Vier 'Lion King-hits' in de Top 40

- Overig

 Jimmy Cliff Elton John Beyoncé Lebo M
Beyonce Lion King

Vorige week ging de nieuwe The Lion King film in première. Het is een realistische computer-geanimeerde remake van de orginele animatiefilm uit 1994. 

Niemand minder dan Beyoncé en Childish Gambino spreken de stemmen in van de hoofdrollen Nala en Simba. Ook maakte Beyoncé een soundtrack bij de film: Spirit. De single kwam afgelopen week binnen op de 39e plek in de Top 40 en is de vierde Lion King hit in de lijst. 
Toen in 1994 de eerste versie uitkwam, scoorde drie nummers uit de film ook een plek in de Top 40. Check hier welke: 

Elton John - Can You Feel The Love Tonight
Dit nummer uit The Lion King stond de meeste weken in de Top 40. Veertien weken stond deze Lion King hit in de lijst en haalde als piekpositie de 14e plek. 

Elton John - Circle Of Life
Ook met Circle Of Life heeft Elton John in de Top 40 gestaan voor maar liefst dertien weken. Ondanks dat deze hit minder weken in de lijst stond, behaalde Circle Of Life meer punten dan Can You Feel The Love Tonight. Dit nummer behaalde namelijk als piekpositie de 5e plek!

Jimmy Cliff & Lebo M - Hakuna Matata 
Als je de film hebt gezien, ken je natuurlijk het nummer Hakuna Matata. Het nummer brengt de boodschap over dat men zich geen zorgen moet maken, Hakuna Matata betekent letterlijk 'heb geen zorgen'. Dit nummer stond tien weken in de lijst en kwam niet hoger dan de elfde plaats. 

Beyoncé - Spirit 
Dan is natuurlijk dé nieuwe Lion King-hit van de film uit 2019 er nog: Spirit van Beyoncé. Vorige week was het nummer al de Alarmschijf en nu staat de track in de Top 40 op de 39e plek. 

The Lion King is nu te zien in de bios!

(Foto: BSR Agency)