Nieuws
Overig

Wat stond er op nummer 1 op je zevende verjaardag?

Wat stond er op nummer 1 op je zevende verjaardag?
Dua Lipa  Maan  Rolf Sanchez  Justin Bieber  Ava Max  Shawn Mendes  Armin Van Buuren  The Kid Laroi  Olivia Rodrigo 

Twitter-gebruiker Rob Houchen was afgelopen week even trending op Twitter. Hij stelde de volgende vraag: welk nummer stond op nummer 1 op je zevende verjaardag? Volgens Rob zou deze track aan jou kunnen onthullen wat 2021 je gaat brengen. Het levert vaak een hilarisch resultaat op

Een tijd geleden gingen Twitter, Instagram en Facebook al los op de vraag ‘welk nummer stond op 1 toen je 14 werd?’ De uitkomst daarvan was dan weer voorspellend voor de rest van je leven. Daarnaast ging het in de UK tijdens de eerste lockdown over de nummer 1 op je twaalfde verjaardag. Dat zou het anthem zijn van de tijd die je thuis moest uitzitten.

Vind jouw nummer 1 op je zevende verjaardag!
Nu gaan we dus terug naar je zevende verjaardag. Wat stond er toen bij jou op 1? En wat zegt dat nummer over hoe de rest van 2021 er voor jou uit gaat zien? Dat check je door de datum van je zevende verjaardag in te vullen bij ‘Vind eerdere lijsten’ op de homepage van top40.nl. Wanneer je op ‘zoeken’ klikt verschijnt de Top 40 van de week waarin je 7 jaar werd.

Hoe dat bij een aantal sterren uit de Top 40 zit? Dat zochten we voor je uit!

Olivia Rodrigo
De zangeres van de huidige nummer 1 in de Top 40, Drivers License, zal dit jaar liever ‘wakker blijven als ze slaapt’, want als ze eenmaal in slaap valt, zullen ‘10 miljoen vuurvliegjes de wereld constant verlichten.’ Olivia werd 7 jaar op 20 februari 2010 en toen stond Fireflies van Owl City op 1 in de Top 40.

Justin Bieber
Justin Bieber bezingt natuurlijk vaak zijn liefde voor Hailey Bieber, maar dit jaar lijkt er een kink in de kabel te komen. Wordt hij betrapt met een andere vrouw? The Biebs heeft dan in ieder geval zijn antwoord al klaar: it wasn’t me. Shaggy stond op 1 maart 2001 op nummer 1 in de Top 40, samen met Rik Rok.

Jason Derulo
Lifestyle-zanger Jason Derulo lijkt dan weer ontzettend bang om zijn liefje te verliezen. Jaloezie kan nog wel eens de kop opsteken, want hij blijkt een behoorlijk bang hart te hebben. Toen Jason Derulo zeven jaar werd en waarschijnlijk veel dingen, zoals aankleden, zelf wilde doen, stond Banger Hart van Rob de Nijs op nummer 1 in de Nederlandse Top 40.

Rolf Sanchez
Esooo! 2021 lijkt zich voor Rolf Sanchez vooral in donkere steegjes af te gaan spelen. Toen Rolf steeds vaker eigenwijs langer wilde opblijven, stond namelijk Ghetto Supastar - That Is What You Are van Pras Michel, ODB en Mya op nummer 1 in de Top 40. Dat was op 3 juli 1998, toen de zanger de zeven aantikte.

Ava Max
Ava Max gaat volgens haar nummer 1-hit op haar zevende verjaardag of heel erg met haar kont schudden of high worden van haar eigen puf dit jaar. Op 16 februari 2001, toen de kleine Ava zeven werd, stond Puf / Schudden van Def Rhymz namelijk op 1.

Shawn Mendes
Shawn Mendes zal in 2021 vooral onverschrokken zijn. Hij zal loskomen van zijn angsten en een belangrijke beslissing maken. Toen de Wonder-zanger zeven jaar werd, op 8 augustus 2005, stond namelijk Fearless van Kane op nummer 1 in de Top 40.

The Kid Laroi
The Kid Laroi, oftewel Charlton Howard, krijgt dit jaar nog een probleem: hij blijkt namelijk geen Amerikaans te spreken. En dat is toch wel handig, als je in de Verenigde Staten wil doorbreken. Charlton werd op 17 augustus 2010 7 jaar: toen stond We No Speak Americano! van Yolanda Be Cool en DCup op de eerste plek van de Nederlandse Top 40.

Maan
Van Maan zijn we voorlopig nog niet af. Ze wil geen afscheid nemen dit jaar, want afscheid nemen bestaat niet. De hit van haar voormalige The voice of Holland-coach Marco Borsato stond op 10 februari 2004 op nummer 1 en, goed geraden, toen werd de zangeres 7 jaar.

Dua Lipa
Dua Lipa vraagt om vergiffenis aan haar grote liefde dit jaar. Ze werd op 22 augustus 2002 7 jaar en toen stond de Italiaanse hartenbreker Tiziano Ferro op de eerste plek in de Top 40.

Armin van Buuren
Bij Armin gaat het dan weer voorspoedig. Hij kan zijn lover maar niet uit zijn hoofd krijgen. Ze is alles om hem heen: zijn inspiratie, wat hem vrolijk maakt, alles wat hij ooit heeft bedacht, het liedje dat hij zingt… De dj en producer werd namelijk 7 jaar op 25 december 1983. Toen stond You Are van Dolly Parton op nummer 1.

Domien Verschuuren
En onze host Domien dan? Wat heeft 2021 voor hem in petto? Die staat tot zijn lippen in zijn tranen en vraagt zich af: waarom nou jij? Zijn geliefde is er juist vandoor gegaan en hij vraagt zich af waarom. Ons advies aan onze Do: wil je Decibel de komende tijd goed in de gaten houden? Domien werd 7 op 27 januari 1995. Toen stond Waarom Nou Jij van Marco Borsato op 1.

Zoek zelf ook de nummer 1-hit van je zevende verjaardag op en laat ons weten wat 2021 met jou van plan is!

(06/02/2021)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Rondé - Undecided
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Dua Lipa - Training Season
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Post Malone & Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Dua Lipa - Illusion
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Hozier - Too Sweet
Details La Fuente - Ratata
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Di-Rect - My Blood
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Taylor Swift feat. Post Malone - Fortnight
Details Nemo - The Code
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter