#WDZT: Einde aan homogeruchten over Justin Bieber

- Overig

 Justin Bieber
#WDZT: Einde aan homogeruchten over Justin Bieber

In #WDZT blikken we iedere week terug op een bijzonder jaar of een bijzondere gebeurtenis voor een Top 40-act. Deze week gaan we met Justin Bieber terug naar 2014.

Op 3 februari 2014 stelde gossipsite HollywoodLife een hoop vrouwelijke Beliebers gerust. Een paar weken eerder was er namelijk een foto van The Biebs opgedoken en daarop was te zien dat hij een jongen zoende. Al snel ging Twitter helemaal los. Zou Justin gay zijn? HollywoodLife ging op onderzoek uit. De site vergeleek onder andere het kapsel van de zanger met dat van de jongen op de foto. Dat leek vrijwel identiek. En ook de tanktop die de jongen op de foto droeg, leek wel heel erg op het soort dat Justin vaak droeg tijdens optredens. Was hij het dan toch?

Tip
Al snel kreeg de site een tip: ene Rob Miller zou sterk lijken op de Canadese superster en hij had de foto, waarop hij met zijn toenmalige vriend zoende, al in het jaar daarvoor op zijn social media geplaatst. Mysterie opgelost! Rob was al veel eerder achter de geruchten gekomen, toen hij zijn foto op websites en op Twitter voorbij zag komen. Vrijwel direct nam hij contact op met de mensen die de foto verspreidden, maar het lukte hem niet om de roddels te stoppen. Sowieso was er al veel speculatie over Justin’s seksuele voorkeur. De zanger had in februari 2014 overigens grotere zorgen. Er verschenen foto’s van zijn arrestatie in januari. Daarop kon je onder meer zien dat hij plaste in zijn cel.

Rol geweigerd?
In 2016 volgde nog het gerucht dat The Biebs een rol in een Hollywood-film had afgeslagen, vanwege een seksscène tussen twee mannen. Een woordvoerder ontkrachtte dat verhaal later. Hij liet weten dat er nooit gesprekken waren geweest tussen de filmmaatschappij en Justin. Er zou nooit spraken zijn geweest van een aanbod. Toen was eigenlijk al bekend dat de Canadees op vrouwen viel, want hij had het wel heel erg gezellig met Sahara Ray. In augustus verschenen naaktfoto’s van hem en Sahara op Hawaï.

In 2014 scoorde Justin geen hits in Nederland, maar hij stond in het buitenland wel in de charts. Zo bereikte hij in de UK de 33e plek met Confident (met Chance The Rapper).

Foto: YouTube