Wat stond er op nummer 1 op je zevende verjaardag?

- Overig

 Dua Lipa Maan Rolf Sanchez Justin Bieber Ava Max Shawn Mendes Armin Van Buuren The Kid Laroi Olivia Rodrigo
Wat stond er op nummer 1 op je zevende verjaardag?

Twitter-gebruiker Rob Houchen was afgelopen week even trending op Twitter. Hij stelde de volgende vraag: welk nummer stond op nummer 1 op je zevende verjaardag? Volgens Rob zou deze track aan jou kunnen onthullen wat 2021 je gaat brengen. Het levert vaak een hilarisch resultaat op

Een tijd geleden gingen Twitter, Instagram en Facebook al los op de vraag ‘welk nummer stond op 1 toen je 14 werd?’ De uitkomst daarvan was dan weer voorspellend voor de rest van je leven. Daarnaast ging het in de UK tijdens de eerste lockdown over de nummer 1 op je twaalfde verjaardag. Dat zou het anthem zijn van de tijd die je thuis moest uitzitten.

Vind jouw nummer 1 op je zevende verjaardag!
Nu gaan we dus terug naar je zevende verjaardag. Wat stond er toen bij jou op 1? En wat zegt dat nummer over hoe de rest van 2021 er voor jou uit gaat zien? Dat check je door de datum van je zevende verjaardag in te vullen bij ‘Vind eerdere lijsten’ op de homepage van top40.nl. Wanneer je op ‘zoeken’ klikt verschijnt de Top 40 van de week waarin je 7 jaar werd.

Hoe dat bij een aantal sterren uit de Top 40 zit? Dat zochten we voor je uit!

Olivia Rodrigo
De zangeres van de huidige nummer 1 in de Top 40, Drivers License, zal dit jaar liever ‘wakker blijven als ze slaapt’, want als ze eenmaal in slaap valt, zullen ‘10 miljoen vuurvliegjes de wereld constant verlichten.’ Olivia werd 7 jaar op 20 februari 2010 en toen stond Fireflies van Owl City op 1 in de Top 40.

Justin Bieber
Justin Bieber bezingt natuurlijk vaak zijn liefde voor Hailey Bieber, maar dit jaar lijkt er een kink in de kabel te komen. Wordt hij betrapt met een andere vrouw? The Biebs heeft dan in ieder geval zijn antwoord al klaar: it wasn’t me. Shaggy stond op 1 maart 2001 op nummer 1 in de Top 40, samen met Rik Rok.

Jason Derulo
Lifestyle-zanger Jason Derulo lijkt dan weer ontzettend bang om zijn liefje te verliezen. Jaloezie kan nog wel eens de kop opsteken, want hij blijkt een behoorlijk bang hart te hebben. Toen Jason Derulo zeven jaar werd en waarschijnlijk veel dingen, zoals aankleden, zelf wilde doen, stond Banger Hart van Rob de Nijs op nummer 1 in de Nederlandse Top 40.

Rolf Sanchez
Esooo! 2021 lijkt zich voor Rolf Sanchez vooral in donkere steegjes af te gaan spelen. Toen Rolf steeds vaker eigenwijs langer wilde opblijven, stond namelijk Ghetto Supastar - That Is What You Are van Pras Michel, ODB en Mya op nummer 1 in de Top 40. Dat was op 3 juli 1998, toen de zanger de zeven aantikte.

Ava Max
Ava Max gaat volgens haar nummer 1-hit op haar zevende verjaardag of heel erg met haar kont schudden of high worden van haar eigen puf dit jaar. Op 16 februari 2001, toen de kleine Ava zeven werd, stond Puf / Schudden van Def Rhymz namelijk op 1.

Shawn Mendes
Shawn Mendes zal in 2021 vooral onverschrokken zijn. Hij zal loskomen van zijn angsten en een belangrijke beslissing maken. Toen de Wonder-zanger zeven jaar werd, op 8 augustus 2005, stond namelijk Fearless van Kane op nummer 1 in de Top 40.

The Kid Laroi
The Kid Laroi, oftewel Charlton Howard, krijgt dit jaar nog een probleem: hij blijkt namelijk geen Amerikaans te spreken. En dat is toch wel handig, als je in de Verenigde Staten wil doorbreken. Charlton werd op 17 augustus 2010 7 jaar: toen stond We No Speak Americano! van Yolanda Be Cool en DCup op de eerste plek van de Nederlandse Top 40.

Maan
Van Maan zijn we voorlopig nog niet af. Ze wil geen afscheid nemen dit jaar, want afscheid nemen bestaat niet. De hit van haar voormalige The voice of Holland-coach Marco Borsato stond op 10 februari 2004 op nummer 1 en, goed geraden, toen werd de zangeres 7 jaar.

Dua Lipa
Dua Lipa vraagt om vergiffenis aan haar grote liefde dit jaar. Ze werd op 22 augustus 2002 7 jaar en toen stond de Italiaanse hartenbreker Tiziano Ferro op de eerste plek in de Top 40.

Armin van Buuren
Bij Armin gaat het dan weer voorspoedig. Hij kan zijn lover maar niet uit zijn hoofd krijgen. Ze is alles om hem heen: zijn inspiratie, wat hem vrolijk maakt, alles wat hij ooit heeft bedacht, het liedje dat hij zingt… De dj en producer werd namelijk 7 jaar op 25 december 1983. Toen stond You Are van Dolly Parton op nummer 1.

Domien Verschuuren
En onze host Domien dan? Wat heeft 2021 voor hem in petto? Die staat tot zijn lippen in zijn tranen en vraagt zich af: waarom nou jij? Zijn geliefde is er juist vandoor gegaan en hij vraagt zich af waarom. Ons advies aan onze Do: wil je Decibel de komende tijd goed in de gaten houden? Domien werd 7 op 27 januari 1995. Toen stond Waarom Nou Jij van Marco Borsato op 1.

Zoek zelf ook de nummer 1-hit van je zevende verjaardag op en laat ons weten wat 2021 met jou van plan is!