voor beste originele lied. Check hier de lijst met de grootste covers van Oscar-genomineerde nummers. 

Tiende keer Stay
Voor de tiende keer in de Top 40-geschiedenis zien we Stay als Top 40-titel. De nieuwste uitvoering is er een van Kris Kross Amsterdam, Sera en Conor Maynard met ‘Never Leave’ als subtitel. De track is een bewerking van Never Leave You (Uh Oooh, Uh Oooh). Lumidee, die deze vrijdag haar 39e verjaardag viert, stond er in 2003 totaal vier weken mee op nummer 1. Stay (Never Leave) is deze week de hoogste van vier binnenkomers in de lijst en voor Kris Kross Amsterdam inmiddels de 18e Top 40-hit. Lees hier meer over de binnenkomers.

Dua Lipa overtreft Anouk
Dance The Night stond twee weken geleden nog op nummer 1 maar zakt deze week snel omlaag naar nummer 14. Voor Dua Lipa is het haar 21e Top 40-hit en met al die hits opgeteld komt ze nu op een totaal van 407 weken. Daarmee overtreft ze deze week de 406 weken van Anouk, waarmee Dua Lipa op een vierde plaats komt in de rangschikking van zangeressen met de meeste weken in de hitlijst. Rihanna (600 weken), Madonna (540 weken) en P!nk (503 weken) vormen de top 3.

Bekijk de complete Top 40.

(13/10/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Loreen - Is It Love
Details Son Mieux - Tonight
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Dua Lipa - Training Season
Details Antoon - Blindelings
Details Cyril - Stumblin' In
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Rondé - Undecided
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Tate McRae - Greedy
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Calvin Harris & Rag 'n' Bone Man - Lovers In A Past Life
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Di-Rect - My Blood
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor